Μια Φώτο μια Ιστορία

Το «έπος» του ΠΑΟΚ μέσα στην έδρα της Τότεναμ με την υπογραφή Σαλπιγγίδη και Αθανασιάδη (video)

Το «έπος» του ΠΑΟΚ μέσα στην έδρα της Τότεναμ με την υπογραφή Σαλπιγγίδη και Αθανασιάδη (video)
30 Νοεμβρίου 2011: Ο ΠΑΟΚ νικάει την Τότεναμ μέσα στο Λονδίνο και γίνεται μόλις η 2η ελληνική ομάδα στην ιστορία που κερδίζει επί αγγλικού εδάφους.

Η σεζόν 2010/2011 του UEFA Europa League, περιείχε και μία από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις του ελληνικού ποδόσφαιρο. Το αναβαθμισμένο UEFA Cup, φιλοξενούσε δύο ελληνικές ομάδες στους ομίλους της. Από τη μία ΠΑΟΚ απέναντι σε Ρουμπίν Καζάν, Τότεναμ και Σάμροκ Ρόβερς και από την άλλη η ΑΕΚ, με Άντερλεχτ, Λοκομοτίβ Μόσχας και Στουρμ. Ωστόσο, η ομάδα της Θεσσαλονίκης έμελλε να γράψει και ιστορία.

Συγκεκριμένα, στις 30 Νοεμβρίου του 2011, ο ΠΑΟΚ φιλοξενείται στην έδρα της Τότεναμ για την 5η αγωνιστική των ομίλων. Όλα έχουν πάρει «φωτιά», αφού τόσο η Ρουμπίν Καζάν, όσο και ο Δικέφαλος είχαν σταθεί άξια στο γκρουπ. Από την άλλη, ο αγγλικός σύλλογος, με τους Μπέιλ και Κέιν στο ρόστερ, ήταν το φαβορί του ομίλου αλλά μέχρι εκεί. Η ομάδα του Λάζλο Μπόλονι ταξίδεψε στο Νησί με στόχο μόνο το διπλό.

totenham.jpg

Μέχρι τότε, μόνο η ΑΕΚ είχε κερδίσει μέσα στην Αγγλία, την ΚΠΡ και το έργο του ΠΑΟΚ, φαινόταν απίστευτα μεγάλο. Το πρώτο ματς στην Τούμπα είχε λήξει στο 0-0, αλλά φαινόταν πως ο Δικέφαλος θα μπορούσε να κάνει το κάτι διαφορετικό. Από το πρώτο λεπτό φάνηκε. Μόλις στο 6ο λεπτό, ο Γιώργος Γεωργιάδης βγάζει την σέντρα από τα αριστερά και ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης με κεφαλιά νικάει τον Γκόμες για το 1-0. Το White Hart Lane «παγώνει» και η γωνιά των Ελλήνων οπαδών ξεσηκώνεται. Όλο το Λονδίνο άκουγε μόνο αυτούς.

Η ομάδα του Μπόλονι δεν σταμάτησε εκεί. Για 30 λεπτά ήταν άκρως καταιγιστική και στρίμωξε για τα καλά την Τότεναμ. Στο 13’ ήρθε και το δεύτερο τέρμα. Ο Γεωργιάδης ήταν και πάλι εκείνος που «σέρβιρε» και αυτή τη φορά, ο Στέφανος Αθανασιάδης ήταν εκεί για να κάνει το 2-0. Ο Δικέφαλος ζούσε ένα όνειρο, το οποίο πήγε να κάνει εφιάλτης ο ρέφερι του ματς.

totenam-paok1-2.jpg

Ο Κώστας Σταφυλίδης είχε πραγματοποιήσει το ντεμπούτο του με την πρώτη ομάδα και βρέθηκε στο κατάλληλο σημείο για να σταματήσει δύο φορές τη μπάλα πάνω στην γραμμή. Στη δεύτερη, ο Μπας Νιχάους είδε πως η μπάλα βρήκε στο χέρι του, με αποτέλεσμα να δείξει την άσπρη βούλα και να τον αποβάλλει. Ο Μόντριτς ευστόχησε στο 38’ και στη συνέχεια η Τότεναμ πήρε τα ηνία.

Το παιχνίδι έγειρε στο μισό του ΠΑΟΚ, όμως ο Κώστας Χαλκιάς ήταν παρών. Με σημαντικές αποκρούσεις και δυναμική παρουσία της αμυντικής λειτουργίας, ο ΠΑΟΚ έφτασε σε ένα απίστευτο διπλό. Χάρη σε αυτή τη νίκη, η ομάδα της Θεσσαλονίκης κλείδωσε την πρόκριση στους «32» της διοργάνωσης και τερμάτισε πρώτη, όταν έμεινε στην ισοπαλία με την Ρουμπίν Καζάν.



www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0