Μια Φώτο μια Ιστορία

Ιωνικός - Ολυμπιακός: Όταν ο Κινγκ… βούτηξε τον Καστίγιο από το λαιμό! (video)

Ιωνικός - Ολυμπιακός: Όταν ο Κινγκ… βούτηξε τον Καστίγιο από το λαιμό! (video)

Το ημερολόγιο έδειχνε 28/11/2004 όταν ο Ολυμπιακός περνούσε σαν… σίφουνας από τη Νεάπολη κόντρα στον Ιωνικό και κυρίως ο Νέρι Καστίγιο προκαλούσε το μένος του θηριώδη, Φερέιρα Κινγκ, o οποίος τον έπιασε από το λαιμό.

Γράφει ο Μάνος Φυρογένης

Είναι από τις σκηνές που επιβεβαιώνουν τον cult… αέρα του ελληνικού ποδοσφαίρου και δη εκείνα τα χρόνια. Είναι από τις στιγμές που μένουν χαραγμένες στο μυαλό όσων παρακολουθούσαν τον αγώνα του Ιωνικού με τον Ολυμπιακό πριν από ακριβώς 18 χρόνια αλλά και όσων έτυχε να πέσει το… μάτι τους εκεί, μεταγενέστερα. Εκείνη τη βραδιά, η άνετη νίκη των «ερυθρολεύκων» στη Νεάπολη πέρασε σε δεύτερη μοίρα. Και για αυτό οφείλονται ο γιγαντόσωμος Κινγκ Φερέιρα με το ξυρισμένο κεφάλι και το βαμμένο μούσι καθώς και ο θρασύς (αρκεί ένα βλέμμα στη φωτογραφία για να γίνει κατανοητό το γιατί) και συχνά «ταραξίας», Νέρι Καστίγιο.

Ο Μεξικανός βιρτουόζος ήταν μία ιδιάζουσα περίπτωση αθλητή. Χαρισματικός και ταλαντούχος χωρίς καμία αμφιβολία. Από τους πολύ αγαπητούς της κερκίδας λόγω του τρόπου παιχνιδιού του και της ικανότητάς του με τη μπάλα στα πόδια. Κατείχε την τέχνη της… ντρίμπλας αλλά και κυρίως αυτή της αυτοκαταστροφής, γεγονός που φάνηκε άλλωστε με την καριέρα που έκανε ή καλύτερα, δεν έκανε.
castillo-960x647.jpg

Ο ιδιόρρυθμος και αυτοκαταστροφικός του χαρακτήρας, εξωθούσε συχνά πυκνά τους αντιπάλους του και τους τον καθιστούσε… κόκκινο πανί. Μια ενέργειά του, ήταν ικανή για να «οξύνει τα πνεύματα», όμως κάποιες φορές αυτό σου γυρνάει... μπούμερανγκ. Όπως συνέβη εκείνη την κυριακάτικη νύχτα στα «χασομέρια» του Νοέμβρη στη Νεάπολη, κόντρα στον Ιωνικό.
kινγκ_1.jpeg

Τα έβαλε με τον… λάθος άνθρωπο!

Το συγκεκριμένο ζευγάρι έχει χαρίσει στο ελληνικό ποδόσφαιρο στιγμές… απείρου κάλους. Πιο χαρακτηριστικές σκηνές, αυτές που είχαν διαδραματιστεί προ μιας εφταετίας από το εν λόγω συμβάν, τέτοιες μέρες (23/11) και στο ίδιο γήπεδο με το «ξύλο» που έπεσε στη Νίκαια, να μνημονεύεται ακόμα.

Παρά ταύτα το σκηνικό εκείνη την Κυριακή δεν θύμιζε σε τίποτα πεδίο μάχης. Σε αυτό είχε βοηθήσει και η εξέλιξη του αγώνα. Ο Ολυμπιακός είχε μπει… φουριόζος και με δυο γκολ πριν καν συμπληρωθεί το πρώτο 25λεπτο (ένα από το Τζιοβάνι και ένα από τον Τζόρτζεβιτς) είχε θέσει γερά «θεμέλια» νίκης.

Κι’ εκεί που όλα έδειχναν ότι θα κυλούσαν ήρεμα, ήρθε ο Νέρι Καστίγιο και τάραξε τα «λιμνάζοντα νερά». Σε μια ανύποπτη φάση και ενώ η μπάλα πήγαινε προς το κόρνερ, ο Μεξικανός έκανε ένα… δολοφονικό τάκλιν με τα δύο πόδια στον Φερέιρα Κινγκ. Και σαν να μην έφτανε αυτό, τον πάτησε στη συνέχεια κάπως ύπουλα, ενώ εκείνος βρισκόταν πεσμένος.

Αυτό εξόργισε τον θηριώδη Πορτογάλο αμυντικό, ο οποίος σηκώθηκε σαν… ελατήριο από το χορτάρι και έσπευσε μέσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα προς το μέρος του θεωρούμενου ως θύτη. Πριν καν λοιπόν ο Καστίγιο το «πάρει πρέφα», ο Κινγκ τον είχε πιάσει από λαιμό με το ένα του χέρι και με το άλλο του κουνούσε επιτακτικά το δάχτυλο σε μια κίνηση… νουθεσίας. Η οποία ήταν αρκετή όπως φάνηκε και από τους μορφασμούς του Νέρι για να τον φοβερίσει.Με την επέμβαση των ψυχραιμότερων δεν δόθηκε συνέχεια, με τον υψηλόσωμο σέντερ μπακ του Ιωνικού να αποβάλλεται φυσικά από τον διαιτητή Τακίδη και να τιμωρείται με τρεις αγωνιστικές λόγω ανάρμοστης συμπεριφοράς. Αντίθετα, η… πέτρα του σκανδάλου, ο Νέρι Καστίγιο, την γλίτωσε με μία κίτρινη κάρτα.

Για την ιστορία, οι «ερυθρόλευκοι» πέτυχαν άλλα δύο γκολ αγωνιζόμενοι με αριθμητικό πλεονέκτημα και έφυγαν θριαμβευτές από τη Νίκαια. Σε μια βραδιά λοιπόν που το αγωνιστικό σκέλος ξεχάστηκε γρήγορα, η αναίτια και ύπουλη κίνηση του Καστίγιο που έφερε την αντίδραση του Φερέιρα Κινγκ, έχει μείνει στην ιστορία.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0