Μια Φώτο μια Ιστορία

Με... κατεβασμένο κεφάλι ο Ζινεντίν Ζιντάν σε Μουντιάλ; Πριν την Ιταλία του 2006, το έκανε η Δανία!

Με... κατεβασμένο κεφάλι ο Ζινεντίν Ζιντάν σε Μουντιάλ; Πριν την Ιταλία του 2006, το έκανε η Δανία!

11 Ιουνίου 2002: Η τραγική πορεία της Γαλλίας στο Μουντιάλ της Άπω Ανατολής. Από Πρωταθλήτρια Κόσμου και Ευρώπης, εκτός ομίλων της διοργάνωσης, μέσω... Δανίας!

Σχετικά Άρθρα

Γράφει ο Φάνης Τσοκανάς


Γαλλία
και Δανία συναντώνται (26/11, 18:00) στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2022, στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής των ομίλων.

Παρότι είναι το δεύτερο συνεχόμενο Μουντιάλ, στους ομίλους του οποίου τίθενται αντιμέτωπες και η τέταρτη φορά συνολικά, πάντα ένα ματς, θα έρχεται ασυναίσθητα στο νου, στο άκουσμα κάθε συνάντησής τους.

Η πρώτη φορά, που ο Ζινεντίν Ζιντάν αναγκάστηκε να αποχωρήσει από ένα Παγκόσμιο Κύπελλο, με «σκυμμένο» το κεφάλι, πριν τον τελικό στα γήπεδα της Γερμανίας το 2006.

zindanne_1.jpg

Ήταν 11 Ιουνίου του 2002 και μετά την ήττα της πρεμιέρας, κόντρα στη Σενεγάλη, και την ισοπαλία της 2ης αγωνιστικής, κόντρα στην Ουρουγουάη, η Πρωταθλήτρια Κόσμου και Ευρώπης, Γαλλία, αναζητούσε μόνο το «τρίποντο» στο φινάλε των ομίλων, κόντρα στη Δανία, ώστε να κρατήσει «ζωντανό» το δικαίωμά της να υπερασπιστεί τον τίτλο. Εν τέλει, τίποτα δεν πήγε βάσει πλάνου, παρότι αγωνίστηκε ο Ζιντάν, σε αντίθεση με τα δύο πρώτα παιχνίδια.

Ένα γκολ του Ρόμενταλ κι ένα του Τόμασον «σοκάρουν» την παρέα του «Ζιζού», αφήνοντας εκτός συνέχειας τους Ανρί, Βιεϊρά, Μακελελέ, Τουράμ, Ντεσαγί.



Δύο δεκαετίες αργότερα, οι δύο εθνικές ομάδες συναντώνται ξανά. Η Γαλλία είναι, όπως και τότε, κάτοχος του τίτλου και η Δανία «διψασμένη» για διάκριση, μετά την πορεία της έως τα ημιτελικά του EURO του περσινού καλοκαιριού.

Μία νέα «έκπληξη» βρίσκεται προ των πυλών ή το σύνολο του Ντιντιέ Ντεσάν θα κάνει το 2/2 στο φετινό Παγκόσμιο Κύπελλο, κλειδώνοντας ουσιαστικά την πρόκριση στη φάση των «16»; 

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0