Μια Φώτο μια Ιστορία

Αντόνιο Ντε Νίγκρις: Η μέρα που ο Ελ Τάνο «έφυγε», κάνοντας όλη την Λάρισα να δακρύσει

Αντόνιο Ντε Νίγκρις: Η μέρα που ο Ελ Τάνο «έφυγε», κάνοντας όλη την Λάρισα να δακρύσει

16 Νοεμβρίου 2009: Είναι βράδυ Κυριακής και ο Αντόνιο Ντε Νίγκρις αφού έχει καληνυχτίσει την 4χρονη κόρη του, δίνοντάς της ένα τρυφερό φιλί, πέφτει για ύπνο παίρνοντας μια αγκαλιά την γυναίκα του. Αυτή θα ήταν και η τελευταία που θα έπαιρνε από τον σύζυγό της. Ο άσος της ΑΕΛ, σε ηλικία μόλις 31 ετών, θα χάσει τη ζωή του από έμφραγμα στον ύπνο του, τόσο άδικα, τόσο ξαφνικά, βυθίζοντας στο πένθος την Λάρισα και ολόκληρο το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Γράφει ο Αντώνης Κεφαλωνίτης

Είναι από τις μέρες που εύχεσαι να μην είχαν ξημερώσει. Το ημερολόγιο έγραφε 16 Νοεμβρίου 2009, ξημερώματα Δευτέρας. Η είδηση ότι ο ποδοσφαιριστής της ΑΕΛ, Αντόνιο Ντε Νίγκρις, δεν είναι πια στη ζωή πέφτει σαν… κεραυνός στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Πολλοί δεν μπορούν να το πιστέψουν, μα δυστυχώς είναι αλήθεια. Ο 31χρονος Ελ Τάνο προδόθηκε από την καρδιά του και έφυγε ξαφνικά και ήσυχα κατά την διάρκεια του ύπνου του.

Ολόκληρη η πόλη της Λάρισας βυθίζεται στο πένθος και μαζί της ολόκληρη η ποδοσφαιρική Ελλάδα. H γυναίκα του, Σόνια, δεν θα έπαιρνε ξανά αγκαλιά τον σύζυγό της. Η 4χρονη κόρη του Μιράντα δεν θα ένιωθε ξανά την ζεστασιά του μπαμπά της. Η ΑΕΛ δεν θα έβλεπε ξανά τον αγαπητό σε όλους Μεξικανό επιθετικό να σκίζει τα αντίπαλα δίχτυα. Όλοι είναι συγκλονισμένοι.

1440160.jpg

Ό Ντε Νίγκρις ήξερε για το θέμα υγείας του. Ήταν καλοκαίρι του ίδιου έτους όταν είχε ειδοποιηθεί από το ιατρικό επιτελείο της τουρκικής Ανκαραγκιουτσού ότι πάσχει από γενετική δυσπλασία στην καρδιά και ενδεχομένως θα έπρεπε να κρεμάσει τα παπούτσια του καθώς το πρόβλημα θα μπορούσε να τον φτάσει ακόμα και στον θάνατο. Εκείνος όμως συνέχισε. Ήταν τέτοια η αγάπη του για το ποδόσφαιρο που δεν σκέφτηκε ούτε στιγμή να το αφήσει, του έδινε ζωή.

Ο Ελ Τάνο δεν τα παράτησε, πείσμωσε και έβαλε στόχο να κερδίσει μία θέση στο ρόστερ της εθνικής ομάδας του Μεξικού για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2010 στη Νότια Αφρική. Ο τουρκικός σύλλογος δεν ανέλαβε την ευθύνη για εκείνον σε περίπτωση που πάθαινε κάτι και ο Ντε Νίγκρις αποχώρησε, βρίσκοντας τον επόμενο σταθμό της καριέρας του στην ΑΕΛ, η οποία έμελλε δυστυχώς να είναι και η τελευταία του ομάδα. Με τους «βυσσινί» ο Μεξικανός επιθετικός θα προλάβει να κάνει συνολικά επτά συμμετοχές στο πρωτάθλημα της Super League.

3399093.jpg

Εκείνο το «μαύρο» πρωινό της 16ης Νοεμβρίου θα χαραχτεί μια για πάντα στους φίλους της θεσσαλικής ομάδας, που μπορεί να μην είχαν προλάβει να δεθούν πολύ με τον Μεξικανό άσο ωστόσο έχασαν ένα μέλος της οικογένειάς τους και γι’ αυτό τον λόγο έδωσαν μία υπόσχεση, να μην ξεχνούν ποτέ την μνήμη του. Ήταν ο δικός τους Ελ Τάνο…

631229_1_1.jpg

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0