Μια Φώτο μια Ιστορία

Τα 8 τρίποντα του Πεδουλάκη που ζόρισαν τον Γκάλη

Τα 8 τρίποντα του Πεδουλάκη που ζόρισαν τον Γκάλη

05/10/85: Ο Αργύρης Πεδουλάκης πετυχαίνει 35 πόντους με 8 τρίποντα απέναντι στον Νίκο Γκάλη και τον Άρη, όμως αυτό δεν είναι αρκετό για να δώσει την νίκη στο Περιστέρι.

Γράφει η Βασιλική Καραμούζα

Το να κλέψει κάποιος τη λάμψη από τον Νίκο Γκάλη δεν ήταν συχνό φαινόμενο στα 80’s και στα 90’s. Πόσο μάλλον όταν ο Άρης έπαιρνε το ροζ φύλλο αγώνα. Ωστόσο, στις 5 Οκτωβρίου του 1985 ο Αργύρης Πεδουλάκης το είχε καταφέρει. Πώς; Πετυχαίνοντας οκτώ τρίποντα και σημειώνοντας συνολικά 35 πόντους απέναντι στην ομάδα του «γκάνγκστερ». Το BN Sports γυρνάει το χρόνο πίσω και ανατρέχει σε εκείνο το απόγευμα.

Ήταν η 4η αγωνιστική του ελληνικού πρωταθλήματος της σεζόν 1985-86 και ο Άρης, προερχόμενος από την εκτός έδρας νίκη απέναντι στη Μπάγερ Λεβερκούζεν (93-76) για το Κύπελλο Πρωταθλητριών, αντιμετώπιζε το Περιστέρι του Φαίδωνα Ματθαίου στην Αθήνα και πιο συγκεκριμένα στο κλειστό του Αιγάλεω στην Πλατεία Εσταυρωμένου (σσ. αυτό το γήπεδο χρησιμοποιούσε ως έδρα τότε το Περιστέρι).

Παρά την κούραση και παρά την τρομερή εμφάνιση του Αργύρη Πεδουλάκη, ο οποίος σταμάτησε στους 35 πόντους έπειτα από 8 εύστοχα τρίποντα, οι «κιτρινόμαυροι» της Θεσσαλονίκης είχαν διαρκώς ένα μικρό προβάδισμα στο σκορ.

Ωστόσο, στο 32ο λεπτό ο Παναγιώτης Γιαννάκης αποβλήθηκε με 5ο φάουλ και κάπου εκεί το Περιστέρι πίστεψε ότι μπορεί να κάνει την ανατροπή και την έκπληξη. Για την ακρίβεια, οι «πρίγκιπες της δυτικής όχθης» είχαν την ευκαιρία να πάρουν την νίκη, όμως ο Θανάσης Τζιάλλας δεν βρήκε στόχο στο σουτ τριών πόντων που επιχείρησε, με τον Άρη να κρατάει απλά την μπάλα στην τελευταία κατοχή και κλειδώνει έτσι την νίκη.  

ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ (Φαίδων Ματθαίου): Πεδουλάκης 35, Κομματάς 20, Κασουρίδης 13, Τσαγκόπουλος 2, Τζιάλλας Θ. 2, Τζιάλλας Δ. 2, Φάσουρας 2

ΑΡΗΣ (Γιάννης Ιωαννίδης): Γκάλης 35, Ρωμανίδης 13, Γιαννάκης 11, Φιλίππου 10, Κοκολάκης 5, Σταμάτης 5

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0