Μια Φώτο μια Ιστορία

Το «Ασημένιο Παπούτσι» του ιστορικού Αντώνη Αντωνιάδη, που ήταν… ένα γκολ μακριά από το να γίνει Χρυσό! (video)

Το «Ασημένιο Παπούτσι» του ιστορικού Αντώνη Αντωνιάδη, που ήταν… ένα γκολ μακριά από το να γίνει Χρυσό! (video)

Σαν σήμερα, πριν από 50 χρόνια, απονέμεται το βραβείο του «Ασημένιου Παπουτσιού», στο Παρίσι, στον Αντώνη Αντωνιάδη του Παναθηναϊκού, για τα 39 γκολ που είχε πετύχει στο πρωτάθλημα τη σεζόν 1970-71, μόλις ένα μακριά από το «Χρυσό Παπούτσι» και τον αείμνηστο Γκερντ Μίλερ (40)! 

Γράφει ο Φοίβος Πεφάνης 

Ήταν 21/09/1972, όταν ο Έλληνας ποδοσφαιριστής των «πράσινων», Αντώνης Αντωνιάδης βρέθηκε στο Παρίσι για να παραλάβει το «Ασημένιο Παπούτσι», για τα 39 γκολ που πέτυχε στο ελληνικό πρωτάθλημα τη σεζόν 1971/72. 

Περίπου μισό αιώνα πριν, ο «ψηλός» του Παναθηναϊκού είχε σκοράρει 39 φορές στο πρωτάθλημα της σεζόν 1971/72 δημιουργώντας ένα… ακατάρριπτο ρεκόρ μέχρι και σήμερα, καθώς κανένας πρώτος σκόρερ στην Ελλάδα δεν έχει πλησιάσει (καν) τον συγκεκριμένο αριθμό.
1972-4.jpg
Η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία ποδοσφαίρου τίμησε τον «Antoniadis» παραδίδοντας του το «Ασημένιο Παπούτσι» , ένα ιστορικό επίτευγμα για το ελληνικό ποδόσφαιρο και τον αθλητισμό γενικά. Μάλιστα, το «Χρυσό Παπούτσι» και τη πρωτιά της συγκεκριμένης σεζόν είχε κερδίσει ο Γερμανός Γκερντ Μίλερ, που σκόραρε 40 γκολ στο πρωτάθλημα της χώρας του. 

Ο Αντώνης Αντωνιάδης, ίσως να μη χρειάζεται κάποια εισαγωγή για να συστηθεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο, μιας και και είναι από τους μεγαλύτερους σκόρερ της χώρας μας.

Δεν είναι μόνο οι πέντε φορές που αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ στο πρωτάθλημα με τη φανέλα του Παναθηναϊκού, η σημαντική συμβολή του μέχρι τον τελικό του 1971 ενάντια στον Άγιαξ, αλλά παράλληλα και η πρώτη θέση στο Κύπελλο Πρωταθλητριών τη συγκεκριμένη χρονιά, πετυχαίνοντας δέκα γκολ!
Antoniadis_PAO_1.jpgΤέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι η 21η Σεπτεμβρίου είναι και για άλλο λόγο ξεχωριστή για τον Αντωνιάδη, καθώς τότε έπαιξε το πρώτο του ματς με την «πράσινη» φανέλα κόντρα στον Άρη το 1969, για να χαράξει τη δική του ιστορία και να αποσυρθεί με τέσσερα πρωταθλήματα και δύο Κύπελλα Ελλάδος

www.bnsports.gr



Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0