Μια Φώτο μια Ιστορία

Η πρώτη «παράσταση» του Ριβάλντο με τη φανέλα της ΑΕΚ, κόντρα στη Σάλτσμπουργκ του Τραπατόνι! (video)

Η πρώτη «παράσταση» του Ριβάλντο με τη φανέλα της ΑΕΚ, κόντρα στη Σάλτσμπουργκ του Τραπατόνι! (video)
20/09/2007: Η ΑΕΚ επικρατεί με σκορ 3-0 της Σάλτσμπουργκ του Τζιοβάνι Τραπατόνι στο Κύπελλο UEFA, με «μαέστρο» τον Ριβάλντο, στην πρώτη του μεγαλειώδη βραδιά στα «κιτρινόμαυρα».
Σχετικά Άρθρα
Γράφει ο Φάνης Τσοκανάς

«Δεν ήταν εύκολη η απόφαση να πάω στην ΑΕΚ. Ποτέ δεν είναι εύκολο να πηγαίνεις σε έναν από τους βασικούς αντιπάλους της προηγούμενης ομάδας σου, αλλά θεωρώ πως και εκεί έκανα καλή δουλειά».

Χρησιμοποιώντας αυτές τις λέξεις κατά τη διάρκεια της συνέντευξής του στο BN Sports, ο Ριβάλντο μοιράστηκε το σκεπτικό πίσω από την απόφασή του να μεταβεί στην ΑΕΚ το καλοκαίρι του 2007, μετά από μία τριετία στον Ολυμπιακό.

Παρότι σε προχωρημένη ηλικία, έδειξε από τις πρώτες του κιόλας εμφανίσεις πως φόρεσε τα «κιτρινόμαυρα» για να προσφέρει. Αν ήταν ικανός να το πράξει παρά τα 35 του έτη;

Το απέδειξε μία ημέρα σαν και σήμερα (20/09) κόντρα στη Σάλτσμπουργκ, τον τελευταίο σύλλογο που ανέλαβε ένας από τους εμβληματικότερους προπονητές στην ιστορία του ποδοσφαίρου: ο Τζιοβάνι Τραπατόνι!

ριβάλντο-τραπατόνι.jpg

Ο Βραζιλιάνος είχε βρει ξανά δίχτυα, με εκείνη την εκτέλεση πέναλτι στην ήττα με 4-1 από τη Σεβίλλη, στα προκριματικά του Champions League, αλλά η πραγματική «παράσταση», η πρώτη του με τη φανέλα της ΑΕΚ, έγινε κόντρα στους Αυστριακούς στον 1ο γύρο του Κυπέλλου UEFA.



Μόλις στο 3ο λεπτό, από δική του εκτέλεση κόρνερ, έρχεται το 1-0, από τον Ζεράλδο Άλβες, αδερφό του νυν αθλητικού διευθυντή της «Ένωσης», Μπρούνο. Εννέα λεπτά αργότερα (12'), βγάζει τον Νίκο Λυμπερόπουλο σε θέση βολής με κεφαλιά, αλλά η κορύφωση έρχεται στο 58ο λεπτό.

Τόζερ και Λυμπερόπουλος συνεργάζονται, ο πρώτος γυρνά την μπάλα στον Ριβάλντο ανάμεσα στο σημείο του πέναλτι και της μικρής περιοχής, κι εκείνος αποφασίζει να «τελειώσει» τη φάση με έναν τρόπο που «επέβαλλε» το λατινοαμερικάνικο ταμπεραμέντο του.

«Εικαστική παρέμβαση από τον Βραζιλιάνο», όπως τόνισε ο Αλέξης Σπυρόπουλος, που έκανε την περιγραφή του αγώνα για λογαριασμό του MEGA.



Αυτό ήταν. Η πρώτη του μεγάλη βραδιά με την ΑΕΚ έχει ολοκληρωθεί, καθώς δύο λεπτά μετά το γκολ-αριστούργημα, αντικαθίσταται από τον Ίσμαελ Μπλάνκο, εν μέσω αποθέωσης, για να «κλείσει» ονειρεμένα τη βραδιά ο Παναγιώτης Κονέ, με το πρώτο ευρωπαϊκό γκολ της καριέρας του.

Ο Ριβάλντο θα τελειώσει τη χρονιά με 15 γκολ και ισάριθμες ασίστ, μετά από 43 συμμετοχές. Μία χρονιά που σημαδεύεται από την «υπόθεση Βάλνερ» και την απώλεια του πρωταθλήματος για την «Ένωση», αλλά αποτελεί «ορόσημο» για τον σύλλογο, ως η κορύφωση της προσπάθειας του Ντέμη Νικολαΐδη στα διοικητικά της ΑΕΚ, που ξεκίνησε το 2004.

Ο Βραζιλιάνος, από την άλλη, αποχώρησε στις αρχές της επόμενης σεζόν, ρίχνοντας τίτλους τέλους στην παρουσία του στην Ελλάδα. 

ριβάλντο-αεκ-αποθέωση-2022.jpg

Περίπου 15 χρόνια μετά, θυμήθηκε το πέρασμά του από την Ελλάδα μέσω του BN Sports και δεν χωρά αμφιβολία πως έχει κάθε δικαίωμα να πιστεύει, ότι κάτι άφησε φεύγοντας από τη χώρα μας, όπως δήλωσε χαρακτηριστικά:

«Έχω μεγάλη αγάπη στον Ολυμπιακό και στην ΑΕΚ. Ο κόσμος είναι πολύ υποστηρικτικός μέχρι και σήμερα. Προσπάθησα να κάνω το καλύτερο στο γήπεδο.

Όταν ήρθα στην Ελλάδα ήμουν 32 και θεωρώ πως έδωσα ό,τι περισσότερο μπορούσα στο ελληνικό ποδόσφαιρο».

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0