Μια Φώτο μια Ιστορία

Και εγένετο Τούμπα: Τα εγκαίνια του «σπιτιού» του ΠΑΟΚ!

Και εγένετο Τούμπα: Τα εγκαίνια του «σπιτιού» του ΠΑΟΚ!

06/09/1959: Εγκαινιάζεται ο «ναός» του ΠΑΟΚ, το γήπεδο της Τούμπας, σε μία φιλική αναμέτρηση επί του αθηναϊκού «Δικεφάλου», την ΑΕΚ, και οι φίλαθλοι γίνονται μάρτυρες μίας ιστορικής στιγμής για τον ελληνικό αθλητισμό.

Γράφει ο Φοίβος Πεφάνης

Σαν σήμερα, πριν από 63 χρόνια, ήταν μια ξεχωριστή ημέρα για τον σύλλογο του ΠΑΟΚ και για την «ασπρόμαυρη» οικογένεια. Καθώς, περίπου 20.000 φίλαθλοι είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά τη πρώτη αναμέτρηση της ομάδας τους στη Τούμπα.
0609_san_simera_feat_1.jpg
Το εναρκτήριο λάκτισμα ήταν διαφορετικό από τα υπόλοιπα, μιας και ένα στρατιωτικό αεροπλάνο έριξε τη μπάλα στον αγωνιστικό χώρο. Μόλις 20 λεπτά αργότερα, η περιοχή της Τούμπας έζησε τις πρώτες ζητωκραυγές από το γκολ που χάρισε τη νίκη στους «ασπρόμαυρους». Το δυνατό σουτ του Κιουρτζή που «εγκαινίασε» και τα δίχτυα που βρισκόταν ο τερματοφύλακας της ΑΕΚ για το τελικό 1-0. 
2_156.jpgΜέσα σε ένα γιορτινό κλίμα, άπαντες είδαν από κοντά αυτό το έργο που έφτασε το συνολικό κόστος τις 6 εκατ. δραχμές. Επιπλέον, η Τούμπα από τότε διέθετε χόρτο στον αγωνιστικό χώρο και μαζί με την Λεωφόρο Αλεξάνδρας, ήταν οι μόνες δύο έδρες που είχαν αυτό το προνόμιο.
v76LmNdxaaKOrZ1eN7G9.jpgΠερίπου 63 χρόνια μετά, ο «Δικέφαλος του Βορρά» έχει βάλει πλώρη για τη δημιουργία του νέου σπιτιού του, τη Νέα Τούμπα! Ένα πλάνο που σχεδιάζεται τα τελευταία χρόνια από τη διοίκηση και τον ισχυρό άνδρα της ομάδας, Ιβάν Σαββίδη. 

Μάλιστα, σύμφωνα με τον προγραμματισμό και μετά από τα «αποκαλυπτήρια» των προσχεδίων, ο ΠΑΟΚ σκοπεύει να ξεκινήσουν τα έργα το Μάιο του 2023, έτσι ώστε το 2026 (100 χρόνια μετά την ίδρυση του ΠΑΟΚ) να είναι έτοιμο το γήπεδο που θα φιλοξενεί περίπου 35.000 «ασπρόμαυρους» φιλάθλους!

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0