Μια Φώτο μια Ιστορία

Με Τεν Χαγκ ή... χωρίς, η διετία της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ μοιάζει με τούνελ χωρίς έξοδο!

Με Τεν Χαγκ ή... χωρίς, η διετία της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ μοιάζει με τούνελ χωρίς έξοδο!
Μπορούσε να ξεκινήσει χειρότερα τη φετινή σεζόν η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ; Η απάντηση είναι… όχι! Οι «κόκκινοι διάβολοι» ηττήθηκαν στην πρεμιέρα από τη Μπράιτον, για να ακολουθήσει η πανωλεθρία από τη Μπρέντφορντ και ο Έρικ Τεν Χαγκ να γίνει ο πρώτος προπονητής της ιστορίας τους, που χάνει τα δύο πρώτα παιχνίδια της σεζόν, μετά από 101 χρόνια!

Γράφει ο Δημήτρης Μανάκος

Ήταν Οκτώβριος του 2020 και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ του Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ υποδεχόταν την Τότεναμ στο Όλντ Τράφορντ. Προηγείται. Καλός οιωνός. Το πέναλτι του Μπρούνο Φερνάντες μετουσιώνεται σε γκολ, αλλά από εκεί και έπειτα, αυτό που ακολουθεί είναι πολύ δύσκολο, τόσο να το προβλέψει, όσο και να το αντιληφθεί κανείς.

Οι «κόκκινοι διάβολοι» χάνουν με 6-1, βρίσκονται πίσω στο ημίχρονο με τρία γκολ διαφορά και η ήττα τους με το προαναφερθέν τελικό σκορ, σηματοδοτεί την πιο «βαριά» αποτυχία τους στο Όλντ Τράφορντ, στην εποχή της PremierLeague.

Ο καιρός περνά, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ τερματίζει στην 2η θέση του βαθμολογικού πίνακα, με ρεκόρ συγκομιδής εκτός έδρας βαθμών, ούσα αήττητη και φτάνει στον τελικό του EuropaLeague, το οποίο δεν κατακτά, διότι ο Ρούλι αποδείχθηκε ψυχραιμότερος από τους παίκτες των «κόκκινων διαβόλων» και χάρισε το τρόπαιο στην Βιγιαρεάλ.

Ο Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ όμως έχει καταθέσει τα διαπιστευτήριά του, άπαντες έχουν πειστεί για τις δυνατότητές του και η πρόσληψή του ως μόνιμου προπονητή για τον πάγκο της ομάδας είναι γεγονός. Ξεκινάει με νίκη τη νέα σεζόν επί της Λιντς, αλλά στον δρόμο του βρίσκεται η Λίβερπουλ, στην 9η αγωνιστική.

Τέσσερα γκολ παθητικό στο ημίχρονο (0-4), συνεχόμενα λάθη του αρχηγού Χάρι Μαγκουάιρ και η ήττα από τους «κόκκινους», φέρνει ξανά στην επιφάνεια τις παθογένειες του συλλόγου, που για πρώτη φορά στην ιστορία του, δέχεται τέσσερα γκολ στο πρώτο μέρος, δίχως να έχει βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα.

Το ματς λήγει με 5-0, ο Σόλσκιερ απολύεται μερικές εβδομάδες αργότερα, μετά την ήττα από τη Γουότφορντ (4-1) και ο Ραλφ Ράνγκνικ τον αντικαθιστά. Θετικό ξεκίνημα για τον Γερμανό, πρώτη νίκη επί της Κρίσταλ Πάλας, με τον Φρεντ και τον Κριστιάνο Ρονάλντο να είναι οι άνθρωποι της νέας εποχής, αλλά τα «μεγάλα» ματς αποδεικνύονται «αγκάθι» για την ομάδα του Μάντσεστερ.

Αποκλείεται από την Ατλέτικο Μαδρίτης στο Όλντ Τράφορντ, στους «16» του ChampionsLeague, χάνει ξανά από την Λίβερπουλ (4-0), από τη Μάντσεστερ Σίτι (4-1), την Έβερτον (1-0) και από την Άρσεναλ (3-1), με συνέπεια να οδηγηθεί στα δύο τελευταία ματς της σεζόν, με αντιπάλους την Μπράιτον και την Κρίσταλ Πάλας, δίχως στόχους, καθώς αυτός του ChampionsLeagueείχε χαθεί.

Το ματς στο Άμεξ αποδεικνύεται καταστροφικό. Η Μπράιτον πετυχαίνει τη μεγαλύτερη νίκη της ιστορίας της απέναντι σε σύλλογο του Big 6 (4-0), αλλά για καλή τύχη της Γιουνάιτεντ, οι «γλάροι» κερδίζουν με 3-1 τη Γουέστ Χαμ στην τελευταία αγωνιστική και στέλνουν τους «κόκκινους διαβόλους», που ηττήθηκαν από το σύνολο του Πατρίκ Βιεϊρά, στο EuropaLeague.

Η σεζόν τελειώνει και θεωρητικά μία νέα εποχή ξεκινά. Αυτή του Έρικ Τεν Χαγκ. Λίγους μήνες μετά, αυτή μοιάζει να είναι χειρότερη και από αυτήν που τελείωσε. Η τελευταία νίκη της Μπρέντφορντ επί της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ χρονολογείται το 1937. Η τελευταία φορά όμως που κάποιος προπονητής της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ξεκινά με δύο ήττες  τη νέα αγωνιστική περίοδο, χρονολογείται το 1921…

Και αρνητικός πρωταγωνιστής σε αυτή την συζήτηση είναι ο Ολλανδός, που μετά την πρώτη ήττα της ομάδας του στο ντεμπούτο του, από τη Μπράιτον, στο Όλντ Τράφορντ με 2-1, είδε τις αποτυχίες να διπλασιάζονται, καθώς η Μπρέντφορντ «διέλυσε» με 4-0 τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Οι δύο αυτές ήττες λοιπόν σηματοδοτούν μόλις την πρώτη φορά που κάποιος προπονητής της ομάδας ξεκινά με 0/2 τον τελευταίο έναν αιώνα. Πέρασαν 100 χρόνια από την τελευταία φορά. Και δυστυχώς για αυτόν, ο Έρικ Τεν Χαγκ είναι ο άνθρωπος που έφερε στην επιφάνεια το αρνητικό αυτό στατιστικό, παρότι παρέλαβε μία ομάδα που είχε χάσει πέντε σερί ματς εκτός έδρας, στα οποία προστίθενται και τα δύο φετινά, για να γυρίσουμε στο μακρινό 1936!

Μία διετία… αποτυχιών συμπληρώνεται και το μεγαλύτερο πρόβλημα της υπόθεσης είναι πως το φως στο τούνελ δεν είναι ευδιάκριτο. Ο Τεν Χαγκ μπήκε σε αυτό και οφείλει να βγει μαζί με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Σε διαφορετική περίπτωση, θα βγει μόνος του… αναγκαστικά, με το πέρασμά του από την PremierLeagueνα είναι αποτυχημένο!

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0