Μια Φώτο μια Ιστορία

Λιονέλ Μέσι: Η ταμπέλα του loser... τα δάκρυα στο Νιού Τζέρσεϊ και η απόφαση που σόκαρε την Αργεντινή! (video)

Λιονέλ Μέσι: Η ταμπέλα του loser... τα δάκρυα στο Νιού Τζέρσεϊ και η απόφαση που σόκαρε την Αργεντινή! (video)
26/6/2016: Έξι χρόνια πέρασαν από τον τελικό του Κόπα Αμέρικα, όπου η Αργεντινή ηττήθηκε (ξανά) από τους παθιασμένους Χιλιανούς, με τον μοιραίο Μέσι να ανακοινώνει την απόσυρση του από την εθνική ομάδα! Το χρονικό μιας οδυνηρής βραδιάς, αλλά και μίας απόφασης η οποία συγκλόνισε το παγκόσμιο ποδόσφαιρο.
Πράγματι, ο βασιλιάς των σπορ μπορεί να σε φέρει από το ζενίθ στο ναδίρ και ανάποδα, αλλά αυτό που βίωσε η Αργεντινή δεν είχε προηγούμενο. Έπειτα από δύο διαδοχικούς χαμένους τελικούς απέναντι σε Γερμανία και Χιλή (σ.σ. 2014, 2015 αντίστοιχα), ήρθε η ώρα να αντιμετωπίσει και πάλι την τελευταία σε μία άτυπη ρεβάνς.
 
Διακύβευμα το Κόπα Αμέρικα, θεσμός ο οποίος το 2016 συμπλήρωνε 100 χρόνια ζωής, με τον τελικό παραδόξως να πραγματοποιείται... στο Νιου Τζέρσεϊ των ΗΠΑ. Ολόκληρη η Αργεντινή ζούσε και ανέπνεε για το παιχνίδι, καθώς η επικράτηση θα σήμανε την επιστροφή στην κορυφή του λατινοαμερικάνικου ποδοσφαίρου 23 χρόνια μετά την τελευταία κατάκτηση.
 
Παρουσία 82.000 φιλάθλων η αναμέτρηση οδηγήθηκε στην παράταση, με τις δύο ομάδες να μην κατορθώνουν να σκοράρουν στην κανονική διάρκεια. Το ίδιο έργο εκτυλίχθηκε και στην παράταση, με τους φιναλίστ να οδηγούνται εν τέλει στην «ρωσική ρουλέτα».
 
Tην αρχή έκανε ο Αρτούρο Βιδάλ, ο οποίος είδε τον Ρομέρο να υπερασπίζεται την εστία του επιτυχώς. Ακολούθησε ο Μέσι, ο παίκτης στον οποίο στηριζόταν ένα ολόκληρο κράτος. Σκυμμένο κεφάλι, μερικά μέτρα φόρα και ένα εντελώς άστοχο σουτ, ψηλά πάνω από τα γκολπόστ του Κλαούντιο Μπράβο. Η εξέλιξη της διαδικασίας βρήκε την Χιλή να κατακτά το βαρύτιμο τρόπαιο, μετον τότε άσο της Μπαρτσελόνα να φέρει μερίδιο ευθύνης.
Οι στιγμές που ακολούθησαν συγκλονιστικές. Ένας Μέσι απαρηγόρητος και γεμάτος δάκρυα στο χορτάρι του «Metlife Stadium» και τρίτη συνεχόμενη χαμένη ευκαιρία για καταξίωση. Το ψυχολογικό βάρος που κουβαλούσε ο θαυματουργός παίκτης απ' το Ροζάριο, σε συνδυασμό με την πίεση που του ασκούσε ο τύπος (και μερίδα των συμπατριωτών του), τον οδήγησαν σε μία ιστορική post game δήλωση.
 
«Έκανα ό,τι μπορούσα. Πονάει να μην είσαι πρωταθλητής»για να ακολουθήσει ευθύς αμέσως η απόσυρση του από τους «ροχιμπλάνκος». Πέρασαν δύο μήνες από εκείνον τον Ιούνη για να επιστρέψει μετανιωμένος και έτοιμος να προσφέρει ξανά. 
 messi2.jpg
Επρόκειτο περισσότερο για ένα διάλειμμα, το οποίο ευτυχώς για τους Αργεντινούς ήταν και συντόμο. Διότι αν υπάρχει Θεός στο ποδόσφαιρο τότε είναι δίκαιος, δίνοντας στον Μέσι αυτά που τόσα χρόνια του στέρησε. 
 
Η ομάδα του κατέκτησε το Κόπα Αμέρικα στα γήπεδα της Βραζιλίας και επέστρεψε στην κορυφή 28 χρόνια μετά... ενώ ο ίδιος αποτέλεσε τον απόλυτο ηγέτη, κατακτώντας τον πρώτο του διεθνή τίτλο ως ο απόλυτος MVP!
 
Αντώνης Νιανιάς

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0