Μια Φώτο μια Ιστορία

Τα αντανακλαστικά του Βρσάλικο που έσωσαν την ζωή του Φερνάντο Τόρες! (video)

Τα αντανακλαστικά του Βρσάλικο που έσωσαν την ζωή του Φερνάντο Τόρες! (video)

Σε μία «παγωμένη» σκηνή που ο ποδοσφαιρικό κόσμος κοιτούσε με κομμένη την ανάσα, ο Σίμε Βρσάλικο εμφανίστηκε σαν ήρωας, σώζοντας τον Φερνάντο Τόρες.

Γράφει ο Νότης Χάλαρης

Στη ζωή, αρκούν μερικά δευτερόλεπτα για να γίνει το μοιραίο, εκτός αν υπάρχει ο κατάλληλος άνθρωπος στην κατάλληλη στιγμή. Μάρτιος του 2017 και η Ντεπορτίβο Λα Κορούνια φιλοξενεί την Ατλέτικο Μαδρίτης για την 25η αγωνιστική της La Liga. Στο 64ο λεπτό, περνάει στον αγωνιστικό χώρο ο Φερνάντο Τόρες, καθώς οι γηπεδούχοι είχαν πάρει το πάνω χέρι και ήταν μπροστά στο σκορ με 1-0.

Με τον Γκριεζμάν να έχει ισοφαρίσει τέσσερα λεπτά, το ματς όδευε προς το τέλος του με το σκορ στο 1-1. Ωστόσο, η μοιραία στιγμή δεν άργησε να έρθει. Στο 85’, σε μία προσπάθεια απομάκρυνσης της μπάλας, δεν αντιλαμβάνεται τον Μπεργαντίνος, με τον οποίο συγκρούονται σκληρά, με αποτέλεσμα ο Ισπανός φορ να πέσει με το κεφάλι στο έδαφος.

Αμέσως χάνει τις αισθήσεις του και κάνει το παγκόσμιο ποδόσφαιρο να… παγώσει για λίγα δευτερόλεπτα. Τόσα χρειάστηκε ο Σίμε Βρσάλικο μαζί με τον Γκάμπι για να πέσουν πάνω στον συμπαίκτη τους και να προσπαθήσουν να αποτρέψουν τη γλώσσα του να φράξει την αναπνευστική δίοδο.

Μία κίνηση που φάνηκε... σωτήρια όπως έγινε γνωστό από τους γιατρούς που τον εξέτασαν καθώς κανείς δεν ξέρει πόσο χειρότερα θα ήταν τα πράγματα αν δεν επενέβη ο Κροάτης αμυντικός. Από πολλούς θεωρήθηκε ήρωας για αυτή τη κίνηση και έγινε το πρόσωπο της σεζόν μετά από το σκηνικό.

C64rHo6WkAAYg_c.jpg

«Δεν νιώθω ήρωας. Σκέφτηκα ότι ο φίλος μου είναι κάτω στο έδαφος, νιώθει άσχημα, πρέπει να τον βοηθήσω. Έτσι αντέδρασα και είμαι χαρούμενος. Ο Φερνάντο είναι καλά και αυτό είναι το πιο σημαντικό απ' όλα.

Ήταν η πρώτη φορά που έκανα κάτι τέτοιο. Όταν είδα το πρόσωπό του σκέφτηκα ότι κάτι πρέπει να κάνω. Είχα ακούσει πολλές φορές ότι απαιτείται να σιγουρεύεις ότι δεν πρέπει να σταματήσει να αναπνέει.

Να αποτρέψω τη γλώσσα από το να είναι εμπόδιο, να τη βγάλω έξω. Ήταν το πρώτο πράγμα που σκέφτηκα να κάνω. Δεν πρέπει να λαμβάνω εγώ τα εύσημα, ανήκουν σε όλη την ομάδα. Οι γιατροί έκαναν υπέροχη δουλειά, έκανα ένα μικρό πράγμα».

Αυτά ήταν τα λόγια του μετά τα όσα συνέβησαν. Μία στιγμή που έδειξε την ψυχραιμία αλλά και την ψυχρότητα που έχει αποκτήσει ο Βρσάλικο. Ερχόμενος στον Πειραιά, η παραπάνω εικόνα τον ακολουθεί και μαζί του, οι οπαδοί της Ατλέτικο Μαδρίτης τον ευγνωμονούν που έσωσε έναν από τους θρύλους της ομάδας.

epa06069391 Atletico Madrid's Argentinian head coach, Diego Pablo Simeone (R), jokes with Croatian defender Sime Vrsaljko, during the team's first training session of the season at Cerro del Espino Sports complex in Majadahonda, outskirts of Madrid, 06 July 2017.  EPA/Juan Carlos Hidalgo

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0