Μια Φώτο μια Ιστορία

Η τελευταία φορά που η Νότιγχαμ Φόρεστ «γεύτηκε» τη χαρά της ανόδου στην Premier League

Η τελευταία φορά που η Νότιγχαμ Φόρεστ «γεύτηκε» τη χαρά της ανόδου στην Premier League

Η ιστορική ομάδα της Νότιγχαμ Φόρεστ βρίσκεται μία νίκη μακριά από την μεγάλη επιστροφή της στην Premier League, μία επιστροφή που οι οπαδοί της περιμένουν αγωνιωδώς να έρθει έπειτα από 24 χρόνια και τη σεζόν 1997-98. Τότε οι «reds» είχαν καταφέρει να φτάσουν στην άνοδο κατακτώντας μία αγωνιστική πριν το τέλος το πρωτάθλημα.

Γράφει ο Αντώνης Κεφαλωνίτης

Ήταν Απρίλιος του 1998 όταν η Νότιγχαμ έπαιρνε για τελευταία φορά στην ιστορία της την άνοδο για την Premier League. 24 χρόνια μετά, οι «κόκκινοι» έχουν την ευκαιρία να βρεθούν και πάλι στη κορυφαία κατηγορία. Τότε είχε καταφέρει να τερματίσει πρώτη στην κανονική διάρκεια της Championship, με το παιχνίδι κόντρα στη Ρέντινγκ να μένει χαραγμένο σε όλους τους φίλους της αγγλικής ομάδας.

Η Νότιγχαμ εκείνη τη σεζόν έπαιζε στη δεύτερη κατηγορία της Αγγλίας ύστερα από τρεις σερί σεζόν στην Premier και στην ομάδα έθεσαν εξ αρχής στόχο την επάνοδο στη μεγάλη κατηγορία. Το πρωτάθλημα έτσι όπως εξελίχθηκε, αποδείχθηκε ότι ήταν μια κούρσα για τρεις, με τη Φόρεστ, τη Σάντερλαντ και τη Μίντλεσμπρο να αγωνίζονται για την κορυφή. Συνολικά 53 γκολ πέτυχαν Πιέρ φαν Χόιντονκ (34) και Κέβιν Κάμπελ (23), συμβάλλοντας τα μέγιστα για να φτάσει η ομάδα τους στην κατάκτηση του πρωταθλήματος.

5f962046-9fb8-4bd3-b24e-264bcfaf59c0.jpg

Η τελική βαθμολογία βρήκε τους «κόκκινους» στη κορυφή με 94 βαθμούς, τρεις περισσότερους από την δεύτερη Μίντλεσμπρο και τέσσερις από την τρίτη Σάντερλαντ. Το παιχνίδι με την Ρέντινγκ την προτελευταία αγωνιστική έμελλε να είναι το καθοριστικό για την Φόρεστ καθώς εκείνο ήταν  που κλείδωσε το πρωτάθλημα και φυσικά την άμεση άνοδο στη μεγάλη κατηγορία.

Τίποτα άλλο εκτός από τη νίκη δεν υπήρχε στο μυαλό των παικτών της ομάδας από το City Ground. Συνολικά 30.000 κόσμος βρέθηκε στις κερκίδες του γηπέδου της Νότιγχαμ εκείνη τη μέρα με την ευχή η ομάδα τους να πάρει τη μεγάλη νίκη. Το παιχνίδι κύλισε χωρίς μεγάλες φάσεις, με τις δύο ομάδες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικές. Ο χρόνος κυλούσε και όλοι στο γήπεδο άρχιζαν να πιστεύουν ότι η υπόθεση άνοδος θα παιζόταν τελικά την τελευταία αγωνιστική.

Και ενώ το παιχνίδι πήγαινε προς την ισοπαλία, ήρθε η φάση του 85ου λεπτού και η λύτρωση για τους «reds» από τα πόδια του Κρις Μπάρτ-Ουίλιαμς. Ο Άγγλος αμυντικός πέτυχε ίσως το πιο σημαντικό γκολ στη καριέρα του και σίγουρα ένα από τα πιο ιστορικά στην ιστορία της Φόρεστ. O Κόλιν Κούπερ με μία εξαιρετική σέντρα βρήκε μέσα στην περιοχή τον Ουίλιαμς και εκείνος δεν δίστασε να τα βάλει με όλη την άμυνα των φιλοξενούμενων, κατέβασε άψοξα την μπάλα και με μία φοβερή κίνηση γύρισε και σούταρε δίνοντας την πολυπόθητη νίκη στην ομάδα του.

Μόλις ο διαιτητής της αναμέτρησης σφύριξε τη λήξη, οι σκηνές που ακολούθησαν ήταν τρομερές. Οι άγριοι πανηγυρισμοί τόσο εντός όσο και εκτός γηπέδου ήταν επικές και σίγουρα θυμίζουν πολύ τις φετινές, στον ημιτελικό της Νότιγχαμ κόντρα στη Σέφιλντ Γιουνάιτεντ, όταν οι οπαδοί των γηπεδούχων μπήκαν μέσα στον αγωνιστικό χώρο για να πανηγυρίσουν.

Ο «Bart-Man» είχε καταφέρει με το γκολ του όχι μόνο να δώσει μία τεράστια νίκη αλλά και ένα πρωτάθλημα καθώς μετά τις ήττες της Σάντερλαντ και της Μίντλεσμπρο, η Νότιγχαμ στέφθηκε πρωταθλήτρια μία στροφή πριν το τέλος. Μία ολόκληρη πόλη ήταν «μεθυσμένη» για μέρες… Η ομάδα είχε μόλις επιστρέψει στα «σαλόνια» της Premier League, έπειτα από μόνο ένα χρόνο απουσίας.

Αυτή ήταν και η τελευταία φορά που ο ιστορικός αγγλικός σύλλογος κατάφερε να προβιβαστεί στη μεγάλη κατηγορία, με τους οπαδούς του να περιμένουν πως και πως να ξαναζήσουν στιγμές σαν και αυτές του ’98. Φέτος έχει την ευκαιρία, θα τα καταφέρει; Ίδωμεν…



www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0