Μια Φώτο μια Ιστορία

Το «εφιαλτικό» γλίστρημα του Τέρι και τα… τραύματα μιας ζωής! (video)

Το «εφιαλτικό» γλίστρημα του Τέρι και τα… τραύματα μιας ζωής! (video)

Ο αρχηγός της Τσέλσι, Τζον Τέρι, καλείται να εκτελέσει το τελευταίο πέναλτι στον τελικό του UEFA Champions League κόντρα στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για να λυτρώσει την ομάδα του και να της χαρίσει το πρώτο της τρόπαιο της διοργάνωσης, όμως το μοιραίο γλίστρημα του στέλνει τους «κόκκινους διαβόλους» από την κόλαση… στον παράδεισο και κατακτούν εκείνοι την κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση σε μία αναμέτρηση «θρίλερ». 

Ήταν 21 Μαΐου του 2008 όταν ο πρώτος αγγλικός τελικός στον ανώτερο θεσμό της UEFA έλαβε χώρα στη Μόσχα, στο Luzhniki Stadium, ανάμεσα σε Τσέλσι και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Με τους «μπέμπηδες» να ψάχνουν την τρίτη κατάκτηση του τροπαίου μετά το 1968 και το 1999 και τους «μπλε» την πρώτη τους. 

Η ομάδα του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον μπήκε πιο δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και στο 26ο λεπτό πήρε τα ηνία του αγώνα χάρη στην πολύ ωραία κεφαλιά του Κριστιάνο Ρονάλντο, αφήνοντας «άγαλμα» τον Πετρ Τσεχ. Βέβαια, η απάντηση από τους τυπικά φιλοξενούμενους δεν άργησε και η ισοφάριση ήρθε στο τελευταίο λεπτό του πρώτου ημιχρόνου από τον Φρανκ Λάμπαρντ, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε την αμυντική ολιγωρία στην άμυνα της αντίπαλης ομάδας και σημείωσε το 1-1

Το παιχνίδι τελικά οδηγήθηκε στην παράταση και αργότερα στην «ρωσική ρουλέτα», εκεί όπου ο Τσέχος τερματοφύλακας της Τσέλσι έπιασε το πέναλτι του Ρονάλντο για να στείλει λίγο αργότερα τον Τέρι μία ανάσα από την κατάκτηση της κούπας. Η βροχή στην Μόσχα καταρρακτώδης, ο χρόνος έχει «παγώσει» και ο αρχηγός των «μπλε» γλιστράει και στέλνει την μπάλα στο δοκάρι του Φαν Ντερ Σαρ για να συνεχιστεί το «θρίλερ» και να χριστεί ο Ολλανδός τερματοφύλακας ήρωας, αποκρούοντας το πέναλτι του Ανελκά που οδήγησε την ομάδα του στο πιο ψηλό σκαλί και την… Τσέλσι να κλαίει με «μαύρο» δάκρυ. 

Μάλιστα, ο «θρύλος» της Τσέλσι έχει τονίσει πως μερικές φορές βλέπει το πέναλτί του σε εφιάλτες:

«Με σιγουριά δεν υπάρχει περίπτωση να το ξεπεράσω. Ξυπνάω ακόμα και σήμερα μέσα στο βράδυ και αυτό υπάρχει ακόμα. Σαφώς και έχει… ξεχαστεί με την πάροδο του χρόνου, αλλά είναι ακόμα μέσα στο μυαλό μου και είμαι πολύ απογοητευμένος για αυτή την συγκεκριμένη στιγμή». 

Παρόλα αυτά, ίσως αυτή η στιγμή, αυτός ο χαμένος τελικός, να αποτελεί ορόσημο για τις μελλοντικές επιτυχίες του συλλόγου από το Λονδίνο, καθώς πια μετράει δύο κατακτήσεις Champions League σε ισάριθμους τελικούς, ενώ και ο Τέρι έχει γιορτάσει έναν, ακόμα και αν ήταν τιμωρημένος, αυτόν επί της Μπάγερν Μονάχου (1-1 κ.δ, πεν. 4-3) στην Allianz Arena το 2012.

Φοίβος Πεφάνης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0