Μια Φώτο μια Ιστορία

Στο Χάμπντεν Πάρκ ο Πούσκας σκόραρε τέσσερα γκολ, η Ρεάλ καθήλωσε την Ευρώπη και γονάτισε την Άιντραχτ! (video)

Στο Χάμπντεν Πάρκ ο Πούσκας σκόραρε τέσσερα γκολ, η Ρεάλ καθήλωσε την Ευρώπη και γονάτισε την Άιντραχτ! (video)
To BN Sports χρησιμοποιεί την μηχανή του χρόνου και γυρίζει στο 1960, εκεί όπου μία ημέρα σαν την σημερινή (18/05), η Ρεάλ Μαδρίτης επικράτησε με σκορ 7-3 επί της Άιντραχτ Φρανκφούρτης και κατέκτησε το Κύπελλο Πρωταθλητριών!

Στην Γλασκώβη και πιο συγκεκριμένα στο Χάμπντεν Παρκ, η τότε υπερομάδα των Μαδριλένων αγωνίστηκε για τον πέμπτο ευρωπαϊκό της τίτλο. Το ρόστερ της γεμάτο αστέρες, με την συνύπαρξη των Φέρεντς Πούσκας και Αλφρέντο Ντι Στέφανο να έχει την τιμητική της.

Απέναντι οι «αετοί» της Φρανκφούρτης, oι οποίοι αγωνιζόταν για πρώτη φορά στην ιστορία τους σε εκτός των συνόρων τελικό. Στον ημιτελικό μάλιστα χρειάστηκε να αποκλείσει την Ρέιντζερς (αντίπαλο της στον τελικό του Europa League), σε δύο σκέλη όπου γράφτηκε το υψηλότερο συνολικό σκορ σε σειρά ευρωπαϊκών αγώνων (σ.σ. 12-4).

Στην κερκίδα μάλιστα του ιστορικού γηπέδου βρισκόταν ο νεαρός τότε Σέρ Άλεξ Φέργκιουσον, όπως και ο συμπατριώτης του θρύλος της ΣέλτικΜπίλι ΜακΝιλ. Ο πρώτος μάλιστα είχε κάποτε παραδεχθεί ότι η Άιντραχτ ήταν η κορυφαία ομάδα που είχε παρακολουθήσει, παρ' ότι δεν είχε στις τάξεις μεγάλους αστέρες, ούτε καν διεθνείς με της Δυτική Γερμανία.
5_55.jpg

Σε κάθε περίπτωση το μεγαλύτερο ενδιαφέρον στην όλη ιστορία διατηρεί το αμιγώς αγωνιστικό κομμάτι. Παράδοξο της υπόθεσης αποτελεί το γεγονός ότι το πρώτο τέρμα σημειώθηκε από την Φρανκφούρτη, με τον Ρίχαρντ Κρες να βρίσκει δίχτυα μόλις στο 18ο λεπτό.

Ακολούθησε αντίδραση και αλλαγή σκηνικού από την Ρεάλ, η οποία μετά από 12 λεπτά κατόρθωσε να ανατρέψει το σκορ, χάρις σε δύο γκολ του Αλφρέντο Ντι Στέφανο. Τα όσα έμελλαν να ακολουθήσουν στην επόμενη μισή ώρα παιχνιδιού δεν είχαν προηγούμενο.
r_1.jpg

Ο Φέρεντς Πούσκας αποφάσισε να αρπάξει την μπαγκέτα του και να συνθέσει την δική του ραψωδία. Τέσσερα διαδοχικά προσωπικά του γκολ μέσα σε διάστημα 30 λεπτών «έβαλαν ταφόπλακα στα όνειρα» της Άιντραχτ. Μία εξιλέωση για τον Μαγυάρο για μία προ εξαετίας ιστορία, εκεί όπου μία ήττα της εθνικής του από την Δυτική Γερμανία τον ώθησε στο να κατηγορήσει τους αντιπάλους του ως ντοπαρισμένους. 

Στο αμέσως επόμενο λεπτό του έκτου γκολ των «μερένχες» ήρθε ο Έρβιν Στέιν για να μειώσει, μόνο για να δει τον Ντι Στέφανο να επεκτείνει περεταίρω το σκορ. Οι ανήμποροι πλην όμως αξιόμαχοι «αετοί» απάντησαν και πάλι, γράφοντας το τελικό 7-3, με αποτέλεσμα οι Ισπανοί να κατακτήσουν πανηγυρικά το βαρύτιμο τρόπαιο. 

Έτσι γράφτηκε η ιστορία ενός εκ των πιο εμβληματικών τελικών της διοργάνωσης, με την Ρεάλ να κατακτά το πέμπτο της διαδοχικό τρόπαιο, γράφοντας μοναδική ιστορία στο πρωταθλητριών. Στην αντίπερα όχθη η Φρανκφούρτη χρειάστηκε 20 ολόκληρα χρόνια για να κάνει και πάλι αισθητή την παρουσία της σε τελικό, όπως και σήμερα (17/05), όπου διεκδικεί τον δεύτερο ευρωπαϊκό τίτλο στην ιστορία της.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0