Μια Φώτο μια Ιστορία

Η «ραψωδία» του Μπεργκ, ο διασυρμός του ΠΑΟΚ και η... τελευταία «πράσινη κούπα»! (video)

Η «ραψωδία» του Μπεργκ, ο διασυρμός του ΠΑΟΚ και η... τελευταία «πράσινη κούπα»! (video)

26 Απριλίου 2014: Μία μέρα σαν την σημερινή, οκτώ χρόνια πίσω, ο Παναθηναϊκός κατακτούσε τον τελευταίο του τίτλο, το κύπελλο Ελλάδος. Το BN Sports ανακαλεί μνήμες από τον θρίαμβο του ΟΑΚΑ, εκεί όπου χιλιάδες φίλοι του «τριφυλλιού» είδαν την ομάδα τους να διασύρει τον ΠΑΟΚ.

Είναι γεγονός ότι οι «πράσινοι» τα τελευταία διαδοχικά έτη έχουν πάψει να θυμίζουν τον σύλλογο μεγάλο! Δεν είναι εύκολο άλλωστε να ζεις με την ανομβρία όταν έχεις καλομάθει σε θριάμβους του παρελθόντος. Ο Παναθηναϊκός λοιπόν κατέκτησε τον τελευταίο του τίτλο το 2014, γεγονός που σήμερα μεταφράζεται σε αρνητικό ρεκόρ. Ποτέ άλλοτε στην ιστορία του δεν βίωσε τόσο μεγάλο διάστημα χωρίς κούπα.
παολε.jpg

Τι συνέβη όμως εκείνο το βράδυ; Συγκριτικά με σήμερα υπήρχε καλύτερο υλικό. Ο Γιάννης Αναστασίου είχε πραγματοποιήσει εξαιρετική δουλειά καθ' όλη την διάρκεια της σεζόν, δημιουργώντας ένα σύνολο - εμπόδιο για τον κάθε αντίπαλο. Παίκτες όπως οι ΖέκαΠράνιτςΚαρέλης και Μπεργκ έκαναν την διαφορά, με την ομάδα όμως να μην είναι σε καμία περίπτωση καλύτερη από τον φιναλίστ ΠΑΟΚ.

Εκείνο το απόγευμα ωστόσο, λειτούργησαν τα πάντα αρμονικά. Οι Θεσσαλονικείς αδιαφιλονίκητο φαβορί και με τον κόσμο στο πλάι τους είχαν την πεποίθηση ότι θα φύγουν ως θριαμβευτές. Λογάριασαν όμως χωρίς τον Σουηδό «ξενοδόχο», ο οποίος με την συμπλήρωση του πρώτου 15λεπτου άνοιξε τον χορό των τερμάτων. Ακολούθησε ένα δοκάρι του Σαλπιγγίδη για να ολοκληρωθεί το πρώτο ημίχρονο με το υπάρχων σκορ.
μπεργκ.jpg

Το δεύτερο μέρος εφιάλτης για κάθε φίλο του «δικεφάλου». «Πράσινη» καταιγίδα, με τον Μπεργκ να διευρύνει το προβάδισμα στο 50' και τον Καρέλη να αποτελειώνει την ομάδα του Γιώργου Γεωργιάδη. Η εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Βούκιτς είκοσι λεπτά πριν την συμπλήρωση του 90λεπτου δεν αρκούσε, καθώς ο ΠΑΟΚ είχε γίνει θεατής του δικού του μαρτυρίου. 

Ώσπου στο 88' τοποθετήθηκε το κερασάκι στην τούρτα. Ο Σουηδός επιθετικός χόρεψε την αντίπαλη άμυνα, πετυχαίνοντας ένα πανέμορφο γκολ και έγινε ο μοναδικός παίκτης (μαζί με τον Τσιάρτα) που πετυχαίνει χατ τρικ σε τελικό κυπέλλου. Ο Παναθηναϊκός κυπελλούχος Ελλάδας, έχοντας διασύρει τους Θεσσαλονικείς οι οποίοι τερμάτισαν δεύτεροι στο πρωτάθλημα εκείνης της σεζόν.

Επιστροφή στο σήμερα, όπου το τριφύλλι έχει την ιστορική ευκαιρία να παρευρεθεί και πάλι σε τελικό. Η Λαμία το τελευταίο εμπόδιο, για να συναντήσει είτε τον Ολυμπιακό είτε τον ΠΑΟΚ. Ο φετινός τίτλος κοινώς περνάει από «ντέρμπι αιωνίων», ειδάλλως... θα έχουμε αναβίωση της αναμέτρησης του 2014! 

Αντώνης Νιανιάς

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0