Μια Φώτο μια Ιστορία

Από την αποθέωση, στο κλάμα και τελικά στη συγγνώμη: Το πέρασμα του Ριβάλντο από τον Ολυμπιακό, συνώνυμο της αγάπης! (video)

Από την αποθέωση, στο κλάμα και τελικά στη συγγνώμη: Το πέρασμα του Ριβάλντο από τον Ολυμπιακό, συνώνυμο της αγάπης! (video)

Ο Ριβάλντο γιορτάζει τα 50α του γενέθλια και το BN Sports κάνει μια αναδρομή στο πέρασμά του από τον Ολυμπιακό και την Ελλάδα.

Γράφει η Ξανθίππη Δασκαλάκη

Ο έρωτας με έρωτα περνάει. Ακόμη και στο ποδόσφαιρο μπορεί να χρησιμοποιηθεί αυτός ο στίχος, καθώς δεν είναι λίγες οι φορές που οι αθλητές ερωτεύονται μία ομάδα αλλά στη συνέχεια «μάχονται» για τα… μάτια κάποιας άλλης. Πόσο μάλλον όταν αυτή η άλλη είναι και μία εκ των βασικών αντιπάλων της.

Στο μυαλό του καθενός έρχεται και μια ξεχωριστή ιστορία, όμως αυτή που θα ξετυλίξουμε έχει μείνει χαραγμένη στον ελληνικό αθλητισμό. Ο πρωταγωνιστής αυτής, μάλιστα, κλείνει σήμερα τα 50 χρόνια ζωής! Ο λόγος φυσικά για τον Ριβάλντο και το ανεξίτηλο πέρασμά του από τα γήπεδα της Super League και πιο συγκεκριμένα τις μέρες του στον Ολυμπιακό.

21 Ιουλίου 2004: Ο Πειραιάς σείεται. Μοιάζει σαν όνειρο αλλά είναι η ίδια η πραγματικότητα. Ο Ριβάλντο έχει πατήσει το πόδι του στην Ελλάδα προκειμένου να υπογράψει συμβόλαιο και να ενσωματωθεί στο ρόστερ του Ολυμπιακού.

Λαοθάλασσα των φιλάθλων της ομάδας έχει δώσει τρανταχτό «παρών» στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» και υποδέχεται με ανοιχτές αγκάλες τον παγκόσμιο πρωταθλητή. Κι εκείνος φυσικά δεν τους απογοήτευσε καθόλου.

Τρεις γεμάτες σεζόν, 101 συμμετοχές, 43 γκολ. Τρία πρωταθλήματα, δύο Κύπελλα, ευρωπαϊκές συμμετοχές… Μα κάθε love story, έχει και τις αναποδιές του. 

ribooly.jpg

12 Μαΐου 2007: Το τέλος μιας εποχής ήρθε, αλλά όχι με ιδανικό τρόπο. Μπορεί να αναφέρθηκε πως το διαζύγιο πάρθηκε από κοινού, όμως ο Ριβάλντο ήταν πληγωμένος.

Με δάκρυα στα μάτια αποκάλυψε πως η διοίκηση του Ολυμπιακού του χρωστούσε ένα μεγάλο ποσό χρημάτων και κυρίως πως δεν ήταν συνεπής στις υποσχέσεις που του είχε δώσει.

«Θέλω να ξεκαθαρίσω τα πράγματα. Θέλω να είναι όλα απολύτως ξεκάθαρα. Όλα τα λόγια που θα πω εδώ είναι αληθινά. Είναι πραγματικότητα, γιατί σε όλη τη ζωή και καριέρα ήμουν τίμιος και ειλικρινής. Ένας πολύ απλός άνθρωπος και πολύ εύκολος να λύνω οποιοδήποτε πρόβλημα. Ήρθα εδώ για να συζητήσω αναφορικά με το θέμα του συμβολαίου μου και ό,τι έχει συμβεί.

Εγώ ήμουν πάντα συνεπής σε όσες ομάδες έπαιξα. Πολύς κόσμος όταν ήρθα στην Ελλάδα είπε πως αυτός ο παίκτης ήρθε μόνο για τα λεφτά, είναι γέρος. Εγώ όμως είμαι ένας άνθρωπος που σέβομαι τον εαυτό μου, αγαπάω αυτό που κάνω. Παίζω με ευχαρίστηση και νομίζω ότι το έχω αποδείξει...

Θέλω να είμαι ξεκάθαρος μαζί σας και για όλους τους οπαδούς του Ολυμπιακού τους αγαπάω πραγματικά, καθώς ήταν οι καλύτεροι οπαδοί που είχε ποτέ. Εγώ δόξα τω Θεώ δεν έχω ανάγκη τα χρήματα. Έχω για εμένα, την οικογένεια μου, τα εγγόνια μου. Δεν είναι το χρήμα. Είναι η ειλικρίνεια. Ο Ολυμπιακός μου χρωστάει 390.000 ευρώ. Εγώ θα δωρίσω αυτό το ποσό. Έχω ένα ίδρυμα στην Ισπανία στο όνομά μου που βοηθάει άτομα. Μισά θα πάνε εκεί και τα υπόλοιπα στην Ελπίδα.

Δεν είναι το χρήμα. Εγώ πάντα ήμουν πολύ φτωχός, μπόρεσα και νίκησα στη ζωή, είμαι παρά πολύ καλά. Κάποια λεφτά λιγότερα δεν κάνουν τη διαφορά. Το σημαντικότερο είναι να είσαι ευτυχισμένος και αυτή τη στιγμή εγώ δεν είμαι ευτυχισμένος. Ήταν μια μεγάλη απογοήτευση γιατί ποτέ δεν μπορούσα να αμφιβάλω για το λόγο του προέδρου. Δεν είναι για το χρήμα. Δεν με ενδιαφέρει. Αλλά από τη στιγμή που δεν τον εμπιστεύομαι γιατί να μείνω στον Ολυμπιακό; Αυτά ήθελα να σας πω. Εγώ θα μείνω μέχρι τέλους. Θα τιμήσω συμβόλαιο μου. Αλλά είμαι τόσο απογοητευμένος. Θα κάνουμε μια καλή φιέστα, αλλά εγώ δεν θα είμαι παρών».

Ήταν μερικά από τα λόγια του στην πολύ συναισθηματικά φορτισμένη συνέντευξη Τύπου στην οποία είχε μιλήσει. Πράγματι την επομένη παραβρέθηκε στο ματς με τον Ιωνικό, σημείωσε δύο τέρματα στη νίκη της ομάδας με 5-3, αλλά απουσίασε από τη φιέστα.

Η αντίδραση του κόσμου; Ποιος θέλει να δει τη μεγαλύτερη φυσιογνωμία που έχει περάσει από την ομάδα του να φεύγει; Τα συνθήματα υπέρ του Ρίμπο ηχούσαν τόσο στο ποδοσφαιρικό όσο και στο μπασκετικό γήπεδο των «ερυθρόλευκων», αλλά μάταια. Η απόφαση είχε παρθεί.

29 Μαΐου 2007: Η αλήθεια είναι πως ο Βραζιλιάνος είχε αφήσει ένα ερωτηματικό σχετικά με το ποιος θα είναι ο επόμενος σταθμός της καριέρας του. Η επίσημη απάντηση ήρθε εκείνη την ημέρα το Μάη, όταν υπέγραψε στην ΑΕΚ.

Με την «Ένωση» ο Ριβάλντο αγωνίστηκε έναν χρόνο και κάτι και πέτυχε 15 γκολ σε συνολικά 44 εμφανίσεις. Χαρακτηριστικότερη στιγμή του περάσματός του όταν έδειχνε τα τέσσερα του δάκτυλα στη νίκη επί του Ολυμπιακού τον Μάρτιο του 2008, αλλά και η φιέστα τον επόμενο μήνα –με την ΑΕΚ εν τέλει να μην παίρνει το πρωτάθλημα λόγω της υπόθεσης Βάλνερ.

rivaldo_aek.jpg

Αργότερα ο ίδιος τόνισε πως αυτή του η κίνηση ήταν λάθος και δεν απευθυνόταν στον κόσμο του Ολυμπιακού, ζητώντας μάλιστα συγγνώμη απ’ αυτόν. Επίσης τόνισε πως είναι οπαδός της ομάδας υπογραμμίζοντας χαρακτηριστικά ότι «σέβομαι την ΑΕΚ στην οποία έπαιξα αλλά η καρδιά μου… λέει Ολυμπιακός».

Μήπως τελικά η πρώτη αγάπη είναι και η παντοτινή; Οι απόψεις ποικίλλουν κι επειδή δεν θα βγάλουμε ποτέ άκρη, ας πούμε πως για τον καθένα είναι κάτι το ξεχωριστό. Για τον Ριβάλντο πάντως, μάλλον ισχύει

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0