Μια Φώτο μια Ιστορία

Λουίς Σκόλα: Το ball boy που θαύμαζε Κούκοτς, Πέτροβιτς, Ντίβατς και έγινε θρύλος (video)

Λουίς Σκόλα: Το ball boy που θαύμαζε Κούκοτς, Πέτροβιτς, Ντίβατς και έγινε θρύλος (video)

19/08/1990: Ο 10χρονος και άσημος τότε Λουίς Σκόλα εκτελούσε χρέη ball boy στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Αργεντινής ανάμεσα στη Σοβιετική Ένωση και τη Γιουγκοσλαβία.

Σχετικά Άρθρα

Γράφει η Βασιλική Καραμούζα

Αν νομίζετε ότι ο Λουίς Σκόλα έχει δώσει το «παρών» μόνο (sic) σε πέντε Παγκόσμια Κύπελλα (2002, 2006, 2010, 2014, 2019) τότε κάνετε λάθος. Η παρθενική παρουσία του Αργεντινού θρύλου σε Μουντομπάσκετ ήταν το σωτήριο έτος 1990, στην πατρίδα του και πιο συγκεκριμένα στο στάδιο «Luna Park».

Τότε ο Σκόλα ήταν μόλις 10 ετών και βρισκόταν ανάμεσα στα ball boys της διοργάνωσης. Βλέπετε, ο θείος του, Χόρχε Μπεσέρα, ήταν μέλος της οργανωτικής επιτροπής του Παγκοσμίου και δεν θα μπορούσε να χαλάσει χατίρι στον ανιψιό του, που είχε από τότε έρωτα με την πορτοκαλί θεά.

Ο Σκόλα ήταν δε ανάμεσα στους τυχερούς που παρακολούθησαν από κοντά τον μεγάλο τελικό μεταξύ της ενώμης Γιουγκοσλαβίας των Ντράζεν Πέτροβιτς, Τόνι Κούκοτς, Ντίνο Ράτζα, Βλάντε Ντίβατς, Ζάρκο Πάσπαλι και της Σοβιετικής Ένωσης των Τιτ Σοκ (σσ. μετέπειτα παίκτης του Παναθηναϊκού), Αλεξάντερ Βολκόφ κλπ. Για την ιστορία να θυμίσουμε ότι οι Πλάβι είχαν επικρατήσει με 92-75, με τον Κούκοτς να αναδεικνύεται MVP.



Ο Λουίς Σκόλα, που κρέμασε τα παπούτσια του το περασμένο καλοκαίρι, μετά την 5η συμμετοχή του σε Ολυμπιακούς Αγώνες, βρέθηκε πρόσφατα στα κεντρικά της FIBA στην Ελβετία και αντικρύζοντας μια φωτογραφία από εκείνον τον τελικό άρχισε να σκαλίζει τις μνήμες του.

«Ήταν υπέροχα γιατί 12 χρόνια αργότερα, το 2012, είχα την ευκαιρία να παίξω εγώ στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου και μάλιστα απέναντι στον Βλάντε Ντίβατς», είπε σε πρώτη φάση, ενώ ακόμα αποκάλυψε ότι εκείνο το καλοκαίρι στην Αργεντινή είχε βγάλει φωτογραφίες με όλους τους αθλητές, αλλά το φιλμ της κάμερας κάηκε και διασώθηκε μόνο μία με τον αδικοχαμένο Ντράζεν Πέτροβιτς κι άλλη μία με τον Βραζιλιάνο Hall of Famer Όσκαρ Σμιντ!

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0