Μια Φώτο μια Ιστορία

Υπό τη μελωδία του Τίτε οι θρύλοι της Σάντος Πελέ, Νέι Μπλάνκο και Κουτίνιο χαλαρώνουν πριν την προπόνηση! (video)

Υπό τη μελωδία του Τίτε οι θρύλοι της Σάντος Πελέ, Νέι Μπλάνκο και Κουτίνιο χαλαρώνουν πριν την προπόνηση! (video)
Στον Τίτε άρεσε να μοιράζεται με τους συμπαίκτες του -και όχι μόνο- την αγάπη του για τη μουσική και το τραγούδι.

Γράφει η Ξανθίππη Δασκαλάκη

Το ποδόσφαιρο είναι από μόνο του μια τέχνη. Από την ντρίμπλα που θα κάνει κάποιος παίκτης, μέχρι το εντυπωσιακό γκολ που θα σημειωθεί στις καθυστερήσεις και θα κρίνει ένα ματς.

Ορισμένες φορές αυτό μπορεί να συνδυαστεί ιδανικά με άλλες τέχνες όπως εκείνη του χορού, ή του τραγουδιού. Και ο Τίτε ήξερε να το κάνει πολύ καλά.

Γνωστός και ως Αουγούστο Βιέιρα, ένας σταρ που άφησε τη στάμπα του στην ιστορία της Σάντος κατά τη διάρκεια των 50s και 60s. Τα επιτεύγματά του ως παίκτης είναι πάνω κάτω γνωστά: μέλος της τρανής Os Santásticos που σάρωσε τα πάντα, κατακτώντας 25 τρόπαια από το 1959 μέχρι το 1974.

Πέρα από τη στρογγυλή θεά υπήρχε κι άλλη αγάπη για τον Βραζιλιάνο, εκείνη της μουσικής. Του άρεσε να τραγουδάει στα μπαρ της Μπαϊξάδα Σαντίστα, με την φωνή του να συνοδεύει η μελωδία της κιθάρας του. Ταυτόχρονα σύχναζε σε μια παμπ κοντά στο Πόντε Πένσιλ όπου εξασκούσε κι εκεί το ταλέντο του, καθώς του άρεσε να παίζει και πιάνο. Μάλιστα το 2002 θέλησε να σμίξει τις δύο του αγάπες, συνθέτοντας το βιβλίο του με τίτλο «Futebol x Música» (Ποδόσφαιρο και Μουσική)!

Στην φωτογραφία λοιπόν απεικονίζονται ο Τίτε στο πιάνο, με τον Πελέ, τον Κουτίνιο και τον Νέι Μπλάνκο την περίοδο των 60s’ – πιθανότατα το 1962. Ο Τιτόκα, όπως επίσης τον φώναζαν, ψυχαγωγούσε τους συμπαίκτες του με την μελωδία του πιάνο πριν από την προπόνηση της Σάντος!

Δυστυχώς ο Τίτε απεβίωσε το 2004, ο Νέι Μπλάνκο το 2005 και ο Κουτίνιο το 2019, ενώ πάλι καλά ο Πελέ ακόμα ζει και βασιλεύει!

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0