Μια Φώτο μια Ιστορία

Κουίβιν Κέλεχερ: Το παιδί που ήταν τότε, είναι περήφανο για αυτό που κατάφερε τώρα με την Λίβερπουλ!

Κουίβιν Κέλεχερ: Το παιδί που ήταν τότε, είναι περήφανο για αυτό που κατάφερε τώρα με την Λίβερπουλ!

Πριν από έξι χρόνια, ο 16άχρονος Κουίβιν Κέλεχερ αγωνιζόταν στη ερασιτεχνική Ρίνγκμαχον Ρέιντζερς και δεν θα μπορούσε καν να φανταστεί τι του επιφύλασσε το μέλλον. Ούτε καν τον Ιούλιο του 2015, που πήρε την μεταγραφή για την Λίβερπουλ. Πλέον, μπορεί να είναι περήφανος και μπορεί να θεωρεί πως είναι ένας από τους βασικούς λόγους που οι «κόκκινοι» κατέκτησαν το Λιγκ Καπ.

Γράφει ο Δημήτρης Μανάκος

Σίγουρα η ιστορία του Κουίβιν Κέλεχερ θα μπορούσε να αποτελέσει ένα παράδειγμα για τα νέα παιδιά, προκειμένου να μην παρατήσουν ποτέ τα όνειρά τους. Να προσπαθούν για αυτά, να μην περιμένουν, όσα αδυνατούν να κατακτήσουν μόνα τους, από την τύχη και να πιστεύουν στον εαυτό τους.

Αυτό το τρίπτυχο της επιτυχίας φωτογραφίζει πλήρως τον Κέλεχερ της Λίβερπουλ. Έναν άνθρωπο που πριν από έξι χρόνια αγωνιζόταν στην ερασιτεχνική Ρίνγκμαχον Ρέιντζερς και πλέον είναι ο βασικός λόγος που οι «κόκκινοι» κατακτούν το 9ο Λιγκ Καπ της ιστορίας τους, ξεπερνώντας τη Μάντσεστερ Σίτι!

Να πάρουμε την ιστορία από το… τέλος; Είναι 27 Φεβρουαρίου του 2022 και ο Κέλεχερ αποτελεί την βασική επιλογή του Γιούργκεν Κλοπ για τον τελικό απέναντι στην Τσέλσι. Απέναντί του βρίσκεται ο Μεντί, σε ένα βράδυ που μοιάζει τρελό το γεγονός πως το ματς είναι στο 0-0 για 120 λεπτά.

Ο Μεντί βγάζει τα πάντα, ο Κέλεχερ εξουδετερώνει κάθε τι που περνάει από το χέρι του και οδηγούμαστε στα πέναλτι, για να δούμε ποιος εκ των δύο θα γίνει ήρωας και ποιος θα κρατήσει απλώς πως δεν δέχθηκε γκολ στο Wembley σχεδόν σε… τρία ημίχρονα.

Ο Τούχελ αποφασίζει να αντικαταστήσει τον Μεντί με τον Κέπα και η ψυχολογική κατάσταση του Κέλεχερ αναπτερώνεται ακόμη περισσότερο. Ναι, έχει έναν «σπεσιαλίστα» στα πέναλτι απέναντί του, αλλά παράλληλα δεν έχει τον… Σενεγαλέζο. Συνεπώς, το πιστεύει περισσότερο.

Δεν πιάνει κανένα πέναλτι και είμαστε στο 10-10. Απόλυτη ισορροπία και εκεί. Έρχεται η ώρα του να εκτελέσει. Σουτάρει, είναι γκολ και αλλάζει θέση με τον Κέπα για να αντιστρέψει τα mind games που αρέσκεται να υιοθετεί ο Ισπανός κατά του.

Ο Κέπα αγχώνεται, εκτελεί άσχημα και το τρόπαιο πάει στην Λίβερπουλ. Στους πανηγυρισμούς, ο Κέλεχερ είναι το κεντρικό πρόσωπο, ακόμη και αν δεν «έβγαλε», αλλά απλώς ακούμπησε δύο εκτελέσεις πέναλτι.

Μετά από λίγη ώρα, υψώνει στον ουρανό του Wembley ένα τρόπαιο που πριν από μερικά χρόνια, δεν θα φανταζόταν.

Πάμε πιο πίσω; Ευθύνεται για το γεγονός πως η Λίβερπουλ έχει φτάσει στον τελικό του Λιγκ Καπ, έχοντας παίξει σε τρία ματς νωρίτερα, με δύο clean sheet και καθοριστικές επεμβάσεις στην πρόκριση επί της Λέστερ.

Όσον αφορά το ντεμπούτο του με τους «κόκκινους»; Στις 25 Σεπτεμβρίου του 2019 στον ίδιο θεσμό, κόντρα στην Μίλτον Κέιν Ντονς, όπου και πάλι κρατά το «μηδέν»!

Πώς φτάσαμε σε αυτό το σημείο; Απλώς τον Ιούλιο του 2015 χτύπησε το τηλέφωνο του 16άχρονου τότε Κέλεχερ και στην άλλη γραμμή ήταν ο Μπρένταν Ρότζερς! Πώς μπορεί να πει κάποιος όχι στην β όταν παίζει στην Ρίνγκμαχον Ρέιντζερς; Λέει ναι, η ιστορία ξεκινάει και το παιδί που ήταν τότε, δεδομένα είναι περήφανο για αυτά που έχει πετύχει μέχρι σήμερα!

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0