Μια Φώτο μια Ιστορία

Το «θαύμα» του Έμιρεϊτς: Η προβολή του Ελ Αραμπί που έκανε ακόμα πιο «χρυσό» το ευρωπαϊκό όνομα του Ολυμπιακού (video)

Το «θαύμα» του Έμιρεϊτς: Η προβολή του Ελ Αραμπί που έκανε ακόμα πιο «χρυσό» το ευρωπαϊκό όνομα του Ολυμπιακού (video)

27 Φεβρουαρίου 2020: Η ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου ντύνεται στα «ερυθρόλευκα», αφού ο Ολυμπιακός έχει κάνει την απόλυτη ανατροπή μέσα στο Έμιρεϊτς και πετάει εκτός Europa League την Άρσεναλ.

Γράφει ο Νότης Χάλαρης

Είναι από τις στιγμές που δεν πρόκειται να ξεχάσεις όσο ζεις. Ότι ομάδα και αν υποστηρίζεις. Από τις λίγες στιγμές που ολόκληρη η Ελλάδα πανηγύρισε ενωμένη ένα ελληνικό γκολ στην Ευρώπη ανεξαρτήτου χρώματος. Συμπληρώνονται δύο χρόνια από το βράδυ που ο Ολυμπιακός έκανε ακόμα πιο χρυσό το όνομά του μέσω της προβολής του Γιουσέφ Ελ Αραμπί.

Έπειτα από μία αξιοπρεπή πορεία στους ομίλους του Champions League, ο Ολυμπιακός τερματίζει στην 3η θέση και προκρίνεται στους «32» του Europa League. Αντίπαλος εκεί, η «αγαπημένη» του Άρσεναλ, με την οποία την τελευταία δεκαετία, συναντιούνται όλο και περισσότερα στα ευρωπαϊκά κύπελλα. Το εμπόδιο είναι μεγάλο, δεδομένου πως οι «κανονιέρηδες» ήταν στον τελικό της διοργάνωσης την περασμένη σεζόν.

Στο «Γ. Καραϊσκάκης», η διαφορά ποιότητας εμφανίζεται. Το σκορ μένει στο 0-0 μέχρι το 81ο λεπτό, όταν ο Αλεξάντρ Λακαζέτ θα «παγώσει» το φαληρικό στάδιο. Ο Ολυμπιακός θα μπει στη διαδικασία απλά να… κρατήσει το εις βάρος του 1-0 και να μην μείνει τελείως εκτός συνέχειας από το πρώτο ματς. Ωστόσο, το εμπόδιο της ρεβάνς στο Λονδίνο ήταν τεράστιο. Ειδικά με την εμφάνιση του πρώτου αγώνα.

Και όμως, στο Λονδίνο, οι οπαδοί του Ολυμπιακού δεν πίστευαν στα μάτια τους. Η πίστη στο θαύμα που έγινε… πραγματικότητα. Το πρώτο ημίχρονο κλείνει στο «λευκό» 0-0 και στην επανάληψη, αρχίζει η απόλυτη αντεπίθεση του Ολυμπιακού. Ο Παπέ Αμπού Σισέ πιάνει μία ασύλληπτη κεφαλιά στην «γλυκιά» εκτέλεση του Βαλμπουενά και σοκάρει την Άρσεναλ, ισοφαρίζοντας το σκορ του πρώτου αγώνα.

Η ψυχολογία είναι υπέρ των φιλοξενούμενων και η Άρσεναλ ιδρώνει. Το άγχος ανεβαίνει και το παιχνίδι πάει στην παράταση. Οι σφυγμοί έχουν γίνει πιο έντονοι. Ο Γκασπάρ άγγιξε το γκολ της πρόκρισης αλλά το τελικό επιφώνημα ήταν «αχ». Τελικά, ο Ομπαμεγιάνγκ κλήθηκε να παγώσει την ομάδα του Μαρτίνς. Με ένα τρομερό «ψαλίδι» νίκησε τον Σα στο 113’ και όλα έδειχναν πως το όνειρο για πρόκριση σταματάει εκεί.

Και όμως, δεν είχε πει την τελευταία του κουβέντα ο Ελ Αραμπί. Η πίεση φέρνει λάθος και η Άρσεναλ παραχωρεί κόρνερ στον Ολυμπιακό στο 120’. Ο μοναδικός ήχος που ακουγόταν ήταν οι χτύποι της καρδιάς σε κάθε φίλαθλο του γηπέδου. Εκτέλεση Μασούρα, η μπάλα απομακρύνεται αλλά ο Ομάρ Ελαμπντελαουί την κρατάει ζωντανή και δίνει ξανά στον Έλληνα εξτρέμ. Αυτή τη φορά, ο διεθνής άσος βρίσκει τον Γιουσέφ Ελ Αραμπί.

Η «χρυσή» προβολή που αφήνει άγαλμα τον Λένο και προσφέρει στους Έλληνες οπαδούς ένα ξέσπασμα άνευ προηγουμένου. Ο Ολυμπιακός έχει πετύχει μία από τις μεγαλύτερες ανατροπής της ιστορίας και κάνει όλη την Ευρώπη να κοιτάει αποσβολωμένη. Η φιναλίστ του περσινού τελικού ήταν εκτός διοργάνωσης από τους «ερυθρόλευκους». Ο Ομπαμεγιάνγκ προσπάθησε να ξαναπαγώσει τους πάντες όμως το εξ επαφής σουτ πέρασε δίπλα από τα δοκάρια.

Το σφύριγμα της λήξης, δίνει την ανακούφιση και το σύνθημα για τρελούς πανηγυρισμούς. Το Έμιρεϊτς γίνεται… Πειραιάς, με τους οπαδούς του Ολυμπιακού να μην σταματούν τα τραγούδια μαζί με τους παίκτες τους. Το βράδυ που η ιστορία, βάφτηκε «ερυθρόλευκη»…

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0