Μια Φώτο μια Ιστορία

Το τελευταίο «ερυθρόλευκο» Κύπελλο Ελλάδας κόντρα στον τροπαιούχο της Ευρωλίγκα Παναθηναϊκό (video)

Το τελευταίο «ερυθρόλευκο» Κύπελλο Ελλάδας κόντρα στον τροπαιούχο της Ευρωλίγκα Παναθηναϊκό (video)

15 Μαΐου 2011: Ο πρώτος εγχώριος τίτλος της σεζόν βάφτηκε στα… κόκκινα, καθώς ο Ολυμπιακός επικράτησε 74-68 του Παναθηναϊκού στο μεγάλο τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας μετά από ένα αμφίρροπο ντέρμπι το οποίο κρίθηκε στις λεπτομέρειες!

Γράφει ο Δημήτρης Φεραδούρος

Σε ένα παιχνίδι Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού, η ιστορία έχει αποδείξει πως δεν μπορούμε να έχουμε φαβορί, καθώς η αντιπαλότητα των δύο «αιωνίων» μπορεί να διατηρήσει τις πιθανότητες στο 50-50. Πόσο μάλλον σε έναν τελικό Κυπέλλου Ελλάδας

Το Final Four του Κυπέλλου για φέτος, θα λάβει χώρα στην Κρήτη και οι διεκδικητές του είναι ο Ολυμπιακός, ο Παναθηναϊκός, η ΑΕΚ και ο Προμηθέας. Το βράδυ της Παρασκευής (18/2) θα γνωρίζουμε το ζευγάρι του τελικού. Ο Ολυμπιακός έχει μια μεγάλη ευκαιρία για επιστροφή στους τίτλους, καθώς απέχει έξι χρόνια από το τελευταίο πρωτάθλημα και έντεκα ολόκληρα χρόνια από το Κύπελλο.
ipiccy_image_22.jpg

Επί τη ευκαιρία το BN Sports θυμάται την τελευταία «κόκκινη» κατάκτηση κυπέλλου επί ημερών του αείμνηστου Ντούσαν Ίβκοβιτς, στο κλειστό γήπεδο του Ελληνικού. 

Ο Παναθηναϊκός του Ζέλικο Ομπράντοβιτς είχε τα προγνωστικά με το μέρος του, αφού μια εβδομάδα νωρίτερα είχε κατακτήσει την έκτη (και τελευταία) Ευρωλίγκα στην ιστορία του, απέναντι στην Μακάμπι Τελ Αβίβ του Ντέιβιτ Μπλατ με 78-70 στη Βαρκελώνη.
Οι δύο ομοεθνείς προπονητές στους πάγκους είχαν στη διάθεση τους δύο από τα πιο δυνατά ρόστερ του ευρωπαϊκού μπάσκετ και όλοι οι μπασκετόφιλοι περίμεναν πολλά από τον συγκεκριμένο τελικό. 

Ο Ίβκοβιτς δεν μπορούσε να υπολογίζει στον σταρ του Ολυμπιακού, Βασίλη Σπανούλη. Τα αίτια της απουσίας του Έλληνα γκάρντ ήταν το σύνδρομο κοιλιακών-προσαγωγών, το οποίο ήταν η λόγος όπου τον άφησε εκτός αγωνιστικής δράσης εκείνη τη σεζόν. Ο Σπανούλης είχε επιστρέψει στις προπονήσεις και ήταν στη 12άδα, αλλά δεν ήταν ακόμα έτοιμος για ένα τόσο υψηλών απαιτήσεων παιχνίδι. Ο ισραηλινός Γιοτάμ Χαλπερίν ήταν εκείνος που… έβγαλε το φίδι από την τρύπα αναλαμβάνοντας το οργανωτικό κομμάτι.
Από την μεριά του «πράσινου» στρατοπέδου η εικόνα της ομάδας δεν ήταν η αναμενόμενη, με το «τριφύλλι» να δείχνει πως δεν έχει δυνάμεις, με παίκτες άδειους από ενέργεια μετά το Final Four της Ευρωλίγκα.
ipiccy_image_20.jpg

Μεγάλος πρωταγωνιστής εκείνο το βράδυ ήταν ο Μίλος Τεόντοσιτς, ο οποίος σημείωσε 18 πόντους, ενώ παράλληλα πέτυχε κομβικής σημασίας καλάθια, δίνοντας ψυχολογία στον Ολυμπιακό για να φτάσει στην κατάκτηση του τροπαίου.
Για τον Παναθηναϊκό, πρώτοι σκόρερ ήταν ο Διαμαντίδης και ο Μπατίστ με 17 πόντους αμφότερα, με τους υπόλοιπους συμπαίκτες να μην… έχουν δυνάμεις να σταθούν επάξια δίπλα τους. 

Φυσικά παρόντες ήταν οπαδοί και των δύο ομάδων, με το τεταμένο κλίμα που επικρατούσε εκτός γηπέδου να μην μεταφέρεται εντός. 

Το παιχνίδι ήταν εξαιρετικά αμφίρροπο με το θέμα της νίκης να μην έχει ξεκαθαρίσει και τα μέσα της τέταρτης περιόδου, όπου ανέλαβε ο Μίλος Τεόντοσιτς. Με ένα εντυπωσιακό τρίποντο, μπροστά στο Νικ Καλάθη, στο οποίο χρειάστηκε τη βοήθεια του ταμπλό και με μια πάσα πάρε-βάλε με αποδέκτη τον Γιάννη Μπουρούση, σπάζοντας το ντάμπλ τιμ που έστησαν οι παίκτες του Παναθηναϊκού. Τα περιθώρια ήταν μικρά και η επιθετική άμυνα των «ερυθρόλευκων» είχε καθοριστική σημασία. Έτσι η ομάδα του Ίβκοβιτς έφτασε στη νίκη με σκορ 74-68. Να σημειωθεί μάλιστα πως το συγκεκριμένο τρόπαιο είναι το πρώτο του Βασίλη Σπανούλη με την ομάδα του Πειραιά! 

ipiccy_image_21.jpg
Παναθηναϊκός
(Ομπράντοβιτς): Καϊμακόγλου 6, Τέπιτς 2, Περπέρογλου 5(1), Μπατίστ 17, Φώτσης 8(2), Σάτο 7(1), Νίκολας, Τσαρτσαρής 4, Διαμαντίδης 17(3), Βουγιούκας, Καλάθης 2.
Ολυμπιακός (Ίβκοβιτς): Παπαλουκάς, Τεόντοσιτς 18(2), Γκόρντον 2, Πρίντεζης, Μπουρούσης 13, Κέσελ 4, Έρτσεγκ 2, Μαυροκεφαλίδης 16, Χαλπερίν 9(1), Γλυνιαδάκης, Παπανικολάου 8(2).

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0