Μια Φώτο μια Ιστορία

«Κάτσε κάτω, εσύ το προκάλεσες αυτό»: Το... παπούτσι του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον που τραυμάτισε τον Μπέκαμ (video)

«Κάτσε κάτω, εσύ το προκάλεσες αυτό»: Το... παπούτσι του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον που τραυμάτισε τον Μπέκαμ (video)

15/2/2003: Το BN Sports γυρίζει το χρόνο 19 χρόνια πίσω, όταν ο προπονητής της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Σερ Άλεξ Φέργκιουσον τραυμάτισε με ένα... παπούτσι τον σταρ της ομάδας, Ντέιβιντ Μπέκαμ!

Γράφει ο Κυριάκος Δημητρόπουλος

Πρόκειται για δύο εμβληματικές φυσιογνωμίες, όχι μόνο στην ιστορία της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, αλλά και του ποδοσφαίρου γενικότερα. 

Ο λόγους για τους Σερ Άλεξ Φέργκιουσον και Ντέιβιντ Μπέκαμ, που έμελλε να γίνουν αρνητικοί πρωταγωνιστές σε ένα συμβάν που σόκαρε το παγκόσμιο ποδόσφαιρο πριν από 19 χρόνια!

Τι ακριβώς συνέβη; Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ υποδεχόταν την Άρσεναλ στις 15 Φεβρουαρίου 2003 για το Κύπελλο Αγγλίας. Μόνο που αντί να επικρατήσει, είδε τον Βραζιλιάνο Εντού να κάνει πάρτι δίνοντας τη νίκη και το βαρύτιμο τρόπαιο στους φιλοξενούμενους με 2-0.

Μετά το τέλος του αγώνα ο προπονητής των «μπέμπηδων» είχε απίστευτα νεύρα με τους παίκτες του με αποτέλεσμα να κλωτσήσει ένα... παπούτσι προς την πλευρά του Ντέιβιντ Μπέκαμ στα αποδυτήρια και το οποίο προσγειώθηκε τελικά στο μάτι του ηγέτη των «κόκκινων διαβόλων» με αποτέλεσμα να φαίνεται ξεκάθαρα η πληγή στο φρύδι.

Μετά το συμβάν ο Μπέκαμ έφυγε κρυφά, ωστόσο δεν ήταν δυνατόν να κρύψει τα ράμματα από το χτύπημα. Οι παπαράτσι τον πέτυχαν στη βόλτα με το αμάξι να έχει καλλυμένο το φρύδι του και το ντοκουμέντο έκανε όπως ήταν φυσικό το γύρο του κόσμου.

0c99709dde835ce8d04f6142d539ff534091010a.jpeg

«Εσύ το προκάλεσες!»

Ακόμα περισσότερες λεπτομέρειες για το πολύ σοβαρό περιστατικό έγιναν γνωστές χρόνια αργότερα, στην αυτοβιογραφία του Σερ Άλεξ.

«Μόνος του ο Ντέιβιντ προκάλεσε όλη αυτή την κατάσταση. Όλοι γνωρίζαμε πως το μυαλό του ήταν αλλού τους τελευταίους μήνες και συγκεκριμένα στη Ρεάλ Μαδρίτης. Αλλά δεν ήταν μόνο αυτό που με είχε κάνει να εξαγριωθώ μαζί του.

Ήταν αδιάφορος στις προπονήσεις και στους αγώνες μας είχε μειωμένη απόδοση», είχε αναφέρει αρχικά ο θρυλικός προπονητής και συνέχισε δίνοντας περισσότερες πληροφορίες για το πως συνέβη το συμβάν:

«Ο Μπέκαμ βρισκόταν 5 μέτρα μακριά από εμένα και σε εκείνο το σημείο υπάρχει ένας μεγάλος διάδρομος με παπούτσια. Και καθώς τον πλησίαζα έχοντας πολλά νεύρα, κλώτσησα ένα παπούτσι και τότε τον πέτυχε στο πρόσωπο.

Και όταν σηκώθηκε να μου επιτεθεί και τον συγκράτησαν οι συμπαίκτες του, του φώναξα "Κάτσε κάτω, εσύ το προκάλεσες αυτό"». Ωστόσο, λίγα λεπτά αργότερα, όταν ο Μπέκαμ είχε ήδη περιποιηθεί το τραύμα του και είχε αλλάξει ρούχα, τον περίμενε στην πόρτα των αποδυτηρίων εκείνος που μερικά λεπτά αργότερα τον είχε κάνει ρεζίλι.

«Συγνώμη, Ντέιβιντ, δεν ήθελα να φερθώ έτσι», του είπε φανερά μετανιωμένος ο «Φέργκι». «Δεν απάντησα. Τον προσπέρασα και πήγα να καθίσω στο lounge μαζί με τους συμπαίκτες μου. Εκεί βρισκόταν και η Βικτόρια. "Ήταν το ίδιο θυμωμένη μ' εμένα. Ήθελε να ζητήσει τον λόγο από τον Φέργκιουσον. Φύγαμε μαζί», τόνισε από πλευράς του ο τότε σταρ της Γιουνάιτεντ.

Επιπλέον, ο Μπέκαμ, στην βιογραφία του με τίτλο «BOTH FEET ON THE GROUND» εξομολογείται πως: «Ένιωθα ότι είχα γίνει ρεζίλι μπροστά σε όλους τους συμπαίκτες μου, ότι με είχε στριμώξει στον τοίχο δίχως πραγματική αιτία, μόνο από φθόνο. Αισθάνθηκα παγιδευμένος».

Λίγο παρακάτω τονίζει, αναφορικά με τις πρώτες στιγμές, ύστερα από το συμβάν: «Δεν έχω χάσει πότε μου τον έλεγχο, όπως εκείνη τη νύχτα. Ήταν σαν μια τρελή σκηνή από κάποιου είδους ταινία γκάνγκστερ».

Από εκείνο το χρονικό σημείο και μετά, οι σχέσεις των δύο... πάγωσαν οριστικά και ο Μπέκαμ μετέπειτα συνέχισε την καριέρα του στη Ρεάλ Μαδρίτης. 





www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0