Μια Φώτο μια Ιστορία

Ίκερ Μουνιαΐν: Ένας κύριος των ισπανικών γηπέδων που δεν μπορείς να μην τον σεβαστείς! (video)

Ίκερ Μουνιαΐν: Ένας κύριος των ισπανικών γηπέδων που δεν μπορείς να μην τον σεβαστείς! (video)
16/1/2022: Η Αθλέτικ Μπιλμπάο έχει ηττηθεί από την Ρεάλ Μαδρίτης για το Σούπερ Καπ Ισπανίας και οι παίκτες της έχουν αποχωρήσει για τα αποδυτήρια. Όλοι εκτός από έναν. Τον Ίκερ Μουνιαΐν

Γράφει ο Νότης Χάλαρης

Ποδόσφαιρο δεν είναι μόνο το ταλέντο ή η ποιότητα που ξεδιπλώνεται στον αγωνιστικό χώρο. Τουλάχιστον, δεν είναι μόνο αυτό. Ο χαρακτήρας, το ήθος και η λογική που έχει ένας ποδοσφαιριστής, είναι αυτό που τον κάνει ξεχωριστό. Είναι γνωστό πως όλες οι ομάδες έχουν την δική τους… «σημαία» και τον αρχηγό που μνημονεύουν.

Ο Ίκερ Μουνιαΐν δεν είναι απλώς ένας ηγέτης για την Αθλέτικ Μπιλμπάο αλλά και ένας ποδοσφαιριστής που αποτελεί παράδειγμα ήθους στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο. Η ποιότητα και το ταλέντο του είναι τεράστια αλλά οι κινήσεις εκτός των τεσσάρων γραμμών, τον κάνουν ακόμα πιο ξεχωριστό στο άθλημα.

Η παραπάνω φωτογραφία είναι μετά το παιχνίδι του Σούπερ Καπ Ισπανίας απέναντι στην Ρεάλ Μαδρίτης. Η Μπιλμπάο έχει ηττηθεί με 2-0 και βλέπει ακόμα ένα τρόπαιο να απομακρύνεται. Οι παίκτες της ομάδας έχουν αποχωρήσει για τα αποδυτήρια, όμως ο Ίκερ Μουνιαΐν παρέμεινε στον αγωνιστικό χώρο και απλά κοιτούσε την Ρεάλ να σηκώνει τον τίτλο. Ο σεβασμός ξεπερνάει τα όρια. Και το απίστευτο, είναι πως συμβαίνει για δεύτερη φορά.

Τελικό του Copa del Rey το 2020. Η Σοσιεδάδ με ένα πέναλτι σε νεκρό χρόνο, παίρνει τη νίκη με 1-0 και κάνει την Μπιλμπάο να κοιτάει αποσβολωμένη που έχασε ακόμα ένα τίτλο. Είναι το πρώτο βάσκικο ντέρμπι που κερδίζει και ο Ίκερ Μουνιαΐν κάθεται στον αγωνιστικό χώρο και κοιτάει τον αντίπαλο να σηκώνει το τρόπαιο. Η ένδειξη σεβασμού τον κάνει πρώτο θέμα στην Ισπανία και η ιστορία του…καθηλώνει.

Αιώνια πιστός…

Από τα 12 του χρόνια, βρίσκεται στα μικρά κλιμάκια της Αθλέτικ Μπιλμπάο. Το ταλέντο του ήταν τεράστιο αλλά η αγάπη του για την ομάδα ακόμα μεγαλύτερη. Ο ισπανικός σύλλογος του προσφέρει μεγάλα συμβόλαια και με ρήτρα στα ύψη. Ο ίδιος είχε ζητήσει να μην τοποθετήσει ρήτρα ώστε να μην είναι ποτέ προς… πώληση. Το ταλέντο του έκανε πολλές ομάδες να ενδιαφερθούν αλλά ο ίδιος δεν το συζητούσε καν.

 Με τον ίδιο ευγενικό τρόπο, όπως αντιμετωπίζει τις καταστάσεις, έδειχνε πόσο αγαπάει τους Βάσκους. Με το περιβραχιόνιο του αρχηγού, είναι από τα βασικά στελέχη από το 2009 που αγωνίζεται στην πρώτη ομάδα. Αυτή την στιγμή έχει 480 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις και μετράει συνολικά 67 γκολ και 58 ασίστ με τη φανέλα της Μπιλμπάο.

Φυσικά, δεν έχει ξεχαστεί το «καταραμένο χάδι» του έμπειρου εξτρέμ. Συγκεκριμένα, στον τελικό του 2020, ο Ίκερ Μουνιαΐν βγήκε από τη φυσούνα και χάιδεψε το κύπελλο του Copa del Rey. Ένας άγραφος νόμος που απαγορεύει σε κάποιον ποδοσφαιριστή να αγγίξει το τρόπαιο πριν τον τελικό. Ο Ισπανός άσος το έκανε και η ήττα στο τέλος του ματς, έστρεψε τα φώτα πάνω του. Με δάκρυα στα μάτια, θεωρήθηκε υπαίτιος για την ήττα, όμως συνέχισε να υπηρετεί όπως μόνο αυτός ξέρει τη φανέλα της Μπιλμπάο.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0