Μια Φώτο μια Ιστορία

ΠΑΟΚ – ΟΦΗ 3-2: Η χιονισμένη ανατροπή του «δικεφάλου» που είχε άρωμα… Χριστουγέννων! (video)

ΠΑΟΚ – ΟΦΗ 3-2: Η χιονισμένη ανατροπή του «δικεφάλου» που είχε άρωμα… Χριστουγέννων! (video)

16 Δεκεμβρίου 2001: Με σκηνικό την χιονισμένη Τούμπα κι έναν… Άγιο Βασίλη να δίνει το σύνθημα, ο ΠΑΟΚ πραγματοποιεί μέσα σε 10 λεπτά μια εντυπωσιακή ανατροπή επί του ΟΦΗ από το εις βάρος του 2-0, σε 3-2!

Σχετικά Άρθρα

Γράφει η Ξανθίππη Δασκαλάκη

Σε αντίθεση με το αγγλικό, το ελληνικό ποδόσφαιρο δεν είναι γνωστό για το πιεστικό καλεντάρι την περίοδο των Χριστουγεννιάτικων εορτών. Ποτέ δεν ήταν. Ωστόσο αυτό δεν σήμαινε πως ομάδες και αθλητές δεν μπορούσαν να μπουν στο κλίμα με… οποιοδήποτε τρόπο!

Κάτι τέτοιο συνέβη πίσω στις 16 Δεκεμβρίου του 2001, όταν ο ΠΑΟΚ υποδεχόταν τον ΟΦΗ στη Θεσσαλονίκη και την αναμέτρηση της 10ης αγωνιστικής του ελληνικού πρωταθλήματος. Η Τούμπα ήταν ντυμένη στα άσπρα, αφού το χιόνι κάλυπτε τον αγωνιστικό χώρο, όμως οι περίπου 2.000 θεατές που έδωσαν το «παρών» ανέμεναν με ανυπομονησία να δουν εάν η ομάδα τους θα συνεχίσει στο κυνήγι της τετράδας ή θα γράψει τν τρίτη ήττα της σεζόν. Οικοδεσπότης δε της αναμέτρησης ένας Άγιος Βασίλης με ασπρόμαυρο κασκόλ, κάτι που δεν έχουμε ξανασυναντήσει στα γήπεδα της Super League.

347117.jpg

Ο ΟΦΗ μπήκε πολύ αιφνιδιαστικά στην αναμέτρηση βρίσκοντας τέρμα ήδη από το 5ο λεπτό, με τον Κολιστσιδάκη να παίρνει την πρώτη κεφαλιά και τον Αδάμο στη συνέχεια με προβολή να κάνει το 1-0. Ούτε δέκα λεπτά αργότερα, στο 12’, ο Δερμιτζάκης υπέπεσε σε φάουλ εις βάρος του Γεωργιάδη μέσα στην περιοχή, με τον διαιτητή να δείχνει την άσπρη βούλα. Την εκτέλεση του πέναλτι ανέλαβε ο ίδιος, ωστόσο ο «δικέφαλος» πέταξε στα σκουπίδια την ευκαιρία να ισοφαρίσει, καθώς ο Μπεκιάι απέκρουσε την μπάλα και απάλλαξε τους Κρητικούς από προβλήματα.

Τα προβλήματα, βέβαια, δεν άφησαν ήσυχο τον ΠΑΟΚ στο δεύτερο ημίχρονο και μάλιστα, τα βρήκε μπροστά του από πολύ νωρίς! Μόλις στ 47’ ο Γκόμεζ βρήκε τον δρόμο του ανάμεσα από την αντίπαλη άμυνα – έπειτα από το λάθος των Τοχούρογλου και Κατσιαμπή – και σε κενή εστία διπλασίασε τα τέρματα για τους Κρητικούς.

Ο ΠΑΟΚ όμως δεν άργησε να «ξυπνήσει». Μάλιστα χρειάστηκε μόλις δέκα λεπτά για να το καταφέρει! Στο 55ο λεπτό ο Κωνσταντινίδης συνεργάστηκε ωραία με τον Καραδήμο, ο οποίος με τη σειρά του και μ’ ένα διαγώνιο σουτ μείωσε σε 2-1.

rre.jpg

Πέντε λεπτά αργότερα (60’) ο Οκκάς έκανε το 2-2 με σουτ από κοντινή θέση, ενώ ο Γεωργιάδης έβαλε το κερασάκι στην τούρτα με καρφωτή κεφαλιά στο 75’! Στα εναπομείναντα λεπτά και με τους «ασπρόμαυρους» να έχουν πάρει τα πάνω τους, η ομάδα του Ντούσαν Μπάγεβιτς είχε κι άλλες ευκαιρίες να αυξήσει τη διαφορά τερμάτων της κόντρα στον… παγωμένο ΟΦΗ, ωστόσο καμία εξ αυτών δεν ήταν αρκετές προκειμένου να μετουσιωθούν σε γκολ.

Έπειτα από τη λήξη του παιχνιδιού ο Βόσνιος τεχνικός αναφέρθηκε στη… συνήθεια του ΠΑΟΚ να μένει πίσω στο σκορ. «Δεν ξέρω πια φορά είναι αυτή αλλά βρεθήκαμε πάλι πίσω στο σκορ και μάλιστα με δύο γκολ διαφορά! Τρεις φορές δεχθήκαμε σοκ με τα δύο γκολ του ΟΦΗ και τη χαμένη ευκαιρία του. Η ψυχολογία σου σκοτώνεται σε αυτές τις περιπτώσεις και πέφτεις πολύ χαμηλά! Είναι πολύ δύσκολο να συνεχίσεις», ανέφερε μεταξύ άλλων.

Από την άλλη ο Διονύσης Χασιώτης στάθηκε κυρίως στον αγωνιστικό χώρο που δυσκόλεψε τον ίδιο και την ομάδα του: «Ήταν ακατάλληλος και επικίνδυνος ο αγωνιστικός χώρος! Και σαν να μην έφτανε αυτό βρεθήκαμε πάλι να παλεύουμε για να ανατρέψουμε το σκορ. Ευτυχώς όλα πήγαν καλά και αξίζουν συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά. Έχει πολύ μεγάλη αξία αυτή η νίκη θα κάνουμε καλές γιορτές».

ΠΑΟΚ (Μπάγεβιτς): Τοχούρογλου, Νάστος, Χασιώτης, Κατσιαμπής, Καραδήμος, Καφές, Κωνσταντινίδης, Οκκάς (87' Κουλακιώτης), Γεωργιάδης, Γιασεμάκης (74' Σπάσιτς), Λουτσιάνο (46' Φρούσος) 

ΟΦΗ (Σαμαράς): Μπεκιάι, Μπελεβώνης, Κολιτσιδάκης, Πίτσος, Αδάμος, Κιάσος (64' Ηπειρώτης), Διγκόζης, Δερμιτζάκης (80' Ιορδανίδης), Νιόμπλιας, Σοάρες, Γκόμεζ

* Με πληροφορίες από paokmania.gr

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0