Μια Φώτο μια Ιστορία

Η τελευταία φορά που η Μπαρτσελόνα αγωνίστηκε στο Κύπελλο UEFA και η… φιέστα του Πανιωνίου στη Νέα Σμύρνη! (video)

Η τελευταία φορά που η Μπαρτσελόνα αγωνίστηκε στο Κύπελλο UEFA και η… φιέστα του Πανιωνίου στη Νέα Σμύρνη! (video)

6 Νοεμβρίου 2003: Ο Πανιώνιος υποδέχεται την Μπαρτσελόνα στη Νέα Σμύρνη για τον δεύτερο γύρο του Κυπέλλου UEFA, την τελευταία φορά που οι «μπλαουγκράνα» αγωνίστηκαν στον θεσμό. Κάτι που πλέον φαντάζει περισσότερο σαν το πολύ κοντινό μέλλον…

Σχετικά Άρθρα

Γράφει η Ξανθίππη Δασκαλάκη

Εκτός συνέχειας του Champions League βρίσκεται πλέον η Μπαρτσελόνα, καταγράφοντας έτσι ένα ιστορικό ρεκόρ! Οι «μπλαουγκράνα» με τον Τσάβι οδηγό βαδίζουν λοιπόν προς το μονοπάτι του Europa League, γεγονός που μοιάζει πολύ περίεργο για τον ποδοσφαιρικό κόσμο αφού κανείς δεν έχει συνηθίσει αυτήν την εικόνα. Ποια ήταν, όμως, η τελευταία φορά που ο ισπανικός σύλλογος αγωνίστηκε στη διοργάνωση;

Κάνοντας μια μικρή αναδρομή στο παρελθόν ανακαλύπτει κανείς πως αυτή χρονολογείται την σεζόν 2003-2004, όταν ακόμα ο θεσμός ονομαζόταν Κύπελλο UEFA. Στον δρόμο της Μπαρτσελόνα είχε βρεθεί ο Πανιώνιος, τον οποίο επέλεξε η κληρωτίδα ως αντίπαλό της για τον δεύτερο γύρο – αφού είχε ήδη αποκλείσει την σλοβακική Πούχοφ (1-1 πρώτο ματς, 0-8 ρεβάνς).

Εκείνη την χρονιά οι Καταλανοί συμμετείχαν στην διοργάνωση όχι επειδή είχαν αποκλειστεί από το Champions League, αλλά καθώς είχαν τερματίσει στην έκτη θέση του ισπανικού πρωταθλήματος την περασμένη σεζόν. Στη Νέα Σμύρνη επικρατεί χαμός συναισθημάτων, η πλατεία έχει… πιάσει φωτιά και ο κόσμος, το βράδυ της 6ης Νοεμβρίου του 2003, αναμένει πως και πως τους μεγάλους αστέρες να πατήσουν το πόδι τους στο στάδιο της γειτονιάς. Το σκορ άνοιξε αρχικά ο Λουίς Γκαρσία στο 41ο λεπτό με ένα δυνατό σουτ το οποίο «νίκησε» τον Ντρόμπνι και κατέληξε στα δίχτυα.
2950834.jpg

Ο Πανιώνιος επιστράτευσε την άμυνά του, με τους Βλτσεκ και Γιαννόπουλο να μπλοκάρουν τελείως τον Χαβιέ Σαβιόλα, αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό για να σταματήσουν την ορμή των αντιπάλων. Έτσι λοιπόν στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου ο Πατρίκ Κλάιφερτ χρειάστηκε μόλις μία επαφή για να στείλει την μπάλα στα δίχτυα και να κάνει το 2-0 (46’).

Η μόνη φορά που ο Πανιώνιος προσπάθησε να δημιουργήσει προϋποθέσεις για γκολ ήταν στο 54’, όταν και ο Πίνο σέντραρε από δεξιά και στη συνέχεια ο Κλίμεκ έπιασε μια εξαιρετική κεφαλιά η οποία κατέληξε στα χέρια του Ρουστού. Το τελικό 3-0 διαμόρφωσε ο Τσάβι με απευθείας εκτέλεση φάουλ στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ: Ντρόμπνι, Τζουλιάνο, Τζιωρτζιόπουλος, Γιαννόπουλος, Βλτσεκ,
Σμίλιανιτς, Ραγκουέλ, Μαγιέφσκι, Πίνο (77' Λιολίδης), Κόντης, Κλίμεκ (65'
Μάντζιος)

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ: Ρουστού, Πουγιόλ, Κοκού, Γκάμπρι, Φαν Μπρόκχορστ, Μάρκες,
Τσάβι, Κουαρέσμα ( 73' Όφερμαρς), Ροναλντίνιο (62' Λουίς Ενρίκε), Σαβιόλα (46'
Κλάιφερτ), Λουίς Γκαρσία

Ο επαναληπτικός αγώνας στις 27 του ίδιου μήνα είχε τυπικό χαρακτήρα αφού η πρόκριση των «μπλαουγκράνα» ήταν ήδη κλεισμένη. Στο «Καμπ Νου», λοιπόν, ο Πανιώνιος ναι μεν βρέθηκε με αριθμητικό πλεονέκτημα έπειτα από 25 λεπτά αγώνα, καθώς Λουίς Ενρίκε χρησιμοποίησε τον αγκώνα του εις βάρος του Ργκουέλ και αντίκρισε την κόκκινη κάρτα, ωστόσο οι Ισπανοί συνέχισαν να πιέζουν ασφυκτικά.

Το σκορ άνοιξε στο 34’ ο Σαβιόλα ο οποίος έπειτα από την πάσα του Λόπες, «κρέμασε» τον Ντρόμπνι. Δέκα λεπτά αργότερα ο Τσάβι έβγαλε εκπληκτική μπαλιά στον Λουίς Γκαρσία ο οποίος αφού πέρασε τον Τσέχο κίπερ, πλάσαρε και, παρά την προσπάθεια του Σμίλιανιτς να διώξει, η μπάλα πέρασε τη γραμμή.

Μπαρτσελόνα: Ρουστού, Ράιζιγκερ, Μάρκες, Τσάβι, Σαβιόλα (64΄ Κλάιφερτ), Μάριο, Καρέσμα (59΄ Όφερμαρς), Λουίς Ενρίκε, Λουίς Γκαρσία, Μότα (78΄ Γκεράρντ), Λόπες

Πανιώνιος: Ντρόμπνι, Τζουλιάνο, Τζιωρτζώπουλος, Μαγέφσκι, Πίνο, Παρόδι, Σμίλιανιτς, Μάντζιος (37΄ Κλίμεκ/54΄ Μήτρου), Ραγκουέλ (72΄ Τζιώλης), Κόντης, Γιαννόπουλος

«H Μπαρτσελόνα είναι το φαβορί για την κατάκτηση του Κυπέλλου UEFA. Είναι μεγάλη ομάδα με πολλές εμπειρίες. Η διαφορά των δύο ήταν μεγάλη», ήταν κάποια από τα λόγια του τότε προπονητή των «κυανέρυθρων», Γιόζεφ Μπουμπένκο. Οι Καταλανοί βέβαια δεν έφτασαν ποτέ στον τελικό. Μάλιστα η πορεία τα σταμάτησε στους «16», καθώς αποκλείστηκε από την Σέλτικ (1-0, 0-0).

Γυρνώντας πάλι πίσω στο σήμερα και όντας μόλις λίγες ημέρες μακριά από την κλήρωση η οποία θα ζευγαρώσει τις ομάδες των ευρωπαϊκών διοργανώσεων. O Ολυμπιακός έχει πολλές πιθανότητες να αποτελέσει τον νέο… Πανιώνιο! Αυτό καθώς η Μπαρτσελόνα είναι μία εκ των πιθανών αντιπάλων που θα σταθεί δύσκολο εμπόδιο στον δρόμο των «ερυθρολεύκων».  

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0