Μια Φώτο μια Ιστορία

«Εν αρχή ην το Χάος»: 13 χρόνια από την πρώτη Χρυσή Μπάλα του Κριστιάνο Ρονάλντο! (video)

«Εν αρχή ην το Χάος»: 13 χρόνια από την πρώτη Χρυσή Μπάλα του Κριστιάνο Ρονάλντο! (video)

2 Δεκεμβρίου 2008: Σαν σήμερα πριν από 13 χρόνια ο Κριστιάνο Ρονάλντο κατέκτησε την πρώτη του Χρυσή Μπάλα, παίρνοντας την πρώτη του νίκη στη «μάχη» που θα ξεκινούσε με τον Λιονέλ Μέσι

Γράφει η Ευτυχία Γιαπουτζή 

Σαν σήμερα πριν από 13 χρόνια, ο Κριστιάνο Ρονάλντο αναδείχθηκε νικητής της Χρυσής Μπάλας του 2008, μπροστά από τον επιθετικό της ΜπαρτσελόναΛιονέλ Μέσι και τον επιθετικό της ΛίβερπουλΦερνάντο Τόρες. Ήταν η πρώτη του νίκη στη Χρυσή Μπάλα, αφού ήρθε δεύτερος μετά τον Κακά το 2007. Από τότε ο Ρονάλντο κέρδισε άλλες τέσσερις Χρυσές Μπάλες και έγινε ένας από τους καλύτερους παίκτες στην ιστορία του ποδοσφαίρου κάνοντας τον κόσμο να παραμιλάει με τα κατορθώματα του!  

Κριστιάνο Ρονάλντο (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ) - Πρώτη Χρυσή Μπάλα το 2008 

Παίζοντας για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ο Ρονάλντο ήρθε δεύτερος το 2007, πίσω από τον Κακά, αλλά το 2008 δεν υπήρχε καμία αμφιβολία, η Χρυσή Μπάλα ήταν δική του! Σκόραρε 42 γκολ την προηγούμενη σεζόν και βοήθησε τη Γιουνάιτεντ να κατακτήσει την Premier League και το ChampionsLeague. Μάλιστα ο τότε 23χρονος Κριστιάνο είχε ήδη αναδειχθεί «World Player of the Year» από την FIFPro.  

Κριστιάνο Ρονάλντο (Ρεάλ Μαδρίτης) - Τέσσερις Χρυσές Μπάλες   

Ο Πορτογάλος σούπερ σταρ, έπρεπε να περιμένει άλλα πέντε χρόνια μέχρι την επόμενη νίκη του στη Χρυσή Μπάλα το 2013, όταν σημείωσε 55 γκολ σε 55 εμφανίσεις για τη Ρεάλ Μαδρίτης. Τη διατήρησε και την επόμενη χρονιά, σημειώνοντας 51 γκολ για τους «μερένχες», βοηθώντας τη «Βασίλισσα» να κερδίσει τον 10ο τίτλο της στο Champions League.  

Φυσικά ο Ρονάλντο δεν σταμάτησε εκεί και συνέχισε κατακτώντας τη Χρυσή Μπάλα το 2016 και το 2017, όπου σημείωσε 112 γκολ σε δύο σεζόν και κέρδισε δύο Champions League και έναν τίτλο La Liga. Μάλιστα η νίκη του το 2017 τον έφερε ισόπαλο με τον Λιονέλ Μέσι, με τον Αργεντινό ωστόσο να φτάνει τις 7 μετά τη φετινή τελετή, χαράζοντας για τα καλά το όνομα του στη συγκεκριμένη διάκριση και «μονομαχία».  

CR7winner.jpg

Εκείνη η «πρώτη νίκη» του Κριστιάνο Ρονάλντο το 2008 σηματοδότησε την αρχή της κυριαρχίας των Ρονάλντο - Μέσι μέχρι που η αλυσίδα έσπασε από τον Λούκα Μόντριτς το 2018, με τους δυο τους να μοιράζονται 10 νίκες μέχρι το 2017. 



www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0