Μια Φώτο μια Ιστορία

«Merci Paris!»: Ο συγκινητικός αποχαιρετισμός του Ντέιβιντ Μπέκαμ στην Παρί και το… ποδόσφαιρο! (video)

«Merci Paris!»: Ο συγκινητικός αποχαιρετισμός του Ντέιβιντ Μπέκαμ στην Παρί και το… ποδόσφαιρο! (video)

18 Μαΐου 2013: Ο Ντέιβιντ Μπέκαμ λέει το τελευταίο «αντίο» στην ενεργό δράση στην εντός έδρας αναμέτρηση της Παρί Σεν Ζερμέν με την Σταντ Μπρεστουά, η οποία εξελίχθηκε στο πλαίσιο μιας εξαιρετικά συναισθηματικής ατμόσφαιρας…

Γράφει η Ξανθίππη Δασκαλάκη

Ποτέ δεν υπήρξε ξένος με τα φώτα της δημοσιότητας και τη μεγάλη σκηνή, όμως ο Ντέιβιντ Μπέκαμ ήταν τελικά συγκλονισμένος και συγκινημένος καθώς έγινε αλλαγή στο ματς της Παρί Σεν Ζερμέν με την Σταντ Μπρεστουά – δηλαδή την τελευταία του ποδοσφαιρική εμφάνιση (18/5/2013)! Οι οπαδοί τον αποθέωσαν, ενώ υπήρξε και μια έκρηξη τραγουδιών, συγχαρητηρίων και φυσικά πολλών αγκαλιών από συμπαίκτες, αντιπάλους, ακόμη και από τον πρώην πρόεδρο της ομάδας, Νικολά Σαρκοζί!

D61LTWTWsAANX3-.jpg

«Το να ολοκληρώνω την καριέρα μου μπροστά σε ένα τέτοιο κοινό, με τέτοιους παίκτες, είναι κάτι πολύ ιδιαίτερο». Τα συναισθήματα ωστόσο είχαν ήδη αρχίσει να τον κυριεύουν από πιο πριν…

«Αυτό ξεκίνησε περίπου πριν 20 λεπτά, για να είμαι ειλικρινής. Άρχισα να σκέφτομαι και μετά, ξέρετε, δεν μπορούσα να συγκεντρωθώ μέχρι τότε και ήταν δύσκολο. Προσπαθείς να συγκρατήσεις το συναίσθημα γιατί, αλλά είναι δύσκολο» υπογράμμισε ο ίδιος έπειτα από την ολοκλήρωση του παιχνιδιού.

Ο ένας μετά τον άλλο, οι παίκτες βγήκαν στη συνέχεια σε μια αυτοσχέδια εξέδρα στη μέση του γηπέδου και ευχαρίστησαν το πλήθος. Όταν ήρθε η σειρά του Μπέκαμ να ανέβει στο βάθρο, το τραγούδι «Hello, Goodbye» των Beatles αντήχησε καθώς η μεγάλη οθόνη του γηπέδου έδειχνε φωτογραφίες από το σύντομο πέρασμά του στο Παρίσι.

Ντυμένος με την αγγλική σημαία, ο Μπέκαμ όρμησε στη σκηνή: «Merci Paris (ευχαριστώ Παρίσι)! Είμαι πολύ λυπημένος που φεύγω, αλλά σας ευχαριστώ».

Εκείνη την χρονιά η PSG αναδείχθηκε για τρίτη φορά στην ιστορία της πρωταθλήτρια Γαλλίας, κάνοντας τον Μπέκαμ τον πρώτο Άγγλο παίκτη που κέρδισε το πρωτάθλημα σε τέσσερις χώρες μετά τις επιτυχίες με τις Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Ρεάλ Μαδρίτης και τους ΛΑ Γκάλαξι!

Αν είναι καλύτερο να καείς παρά να… ξεθωριάσεις, τότε ο Ντέιβιντ Μπέκαμ έδειξε ότι ένα διάλλειμα από τα φώτα της δημοσιότητας μπορεί επίσης να είναι σημαντικό. Αυτό καθώς  αντί να σταματήσει απότομα, η καριέρα του Βρετανού ουσιαστικά ολοκληρώθηκε σταδιακά.

Μπορεί να χρειαστεί κανείς να πάει πίσω στο 2007 προκειμένου να εντοπίσει το τέλος της καριέρας του, αφού αυτή ήταν η χρονιά κατά την οποία ο Άγγλος σταρ μετακόμισε από τη Μαδρίτη στο Λος Άντζελες, σηματοδοτώντας έτσι ότι το ποδοσφαιρικό του ταλέντο θα έπαιρνε στο εξής δευτερεύοντα ρόλο. Δύο χρονιές στη Μίλαν, ωστόσο, θόλωσαν τη γραμμή ανάμεσα στο σοβαρό κομμάτι της καριέρας του Μπέκαμ και στο πιο… εκλεπτυσμένο.

Αποφασισμένος να αποδείξει την ικανότητά του πήρε στα σοβαρά τον χρόνο του στην Ιταλία. Στο μεταξύ, η καριέρα του στην Αγγλία ήταν ομοίως απαλλαγμένη από σαφείς δείκτες και σημεία ελέγχου.

Πολλοί προπονητές προσπάθησαν και απέτυχαν να τον αποτραβήξουν από τον κόσμο του ποδοσφαίρου, αλλά μόνο ένας ατυχής τραυματισμός κράτησε μακριά τον χαφ από αγώνες του Παγκοσμίου Κυπέλλου σε ηλικία 35 ετών. Ακόμη και αφού γιατρεύτηκε, ο Μπέκαμ αρνήθηκε να αποσυρθεί και μάλιστα απέρριψε την πρόταση για ένα «αποχαιρετιστήριο» φιλικό. Ο Άγγλος ήταν κατά κόρον ο αντι-Ζιντάν. Εκεί που ο Ζιζού εγκατέλειψε το παιχνίδι πρόωρα, ο Μπέκαμ, ο πρώην συμπαίκτης του στη Μαδρίτη, αποχώρησε σιγά – σιγά.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0