Μια Φώτο μια Ιστορία

Παναθηναϊκός - Φενέρμπαχτσε 4-1: Η πράσινη αρμάδα του Μαρκαριάν διασύρει τους Τούρκους στην καυτή Λεωφόρο και... πετά στους «32» του Κυπέλλου UEFA! (video)

Παναθηναϊκός - Φενέρμπαχτσε 4-1: Η πράσινη αρμάδα του Μαρκαριάν διασύρει τους Τούρκους στην καυτή Λεωφόρο και... πετά στους «32» του Κυπέλλου UEFA! (video)
14 Νοεμβρίου 2002: Ο Παναθηναϊκός σκορπά στους... τέσσερις ανέμους τη Φενέρμπαχτσε μέσα στο καμίνι της Λεωφόρου και με το θριαμβευτικό 4-1 προκρίνεται στους «32» του Κυπέλλου UEFA.

Γράφει ο Κυριάκος Δημητρόπουλος

Ο Παναθηναϊκός είχε κάποτε το παρατσούκλι «Πρέσβης», καθώς όταν φορούσε το Ευρωπαϊκό του... κοστούμι χάριζε μαγικές βραδιές και προκρίσεις στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Μια από εκείνες που θα θυμούνται πάντα οι φίλοι του τριφυλλιού ήταν στις 14 Νοεμβρίου του 2002. Η ομάδα του Σέρχιο Μαρκαριάν υποδεχόταν στην «καυτή» Λεωφόρο την τουρκική Φενέρμπαχτσε, στη ρεβάνς του 1-1 (το πρώτο ματς στις 31/10). Οι πράσινοι ήθελαν μόνο τη νίκη ώστε να μπορέσουν να προκριθούν στους «32» του Κυπέλλου UEFA και τα κατάφεραν με εμφατικό τρόπο!

Καθολική υπεροχή και... τεσσάρα!

Οι γηπεδούχοι ευτύχησαν να προηγηθούν στο 24ο λεπτό έπειτα από γκολ του Νίκου Λυμπερόπουλου, ενώ διπλασίασαν τα τέρματά τους χάρη σε κεφαλιά του Γιάννη Γκούμα. Το μόνο που κατάφεραν οι Τούρκοι ήταν να μειώσουν προσωρινά με δράστη τον Τουντσάι, αφού η συνέχεια ήταν καταιγιστική από πλευράς τριφυλλιού.

Με γκολ των Γιαν Μικάελσεν και Κριστόφ Βαζέχα στο 43ο και 90ο λεπτό αντίστοιχα, ο Παναθηναϊκός ολοκλήρωσε τον θρίαμβο με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Οι στιγμές στη Λεωφόρο αξέχαστες για όσους παραυρέθηκαν. Χωρίς έκτροπα και χωρίς προκλήσεις το κλίμα ήταν καταπληκτικό. Μάλιστα, το τελικό σκορ θα μπορούσε να είναι ακόμα πιο ευρύ, καθώς οι «πράσινοι» έχασαν πολλές ευκαιρίες, ειδικά στο πρώτο εικοσάλεπτο του β' ημιχρόνου.

panathinaikos-13_2.jpg

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Παναθηναϊκός (Μαρκαριάν): Νικοπολίδης, Σεϊταρίδης, Γκουμας, Χενρικσεν, Κυργιάκος, Φύσσας, Μικάλελσεν (88' Βόκολος), Μπασινάς, Καραγκούνης (74' Κωνσταντινίδης), Λυμπερόπουλος, Ολισαντέμπε (78' Βαζέχα).

Φενέρμπαχτσέ (Λοράντ): Ρουστού, Ογκούν, Φατίχ, Ουμίτ, Ράπαιτς (62' Γκιουνές), Γιουσούφ (36' Τζεϊχούν), Τουντσάι, Τζόνσον (75' Ουάσινγκτον), Ορτέγκα, Στέβιτς, Σερχάτ.

Σταμάτησε στην Πόρτο...

Η συνέχεια του Παναθηναϊκού στη διοργάνωση ήταν συναρπαστική, καθώς η ομάδα του Μαρκαριάν έφτασε μέχρι και τα προημιτελικά!

Το τριφύλλι απέκλεισε αρχικά τη Σλόβαν Λίμπερετς (2-2, 1-0), ενώ στη συνέχεια ξεπέρασε και το εμπόδιο της Άντερλεχτ (3-0, 2-0)!

Ωστόσο, το ταξίδι έμελλε να λήξει άδοξα κόντρα στην Πόρτο του Ζοσέ Μουρίνιο. Ο Ολισαντέμπε είχε χαρίσει το μεγάλο «διπλό» στο πρώτο παιχνίδι στο Ντραγκάο, αλλά οι «δράκοι» κατάφεραν με το 2-0 μέσα στη Λεωφόρο (στην παράταση) με δύο γκολ του Ντερλέι να πάρουν την πρόκριση για τα ημιτελικά του θεσμού.



www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0