Μια Φώτο μια Ιστορία

Γενς Λέμαν: Η πρώτη αποβολή σε τελικό του Champions League που στέρησε από την Άρσεναλ το τρόπαιο στο Παρίσι!

Γενς Λέμαν: Η πρώτη αποβολή σε τελικό του Champions League που στέρησε από την Άρσεναλ το τρόπαιο στο Παρίσι!
17 Μαίου 2006: Η Άρσεναλ «γράφει» ιστορία και φτάνει στον τελικό του Champions League για πρώτη φορά στην ιστορία της, ο Γενς Λέμαν που είχε καταγράψει ρεκόρ… αποβάλλεται, και η Μπαρτσελόνα κατακτά τον τίτλο με 2-1, χάρη στο γκολ του Μπελέτι, 10 λεπτά πριν από την συμπλήρωση των 90’!

Γράφει ο Δημήτρης Μανάκος

Επρόκειτο αναμφίβολα για μία από τις καλύτερες σεζόν της Άρσεναλ στην σύγχρονη ιστορία της, και… ακόμη μία, υπό τις οδηγίες του Αρσέν Βενγκέρ, δύο χρόνια μετά το αήττητο πρωτάθλημα του 2003-04.

Οι «κανονιέρηδες», με βασικό τερματοφύλακά τους, όπως και προ διετίας, τον Γερμανό Γενς Λέμαν, πραγματοποιούν εξαιρετική σεζόν, τερματίζουν στην 4η θέση της Premier League, παρά το γεγονός πως δεν παρουσιάζουν την ίδια σταθερότητα με τα προηγούμενα χρόνια, αλλά στην Ευρώπη πραγματοποιούν την υπέρβαση.

Ξεκινούν την πορεία τους στον όμιλο με τον Άγιαξ, την Τουν και την Σλάβια Πράγας, τερματίζουν στην κορυφή, με +8 στην διαφορά τερμάτων και μόλις δύο γκολ παθητικό, και εν συνεχεία «γράφουν» ιστορία, καθώς αποκλείουν την Ρεάλ Μαδρίτης, την Γιουβέντους και την Βιγιαρεάλ, δίχως να δεχθούν ούτε ένα γκολ!

Και όλα αυτά με βασικό τους γκολκίπερ τον Γενς Λέμαν, που με κάποιον περίεργο τρόπο μπόρεσε σε 540 αγωνιστικά λεπτά να μην δει την εστία του να παραβιάζεται, παίζοντας απέναντι σε «μεγαθήρια» του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου.

Η Άρσεναλ κερδίζει μέσα στο Σαντιάγκο Μπερναμπέου, χάρη σε ένα σόλο του Τιερί Ανρί, δεν δέχεται γκολ ούτε από την «Μεγάλη Κυρία», και εν τέλει πλησιάζει πιο κοντά στο να κάνει για… δεύτερη φορά σέντρα σε ενενηντάλεπτο, απέναντι στην Βιγιαρεάλ!

Το «κίτρινο υποβρύχιο» κερδίζει πέναλτι στις καθυστερήσεις, αλλά ο εξαιρετικός Γενς Λέμαν είναι και πάλι εκεί. Αποκρούει στο 90’, η Άρσεναλ διατηρεί το «μηδέν» και η «λευκή ισοπαλία» της εξασφαλίζει την πρόκριση στον τελικό.

Το μομέντουμ, η κατάσταση των ποδοσφαιριστών της και κυρίως ο Γενς Λέμαν, πείθουν το φίλαθλο ποδοσφαιρικό κοινό πως η κορυφαία, ευρωπαϊκή στιγμή των «κανονιέρηδων» στη νέα εποχή του Champions League έχει φτάσει.

Αντιμετωπίζουν την Μπαρτσελόνα στο Παρίσι, αλλά τα δεδομένα αλλάζουν άμεσα. Ο Ολλανδός αποβάλλεται στο 18ο λεπτό. Η Άρσεναλ μένει με «10», σε μία απόφαση που συζητείται μέχρι και σήμερα.

Προηγείται. Ο Σολ Κάμπελ της δίνει το προβάδισμα. Αλλά πόσο θα μπορούσε να αντέξει, υπό αυτές τις συνθήκες; Οι «μπλαουγκράνα» γυρίζουν το ματς, ο Μπελέτι κάνει το 2-1, 10 λεπτά πριν το τέλος, και η Άρσεναλ χάνει τον τελικό, παρά το γεγονός πως φαινόταν ότι θα είναι συνεπής στο ραντεβού της με την ιστορία.

Αυτό είναι και το ματς που δεν θα ξεχάσει ποτέ ο Γενς Λέμαν, σύμφωνα με δήλωσή του. Δεν είδε την ομάδα του να κατακτά το τρόπαιο, και αποτέλεσε τον πρώτο ποδοσφαιριστή που αποβάλλεται σε τελικό Champions League. Κάτι στέρησε ο διαιτητής Τέργε Χάουγκε από την Άρσεναλ και τον Γερμανό εκείνο το βράδυ. Κάτι που πιθανόν θα άλλαζε το μέλλον της…

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0