Μια Φώτο μια Ιστορία

O Ντελ Πιέρο «εκπληρώνει» την προφητεία του Μαρσέλο Λίπι, με ένα πλασέ που πέρασε στην αιωνιότητα!

O Ντελ Πιέρο «εκπληρώνει» την προφητεία του Μαρσέλο Λίπι, με ένα πλασέ που πέρασε στην αιωνιότητα!

9 Νοεμβρίου 1974: Ο νεαρός Αλεσάντρο Ντελ Πιέρο από την κωμόπολη Κονελιάνο έρχεται στον κόσμο και το φιλμ της ποδοσφαιρικής του καριέρας αρχίζει να παίζει. Όταν φτάνει στον ημιτελικό του Μουντιάλ του 2006, απέναντι στη Γερμανία, η ροή της ταινίας σταματά από μόνη της για να χαζέψει μία στιγμή για πάντα.

Γράφει ο Φάνης Τσοκανάς

«Ο Ντελ Πιέρο ήθελε να ξεκινήσει απέναντι στη Γερμανία. Όσο δεν βρισκόταν στο γήπεδο, στεκόταν δίπλα μου περιμένοντας. Όταν τον πέρασα στον αγωνιστικό χώρο, γύρισα στους υπόλοιπους στον πάγκο και τους είπα: ‘Δείτε τον. Θα σκοράρει’»

Τα λόγια του Μαρσέλο Λίπι αποδείχθηκαν προφητικά.

Ο Αλεσάντρο Ντελ Πιέρο διέσχισε ολόκληρο το γήπεδο, για να κάνει μόνο μία επαφή με την μπάλα. Ήξερε πως θα ήταν αρκετή.  

Άνοιξε το κορμί του, ισορρόπησε την αναπνοή του και σημάδεψε. Με τέλεια φάλτσα η μπάλα κατέληγε στο πλαϊνό δίχτυ της εστίας των Γερμανών. Ο Λέμαν απλός θεατής.

Το ημερολόγιο έδειχνε 4 Ιουλίου και το 2-0 για την Ιταλία σήμανε πως μία από τις πιο δύσκολες αποστολές της στον δρόμο προς την κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2006, λάμβανε τέλος.

Ποιος ξέρει;

Ίσως ανήμερα των γενεθλίων του, πλάι σε μερικούς φίλους, μοιράζεται κάποιες στιγμές από το φιλμ της ποδοσφαιρικής του καριέρας. Αν αυτό συμβαίνει, ένα από τα ιδανικότερα πλασέ που είδε ο ποδοσφαιρικός κόσμος δεν γίνεται να έχει μείνει εκτός της συζήτησης.

Άλλωστε, όπως απέδειξε και ο ίδιος το καλοκαίρι, τα χρόνια δεν έχουν σβήσει τις αναμνήσεις του από εκείνο το βράδυ στο Σιγκνάλ Ιντούνα Παρκ.

 

www.bnsports.gr

 

 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0