Μια Φώτο μια Ιστορία

Το πρώτο πρωτάθλημα του «Γιατρού» στη μάχη της Αυστραλίας που κρίθηκε στο… νήμα! (video)

Το πρώτο πρωτάθλημα του «Γιατρού» στη μάχη της Αυστραλίας που κρίθηκε στο… νήμα! (video)

Οκτώβριος 2001: Ο Βαλεντίνο Ρόσι εξασφάλιζε το πρωτάθλημα για το έτος 2001, με την μοναδική μονομαχία του Ιταλού με τον Μαξ Μπιάτζι που κρίθηκε στα 13 χιλιοστά του δευτερολέπτου!

Γράφει ο Δημήτρης Φεραδούρος

Τον περασμένο Αύγουστο ο Βαλεντίνο Ρόσι ανακοίνωσε το τέλος της ενεργού αγωνιστικής δράσης στα 42 του χρόνια. Ενώ τα σενάρια έδιναν και έπαιρναν για το τι θα κάνει ο Ιταλός οδηγός, ο ίδιος τοποθετήθηκε και έδωσε την απάντηση του.  

Λίγοι είναι οι οδηγοί στα μηχανοκίνητα αθλήματα που να γράψουν με… χρυσά γράμματα το όνομα τους και να αποκτήσουν εκτενή δημόσια φήμη. Ο Βαλεντίνο ή ο « Γιατρός» όπως τον χαρακτηρίζει το ευρύ κοινό του μηχανοκίνητου αθλητισμού, εντάχθηκε στο κορυφαίο πρωτάθλημα των μοτοσυκλετών το 2000!

Οι παγκόσμιοι τίτλοι του μέχρι τότε ήταν το 1997 στην κατηγορία των 125 κυβικών εκατοστών, ενώ το 1999 στα 250! Ο πρώτο του τίτλος ήρθε το 2001. Μόλις μια χρονιά από την άνοδο του στο Moto GP. Μετά από έναν επεισοδιακό αγώνα στο Phillip Island στην Αυστραλία, ο Ιταλός κυριάρχησε του μεγαλύτερου ανταγωνιστή για την κατάκτηση του τίτλου που ήταν ο Μαξ Μπιάτζι! Ο αγώνας ήταν αμφιλεγόμενος με 7 αναβάτες να βρίσκονται στο γκρουπ που διεκδικούν μια θέση στο βάθρο. Ο Ρόσι έκανε την καλύτερη εκκίνηση της σεζόν και μαζί του ήταν οι Μπιάτζι, Ζακ, Χάγκα και Μπάρος. Καπιρόσι και Ουκάβα, μετά από 27 γύρους, πλησίασαν και μπήκαν στην διεκδίκηση του βάθρου!
10233.jpg

Ο Βαλεντίνο Ρόσι παρέμεινε ήρεμος γνωρίζοντας πως όποια θέση πάνω από την όγδοη του εξασφάλιζε τον τίτλο. Ο Μπιάτζι βρισκόταν στην πρώτη θέση και ο «Γιατρός» τον ακολουθούσε σε απόσταση αναπνοής! Στον τελευταίο γύρο ο Ρόσι έκανε την επίθεση του και βρέθηκε πρώτος! Στην ευθεία τερματισμού ο Μαξ Μπιάτζι έκανε την επίθεση του, αλλά ο «VR46» κρατήθηκε και πέρασε την γραμμή τερματισμού 13 χιλιοστά του δευτερολέπτου!

Έτσι ο Βαλεντίνο Ρόσι εξασφάλισε το πρώτο του πρωτάθλημα στη μεγάλη κατηγορία και έδωσε σε όλους να καταλάβουν τι τους επιφύλασσε το μέλλον!

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0