Μια Φώτο μια Ιστορία

Ρομπέρ Πιρές: Τα γενέθλια του Γάλλου που διάλεξε την Άρσεναλ αντί για την Ρεάλ Μαδρίτης και... δικαιώθηκε!

Ρομπέρ Πιρές: Τα γενέθλια του Γάλλου που διάλεξε την Άρσεναλ αντί για την Ρεάλ Μαδρίτης και... δικαιώθηκε!

Ένας από τους πιο σημαντικούς ποδοσφαιριστές στην «χρυσή» διετία της Άρσεναλ, από το 2002 μέχρι και το 2004, ήταν αναμφίβολα ο Ρομπέρ Πιρές. Ο Γάλλος παρέμεινε στο Λονδίνο για έξι χρόνια, «έγραψε» ιστορία με τους «κανονιέρηδες» και αποτελεί μέλος του πιο ιστορικού πρωταθλήματος στην εποχή της Premier League! Το αήττητο είχε σίγουρα την υπογραφή του, και ο Πιρές θα μνημονεύεται πάντα, ως ένας εκ των καλύτερων συμπαικτών που είχε ο Τιερί Ανρί στην καριέρα του.

Γράφει ο Δημήτρης Μανάκος

Αποτέλεσε έναν από τους πρώτους ποδοσφαιριστές που απέκτησε ο Αρσέν Βενγκέρ όταν μετέβη στο Βόρειο Λονδίνο για να αναλάβει την τεχνική ηγεσία της Άρσεναλ. Τον Πατρίκ Βιεϊρά και τον Νικολάς Ανελκά, διαδέχθηκε ο Ρομπέρ Πιρές, με τον Αλσατό τεχνικό να δημιουργεί ένα σύνολο, που παύει πλέον να αποτελείται ως επί το πλείστον από Άγγλους, αλλά στηρίζεται στην ατομική ποιότητα, η οποία κατά βάση προερχόταν από την πατρίδα του.

Κάπως έτσι, το καλοκαίρι του 2000, ο Αρσέν Βενγκέρ αποσπά την υπογραφή του Ρομπέρ Πιρές. Ο Γάλλος αφήνει την Μαρσέιγ για να μετακομίσει στο Βόρειο Λονδίνο, απορρίπτοντας πρόταση της Ρεάλ Μαδρίτης, για να συναντήσει εκεί τον Τιερί Ανρί. Κανένας βεβαίως δεν φανταζόταν τότε, πως οι δύο συμπαίκτες, σε συνδυασμό με την αστείρευτη ποιότητα του Ντένις Μπέργκαμπ, θα αποτελούσαν ένα δίδυμο που θα κατακτούσε τα πάντα.

Όλα, πλην του τίτλου της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. Αν και πολλοί θεωρούν πως το επίτευγμα του αήττητου πρωταθλήματος, ενδέχεται να έχει ακόμη μεγαλύτερη σημασία.

Στο συγκεκριμένο πρωτάθλημα, ο Πιρές διαδραματίζει κομβικό ρόλο. Ο Τιερί Ανρί αναδεικνύεται ο καλύτερος ποδοσφαιριστής στην Ευρώπη, αλλά ο Πιρές αποτελεί έναν αφανή ήρωα που πλαισιώνει άπαντες με επιτυχία, και με… κάποιον περίεργο τρόπο, βρίσκεται πάντα στο σημείο που πρέπει.

Σκοράρει, πασάρει, συμβάλλει σημαντικά, και αγωνίζεται στην σεζόν 2003-04, σε 36 από τα 38 ματς του πρωταθλήματος. Δεν λαμβάνει χρόνο συμμετοχής σε ένα, και υπάρχει μόλις… ένα παιχνίδι, δύο αγωνιστικές πριν από το τέλος, που ο Γάλλος δεν συμπεριλαμβάνεται στην αποστολή!

Οι πανηγυρισμοί στο τέλος της σεζόν, αναδεικνύουν τον ρόλο του, στις τάξεις της ομάδας. Ο Πιρές σηκώνει το πρωτάθλημα και όλοι τον χειροκροτούν. Η αξία του αναγνωρίζεται, και η αμφισβήτηση που ποτέ δεν γνώρισε, έχει λόγο ύπαρξης! Η Άρσεναλ κατακτά το πρώτο αήττητο πρωτάθλημα στην ιστορία του αγγλικού ποδοσφαίρου, μετά την Πρέστον, και ο Ρομπέρ Πιρές αποτελεί αναπόσπαστο μέλος της.

Η επιστροφή του στο Έμιρεϊτς, στο φιλικό των «θρύλων» της Άρσεναλ απέναντι σε αυτούς της Ρεάλ Μαδρίτης, απλά φανερώνουν για ακόμη μία φορά τα πεπραγμένα του! Αντιμετώπισε την ομάδα που απέρριψε, με τα χρώματα αυτής που τον ανέδειξε! Αυτός, ο Τιερί Ανρί και ο Ντένις Μπέργκαμπ, αποτέλεσαν τους βασικότερους λόγους που εκείνη η ομάδα των Λονδρέζων, έμεινε στην ιστορία.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0