Μια Φώτο μια Ιστορία

Το φιλί στη… δύση της καριέρας του Πελέ με το Μοχάμεντ Άλι!

Το φιλί στη… δύση της καριέρας του Πελέ με το Μοχάμεντ Άλι!

Οκτώβριος 1977: Ο Πελέ δίνει τον τελευταίο αγώνα στην καριέρα του, μπροστά σε ένα κατάμεστο γήπεδο στη Νέα Υόρκη, και ο Μοχάμεντ Άλι βρίσκεται ανάμεσα στο πλήθος με τον Βραζιλιάνο να τον ξεχωρίζει…

Γράφει ο Δημήτρης Φεραδούρος

Ο Βραζιλιάνος θρύλος του ποδοσφαίρου… κρεμάει τα παπούτσια του, με έναν τελευταίο αγώνα στο Νιού Τζέρσεϊ, της Νέας Υόρκης! Μπροστά σε σχεδόν 76.000 κόσμο, ο Πελέ έδινε την τελευταία του παράσταση! Οι δύο ομάδες οι οποίες συμμετείχαν στην αναμέτρηση, ήταν αυτές με τις οποίες ο Βραζιλιάνος αγωνίστηκε επί χρόνια, η Σάντος και ο Κόσμος της Νέας Υόρκης! Ο θρύλος του ποδοσφαίρου, Πελέ, αγωνίστηκε ένα ημίχρονο με την κάθε ομάδα!

Μετά το τέλος της αναμέτρησης, ανάμεσα στο πλήθος βρισκόταν ο θρυλικός πυγμάχος και καλός φίλος του Πελέ, Μοχάμεντ Άλι. Ο Άλι τον περίμενε καρτερικά στον αγωνιστικό χώρο. Με το που ο Βραζιλιάνος αντιλήφθηκε την παρουσία του, στράφηκε προς το μέρος του με δίνοντας του ένα φιλί στο μάγουλο.  
πελε_αλι.jpg

Είναι γνωστό πως οι δύο σταρ διατηρούσαν εξαιρετικές προσωπικές σχέσεις, μάλιστα, ο Πελέ όταν έφυγε από την ζωή ο Μοχάμεντ Άλι είχε δηλώσει:

«Ο Μοχάμεντ Άλι ήταν φίλος μου, το είδωλό μου, ο ήρωάς μου. Περάσαμε πολλές στιγμές μαζί και πάντα κρατούσαμε μια καλή σύνδεση όλα αυτά τα χρόνια. Η θλίψη είναι συντριπτική. Του εύχομαι ειρήνη με τον Θεό. Και στέλνω αγάπη και δύναμη στην οικογένειά του»

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0