Μια Φώτο μια Ιστορία

Βαζέχα - Αλεξανδρής: Συμφωνία… κυρίων με έπαθλο μία Toyota Cellica!

Βαζέχα - Αλεξανδρής: Συμφωνία… κυρίων με έπαθλο μία Toyota Cellica!
Σεζόν 1993-1994: Στη «μάχη» για τον πρώτο σκόρερ του ελληνικού πρωταθλήματος πρωταγωνίστησαν οι Κριστόφ Βαζέχα και Αλέκος Αλεξανδρής. Έπαθλο ένα.... αυτοκίνητο!
Σχετικά Άρθρα

Γράφει ο Κυριάκος Δημητρόπουλος

Συνηθίζεται τα τελευταία (πολλά) χρόνια οι πρώτοι σκόρερς των πρωταθληματών να ανταμείβονται και με το αντίστοιχο βραβείο. Ωστόσο, τη σεζόν 1993-94 το έπαθλο για τον κορυφαίο γκολτζή του ελληνικού ποδοσφαίρου ήταν... ξεχωριστό.

Κριστόφ Βαζέχα και Αλέξης Αλεξανδρής έδιναν τη δική τους μεγάλη «μάχη» μέσα στους αγωνιστικούς χώρους για το ποιος θα καταφέρει να σκοράρει τα περισσότερα γκολ. Αμφότεροι πραγματοποίησαν εξαιρετικές επιδόσεις -ειδικά στον β' γύρο- και μετέτρεψαν τη διαδικασία σε έναν... μαραθώνιο σκοραρίσματος.

Αποφάσισαν να τερματίσουν μαζί!

Δυο αγωνιστικές πριν το φινάλε του πρωταθλήματος, ο Κριστόφ Βαζέχα ήταν μπροστά με 24 γκολ έναντι 21 του Αλεξανδρή, αλλά την προτελευταία αγωνιστική (33η) ο έμπειρος επιθετικός με 2 προσωπικά του γκολ στην Καλαμαριά, έδωσε το τρίποντο στην ΑΕΚ και μείωσε στο ένα τέρμα τη διαφορά από τον Πολωνό, στο 24-23.

«Ο Βαζέχα θα έμενε για κάποια παιχνίδια εκτός. Του είχα πει λοιπόν: Κριστόφ, δεν θα βάλω περισσότερα γκολ από εσένα. Θα βγούμε μαζί πρώτοι σκόρερ, γιατί σε σέβομαι ως άνθρωπο και ως ποδοσφαιριστή. Και βγήκαμε μαζί», είχε αποκαλύψει μετά από χρόνια ο Αλεξανδρής και πράγματι αυτό συνέβη.

Στο τελευταίο του παιχνίδι με την φανέλα της ΑΕΚ για το πρωτάθλημα, είχε την ευκαιρία με δύο γκολ να αναδειχθεί πρώτος σκόρερ στο πρωτάθλημα για την σεζόν 1993-1994 και αυτό γιατί ο Βαζέχα ήταν τραυματίας. Ο Αλεξανδρής άνοιξε το σκορ στο 20ο λεπτό, αλλά μετά το γκολ, μετακινήθηκε από τη θέση του σέντερ-φορ στα χαφ και στο ημίχρονο ζήτησε να αντικατασταθεί λόγω ενοχλήσεων.

Με αυτό τον τρόπο οι δύο τους ισοβάθμησαν στην πρώτη θέση των σκόρερς την σεζόν 1993-1994. Παράλληλα, αξίζει να αναφέρουμε πως τη συγκεκριμένη χρονιά πρωταθλήτρια αναδείχθηκε η ΑΕΚ με 79 βαθμούς, ενώ δεύτερος τερμάτισε ο Παναθηναϊκός με 72.

245099440_3064927853829623_4190399936719420327_n.jpg

Το δώρο της TOYOTA

Εκείνη την εποχή η γνωστή εταιρία κατασκευής αυτοκινήτων TOYOTA, είχε θεσπίσει ως δώρο στον πρώτο σκόρερ του πρωταθλήματος μία Toyota Cellica. Και μάλιστα ήταν η 5η χρονιά που προχωρούσε σε αυτή την κίνηση.

Παρόντες στην παράδοση των δύο αυτοκινήτων στους ποδοσφαιριστές ήταν και οι πρόεδροι του Παναθηναϊκού Γιώργος Βαρδινογιάννης και της ΑΕΚ, Γιάννης Καρράς και Δημήτρης Μελισσανίδης, αλλά και οι Ντούσαν Μπάγιεβιτς (προπονητής της ΑΕΚ) και Γιόζεφ Βάντσικ (βασικός τερματοφύλακας του Παναθηναϊκού).

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0