Μια Φώτο μια Ιστορία

Ποιος δεν θα «τσακωνόταν» για τη φανέλα του Ανρί;

Ποιος δεν θα «τσακωνόταν» για τη φανέλα του Ανρί;
25 Νοεμβρίου 2003: Μετά την επική νίκη της Άρσεναλ με 5-1 κόντρα στην Ίντερ μέσα στο Σαν Σίρο, οι Ματεράτσι και Ζανέτι δίνουν «μάχη» για τη φανέλα του θρυλικού Τιερί Ανρί.

Γράφει η Ευτυχία Γιαπουτζή 

Ίντερ και Άρσεναλ κονταροχτυπήθηκαν για τους ομίλους του Champions League τη σεζόν 2003-2004. Μπορεί στον πρώτο αγώνα οι «νερατζούρι» να κέρδισαν με 3-0 ωστόσο οι «κανονιέρηδες» σάρωσαν τα πάντα στο δεύτερο παιχνίδι επικρατώντας 5-1, γράφοντας μάλιστα ιστορία μιας και έγιναν η πρώτη αγγλική ομάδα που νικούσε στη φάση των ομίλων στο Σαν Σίρο. 

Μεγάλος πρωταγωνιστής ήταν ο Τιερί Ανρί πετυχαίνοντας 2 γκολ και 2 ασίστ! Μετά το τέλος του αγώνα, ο Ζανέτι με τον Ματεράτσι έτρεξαν προς τον Ανρί, έβγαλαν τις φανέλες τους και ζήτησαν ανταλλαγή. Ο Γάλλος σούπερ σταρ φυσικά δέχτηκε όμως ο Ματεράτσι με τον Ζανέτι άρχισαν να… τσακώνονται για το ποιος θα πάρει την φανέλα. Τελικά αυτή κατέληξε στον αρχηγό της ομάδας της Ίντερ, Ζανέτι. Ο φωτογραφικός φακός ήταν εκεί για να αποθανατίσει τη στιγμή, με την εικόνα να μιλάει από μόνη της και να σημαδεύει την αναμέτρηση περισσότερο από το αποτέλεσμα. 

Η μαγεία του ποδοσφαίρου βρίσκεται σ’ αυτή την τόσο χαρακτηριστική εικόνα. Τρεις μύθοι σαν μικρά παιδία που μοιράζονται κάτι τόσο ξεχωριστό. Η φανέλα με το νούμερο 14 σαν μια σοκολάτα μπροστά σε δύο παιδιά που την θέλουν όσο τίποτα. Μετά από ένα τόσο έντονο παιχνίδι με άγχος, κόντρες, αντιπαλότητα, πάθος, ένταση, το φινάλε κλείνει με τον θαυμασμό και τον σεβασμό σ’ έναν τόσο σπουδαίο ποδοσφαιριστή όπως ο Ανρί. 

Τη σεζόν εκείνη η Άρσεναλ ήταν ασταμάτητη και έμεινε στην ιστορία ως «The Invincibles» ενώ κατέκτησε την Premier League αήττητη με 26 νίκες και 12 ισοπαλίες, Ο Ανρί μεσουρανούσε, ήταν ο καλύτερος επιθετικός που υπήρχε στον κόσμο, μετρώντας τη σεζόν εκείνη 39 γκολ και 13 ασιστ και πραγματικά... ποιος δεν θα μάλωνε για την φανέλα του;  



www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0