Πρόσωπα

Ο Ολυμπιακός έχει βρει τον Ράιτ και είναι «all right»! (video)

Ο Ολυμπιακός έχει βρει τον Ράιτ και είναι «all right»! (video)

Ο Μόουζες Ράιτ έχει μία… γοητευτική άγνοια κινδύνου, που μέχρι στιγμής έχει λειτουργήσει ιδανικά για τον Ολυμπιακό και έχει δέσει όσο κανείς άλλος τόσο γρήγορα στο Λιμάνι και το έδειξε κι απέναντι στον Παναθηναϊκό.

Σχετικά Άρθρα

Ο Ολυμπιακός φιλοξένησε τον Παναθηναϊκό AKTOR στο κατάμεστο ΣΕΦ που… κόχλαζε σε μία από τις πιο κρίσιμες αναμετρήσεις των «αιωνίων» τα τελευταία χρόνια.

Σε αυτό το ματς που θα παίξει καθοριστικό ρόλο στην τελική κατάταξη στην EuroLeague η μπίλια έκατσε στο… κόκκινο με τους Πειραιώτες να ανατρέπουν την εικόνα που είχαν στο πρώτο δεκάλεπτο και να νικούν σε ένα ακόμη ντέρμπι (71-65, 14/03).

Σαφώς και η άμυνα ήταν το στοιχείο αυτό στο οποίο στηρίχθηκε η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα για να επιστρέψει στο παιχνίδι, όμως ο «x-factor» της αναμέτρησης δεν ήταν άλλος από τον Μόουζες Ράιτ.

Ο ψηλός του Ολυμπιακού ήταν εκείνος που έφερε… τούμπα την εικόνα της ομάδας του και έδωσε άλλη πνοή και ενέργεια με το που πάτησε το πόδι του στο παρκέ του Φαληρικού σταδίου. Με 11 δικούς του πόντους μόνο στο δεύτερο δεκάλεπτο οδήγησε τους «ερυθρόλευκους» στην ισοφάριση και εν τέλει στην ανατροπή, ενώ αναδείχθηκε και ο κορυφαίος παίκτης του αγώνα.

Ο «Μωυσής» των Πειραιωτών με το μπασκετικό του θράσος και με την… άγνοια κινδύνου, που τρέφει απέναντι σε αυτά τα «καυτά» ντέρμπι, έχει καταφέρει κάθε φορά που έρχεται από τον πάγκο να αλλάζει τα δεδομένα.

Το ίδιο έκανε και στον τελικό Κυπέλλου Ελλάδας, αλλά και την Πέμπτη (14/03) για την 29η αγωνιστική της EuroLeague τελειώνοντας το ματς με 19 πόντους, το οποίο αποτελεί το προσωπικό του career high στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση, ενώ αυτό το κατάφερε όντας απόλυτα εύστοχος με 9/9 δίποντα. Βέβαια, δεν ήταν μονάχα αυτή η δουλειά του μιας και στην στατιστική του πρόσθεσε 3 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 1 κλέψιμο και μία τάπα. Βρισκόταν πραγματικά σε κάθε σημείο του παρκέ σε άμυνα και επίθεση, έβγαζε τα deflections και… κατατρόπωσε τον Ματίας Λεσόρ, που όπως είναι λογικό κάποια στιγμή θα του έβγαινε η κούραση.

Η ενέργεια και το πάθος που δίνει στο παιχνίδι ο Ράιτ είναι εντελώς διαφορετική και πάνω απ’ όλα είναι μεταδοτική. Είναι δεδομένο πως ο Γιώργος Μπαρτζώκας μετά τον τραυματισμό του Νίκολα Μιλουτίνοφ έχει βρει έναν… άσο στο μανίκι του, που προσφέρει μία αλλιώτικη νότα στο παιχνίδι του Ολυμπιακού.

Χαρακτηριστικό είναι πως από την στιγμή που ο 25χρονος Αμερικανός αφίχθη στον Πειραιά, οι «ερυθρόλευκοι» είναι αήττητοι. Είναι απλά γουρλής; Είναι το κομμάτι του παζλ που έψαχνε ο Ολυμπιακός για να γίνει κυρίαρχος στο παιχνίδι του και να αποκτήσει έναν πιο ενθουσιώδη χαρακτήρα; To μόνο σίγουρο είναι πως με τον ερχομό του οι Πειραιώτες έχουν ξεχάσει τι θα πει η λέξη ήττα καθώς μετρούν 6 σερί νίκες στην EuroLeague, 4 στο πρωτάθλημα και ακόμη 3 στο Κύπελλο με εκείνον στο ρόστερ.

Αυτή η επιλογή του κόουτς Μπαρτζώκα τον έχει βγάλει σίγουρα ασπροπρόσωπο και τον έχει δικαιώσει. Ο Ράιτ με την σειρά του είναι έτοιμος και αρπάζει κάθε ευκαιρία από τα… μαλλιά μετουσιώνοντας τον ενθουσιασμό του σε πράξεις, όσα λεπτά αγωνίζεται και δεν είναι λίγες οι φορές, που καθορίζει και παιχνίδια. Μένει απλά να συνεχίσει έτσι.

Ευτυχία Οικονομίδου

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0