Basket Talk

Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός AKTOR 71-65: Ψυχή, «μάχες» και ένας άπιαστος Ράιτ φέρνουν... τούμπα το πλεονέκτημα έδρας! (video)

Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός AKTOR 71-65: Ψυχή, «μάχες» και ένας άπιαστος Ράιτ φέρνουν... τούμπα το πλεονέκτημα έδρας! (video)
Άλλο ένα ντέρμπι «αιωνίων» ολοκληρώθηκε, μία αναμέτρηση νευρική, που πήγαινε από ανατροπή σε ανατροπή έληξε με νικητή τον Ολυμπιακό (71-65) που... χρωστάει πολλά στην φανταστική εμφάνιση του Μόουζες Ράιτ που έβαλε στόχο να υποτάξει τον Παναθηναϊκό AKTOR και τα κατάφερε!

Ο Ολυμπιακός υποδέχτηκε τον «αιώνιο» αντίπαλο, Παναθηναϊκό AKTOR, στο κατάμεστο ΣΕΦ για την 29η αγωνιστική της EuroLeague. Η συγκεκριμένη αναμέτρηση είναι πολύ κρίσιμη καθώς θα διαδραματίσει σημαντικό ρόλο για την τελική κατάταξη της βαθμολογίας. Οι «ερυθρόλευκοι» πανηγύρισαν την τεράστια νίκη (71-65), που έκρινε το πλεονέκτημα έδρας και... σκαρφάλωσαν στην τετράδα και διεύρυναν το σερί τους κόντρα στο «Τριφύλλι» στις 6 νίκες.

Κορυφαίος για τον Ολυμπιακό ήταν ο Μόουζες Ράιτ που έκανε τα πάντα και στις δύο πλευρές του παρκέ όντας εκεί στις κρίσιμες στιγμές ολοκληρώνοντας το ματς με 19 πόντους. Για τον Παναθηναϊκό ο Κέντρικ Ναν ήταν αυτός που ξεχώρισε με το γνωστό κρύο... αίμα του σκοράροντας 17 πόντους με 4/5 τρίποντα.

Από το ξεκίνημα της αναμέτρησης φάνηκε πως το ματς θα είναι πολύ σκληρό και θα δοθεί έμφαση στην άμυνα, όπως κι έγινε. Οι «πράσινοι» διατηρούσαν ένα μικρό προβάδισμα με την βοήθεια του Ντίνου Μήτογλου και του Τζέριαν Γκραντ (4-9). Τότε ήρθε ο Αϊζάια Κάνααν με σουτ από την περιφέρεια για να κάνει το 7-9 με 3’41’’ να απομένουν για τη λήξη του δεκαλέπτου. Αυτοί ήταν και οι μόνοι πόντοι του Ολυμπιακού την πρώτη περίοδο που φάνηκε να… βραχυκυκλώνει επιθετικά.

Τότε ο Κέντρικ Ναν βρήκε το σουτ του και με χέρι… αλφάδι «πυροβόλησε» από τα 6.75 για να δώσει στον Παναθηναϊκό διψήφια διαφορά (7-17).

Στο δεύτερο δεκάλεπτο η εικόνα της ομάδας του Γιώργου Μπαρτζώκα άλλαξε 180 μοίρες και με ένα σερί 8-0 πλησίασε μία «ανάσα» από την ομάδα του Εργκίν Αταμάν (18-19). Εξαιρετική ήταν η εικόνα του Μόουζες Ράιτ που έβαλε 11 πόντους μόνο σε αυτή την περίοδο και έκανε πάρτι στην αντίπαλη ρακέτα για το 24-26.

Το τέμπο του αγώνα δεν ήταν το ιδανικό, όμως οι δύο ομάδες παίζοντας πιεστικά έμεναν κοντά στο σκορ. Ένα τρίποντο του Κώστα Σλούκα έβαλε το «Τριφύλλι» μπροστά για 5 πόντους (28-33) και τότε απάντησε άμεσα ο Κώστας Παπανικολάου για το 31-31. Στο κλείσιμο του πρώτου μέρους, ο Μουστάφα Φαλ κάρφωσε εμφατικά φέρνοντας την ισορροπία στο ματς (33-33).

Μετά την ανάπαυλα, ο Ολυμπιακός συνέχισε έτσι όπως σταμάτησε στο πρώτο μέρος με ένα σερί 6-0 με τον Παναθηναϊκό να μην καταφέρνει να βάζει πόντο για κάτι παραπάνω από τρία λεπτά (39-33) παίρνοντας έτσι και το προβάδισμα για πρώτη στην αναμέτρηση. Το τρίποντο του αρχηγού των «ερυθρόλευκων» έδωσε στην ομάδα του κόουτς Μπαρτζώκα διψήφια διαφορά κι έφερε την πλήρη ανατροπή στο ματς (45-35).

Τα πολλά λάθη του Παναθηναϊκού του στοίχησαν κι ο Ολυμπιακός βρήκε πολύτιμους πόντους. Ο Ναν με το γνωστό «κρύο αίμα» του έδωσε τέσσερις πόντους στους «πράσινους» πριν αρχίσει το τέταρτο δεκάλεπτο με τρίποντο και φάουλ για το 48-42.



Ο «καυτός» Ναν γύρισε το ματς ουσιαστικά μόνος του φέρνοντας το «Τριφύλλι» σε απόσταση ενός πόντου (48-47). Ο Ολυμπιακός δεν πτοήθηκε και με τον συνήθη... ύποπτο του αγώνα, Μόουζες Ράιτ διατήρησε την υπεροχή του (63-59) και.. καθάρισε ουσιαστικά το ματς.

Τα δεκάλεπτα: 7-17, 33-33, 48-42, 71-65

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ

Ευτυχία Οικονομίδου

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0