Face to Face

Ο Μόουζες Ράιτ στο BN Sports: «Λατρεύω που παίζω στον Ολυμπιακό – Σπουδαία εμπειρία η EuroLeague!»

Ο Μόουζες Ράιτ στο BN Sports: «Λατρεύω που παίζω στον Ολυμπιακό – Σπουδαία εμπειρία η EuroLeague!»

Το χαμόγελό του τα λέει όλα! Με χαρά μικρού παιδιού, που ζει το όνειρό του, ο Μόουζες Ράιτ μίλησε στο BN Sports για το θεαματικό του ντεμπούτο με την φανέλα του Ολυμπιακού κόντρα στην Άλμπα Βερολίνου. Τα συναισθήματά του τον είχαν συνεπάρει, ο ενθουσιασμός του ήταν τεράστιος και είναι μόνο η αρχή…

Δηλώσεις στην Ευτυχία Οικονομίδου

Τι βραδιά! Τι ντεμπούτο! Ένα είναι σίγουρο, ο Μόουζες Ράιτ δεν πρόκειται να ξεχάσει ποτέ το πρώτο του παιχνίδι στην EuroLeague και μάλιστα φορώντας τη φανέλα του Ολυμπιακού.

Οι Πειραιώτες έριξαν στο… καναβάτσο την Άλμπα σε μία αναμέτρηση που είχε πολύ αγχώδη χαρακτήρα στο πρώτο μέρος, αλλά κατέληξε σε «ερυθρόλευκο» πάρτι στο δεύτερο. Ό,τι και να γινόταν η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα έπρεπε να κερδίσει πάση θυσία αυτό το ματς και το αντιλαμβάνονταν όλοι οι παίκτες.

κεντρικη.jpg

Οι πρωταγωνιστές πολλοί, όμως δύο ήταν εκείνοι που «έκλεψαν» την παράσταση. Ο πρώτος δεν ήταν άλλος φυσικά από τον Αϊζάια Κάνααν που έκανε τρία ρεκόρ καριέρας στο συγκεκριμένο παιχνίδι σκοράροντας 31 πόντους, ευστοχώντας σε 9/14 τρίποντα και παίρνοντας τη μεγαλύτερή του βαθμολογία στο σύστημα αξιολόγησης μέχρι στιγμής (30).

Ο κορυφαίος πίσω από τον «Ησαΐα» των ρεκόρ, δεν ήταν άλλος από τον νεοαποκτηθέντα Μόουζες Ράιτ. Ο 25χρονος ψηλός ήρθε σαν «από μηχανής Θεός» για να… σώσει τον Ολυμπιακό, που αντιμετώπιζε τεράστια έλλειψη στην θέση «5».

6099379.jpg

Ξεκίνησε μουδιασμένος. Το άγχος τον κατέβαλλε, όπως ήταν λογικό, εξάλλου ήταν το πρώτο του παιχνίδι στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, όμως μπήκε άλλος άνθρωπος στο δεύτερο ημίχρονο σαρώνοντας τα πάντα στο πέρασμά του.

«Νιώθω πραγματικά τέλεια! Στο δεύτερο ημίχρονο μπήκα πιο χαλαρός και αντιλήφθηκα που ακριβώς βρίσκομαι για να το απολαύσω όσο το δυνατόν περισσότερο. Όπως θα είδατε κι εσείς, στο πρώτο μέρος ήμουν αρκετά αγχωμένος, όμως το έδιωξα αυτό το συναίσθημα κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού», είπε ο Ράιτ για όσα ένιωσε στο παρκέ του ΣΕΦ που πάτησε για πρώτη φορά.

6099360.jpg

Ο «Μωυσής» του Ολυμπιακού λόγω των απουσιών που έχουν πλήξει την ομάδα στην θέση «5» (Φαλ, Μιλουτίνοφ, Πετρούσεφ) χρειάστηκε να ξεκινήσει βασικός. Μόλις του έφυγε η πρώτη… κρυάδα αποφάσισε να αρπάξει από τα «μαλλιά» την ευκαιρία που του έδωσε ο κόουτς Μπαρτζώκας και να απολαύσει την εμπειρία. Έτσι κι έγινε και απέδωσε καρπούς.

«Δεν περίμενα να ξεκινήσω βασικός από το πρώτο μου ματς γιατί μόλις είχα έρθει στην ομάδα. Δεν είχα ούτε 3-4 μέρες εδώ. Στην αρχή, όταν μπήκα στο παιχνίδι ήμουν κάπως σοκαρισμένος, όμως έπρεπε να δείξω τον επαγγελματισμό μου. Σκέφτηκα ότι με θέλουν εδώ, με χρειάζονται, με εμπιστεύτηκαν να ξεκινήσω βασικός. Με πίστεψαν, οπότε είμαι χαρούμενος για το αποτέλεσμα που έβγαλα», δήλωσε στο BN Sports ο Μόουζες Ράιτ, που ολοκλήρωσε την αναμέτρηση με γεμάτη στατιστική έχοντας συγκεντρώσει 15 πόντους, 5 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 2 κλεψίματα και 4 μπλοκ, ενώ προσέφερε και θέαμα στους φιλάθλους του Ολυμπιακού με δύο εντυπωσιακά καρφώματα.

Λόγω των «ειδικών συνθηκών» που αντιμετώπιζαν οι «ερυθρόλευκοι» η άφιξη του 25χρονου σέντερ στην ομάδα ήταν αναγκαία. Με μόλις μία προπόνηση και ελάχιστες μέρες στην Ελλάδα, ο Ράιτ ένιωσε την ζεστασιά της οικογένειας του Ολυμπιακού και θέλησε να βγάλει παίκτες και προπονητή «ασπροπρόσωπους», όπως κι έκανε.

«Όλοι εδώ είναι σαν μία μεγάλη οικογένεια. Με καλωσόρισαν εδώ και με ενσωμάτωσαν πολύ γρήγορα. Έτσι κι εγώ με την σειρά μου αφοσιώθηκα σε όλους και πραγματικά λατρεύω που βρίσκομαι εδώ σε αυτή την ομάδα!»

 

Αυτό ήταν το πρώτο ματς του Ράιτ στην EuroLeague και το χάρηκε με την ψυχή του. Έμοιαζε σα να έχει πραγματοποιήσει κάποιο του όνειρο. Η πρώτη γεύση που πήρε από την Ευρώπη τον ενθουσίασε και τον έχει κάνει να θέλει να… στρωθεί στην δουλειά για να δίνει κάθε φορά ό,τι μπορεί στην ομάδα του.

«Ήδη στην EuroLeague από το πρώτο μου παιχνίδι έζησα μια σπουδαία εμπειρία. Έχω σκοπό να δουλέψω πολύ σκληρά, να μπαίνω σε κάθε ματς με ψηλά το κεφάλι και να βοηθάω την ομάδα μου να παίρνει νίκες».

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0