Football Talk

Ολυμπιακός: «Ιστορικό» 0/3 σε ντέρμπι με ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκό εντός έδρας στο πρωτάθλημα! (video)

Ολυμπιακός: «Ιστορικό» 0/3 σε ντέρμπι με ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκό εντός έδρας στο πρωτάθλημα! (video)

Ο Ολυμπιακός «κόλλησε» στο 0-0 κόντρα στον Παναθηναϊκό στο στάδιο Γ. Καραϊσκάκης και έτσι ολοκλήρωσε την κανονική διάρκεια της Super League χωρίς εντός έδρας νίκη σε ντέρμπι απέναντι στο «τριφύλλι», την ΑΕΚ και τον ΠΑΟΚ. Φυσικά, δεν είναι η πρώτη φορά που συνέβη αυτό, αλλά για να βρούμε την προηγούμενη χρειάζεται να πάμε πολλά χρόνια πίσω...

Ο Ολυμπιακός έμεινε στο 0-0 απέναντι στον αιώνιο αντίπαλο στο Γ. Καραϊσκάκης το βράδυ του Σαββάτου (25/2) και έτσι έχασε την ευκαιρία να πλησιάσει ακόμα περισσότερο την κορυφή του πρωταθλήματος. Ο Παναθηναϊκός άντεξε στην πίεση των «ερυθρόλευκων» και έτσι τους ανάγκασε να μείνουν σε ένα ακόμη εντός έδρας ντέρμπι χωρίς νίκη.

Μετά από αυτή την ισοπαλία, οι Πειραιώτες ολοκληρώνουν την κανονική διάρκεια της Super League 2022/23 χωρίς νίκη εις βάρος των μεγάλων αντιπάλων τους. Συγκεκριμένα, στο Φάληρο φέτος ο Ολυμπιακός δεν κατόρθωσε να κερδίσει ούτε τον Παναθηναϊκό, ούτε τον ΠΑΟΚ, ούτε και την ΑΕΚ.

Στο παιχνίδι με αντίπαλο την «Ένωση», η ομάδα του Μίτσελ έμεινε στο 0-0, ενώ μάλιστα είχε ακυρωθέν γκολ (Χάμες Ροντρίγκες), κάτι που συνέβη και με το «τριφύλλι» (Βρουσάι). Όσον αφορά το ματς με τον ΠΑΟΚ, εκεί ο Ολυμπιακός ηττήθηκε με σκορ 2-1. Ο Χάμες ήταν εκείνος που ισοφάρισε στο 37’ το αυτογκόλ του Παπασταθόπουλου από το 8’, με τον Νάρεϊ εν τέλει να χαρίζει τη νίκη στους «ασπρόμαυρους».

Έτσι λοιπόν, οι «ερυθρόλευκοι» συμπλήρωσαν ένα ιστορικό 0/3 σε ντέρμπι εντός έδρας κατά την κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος. Κάτι που δεν είχε ξανασυμβεί στα χρονικά της Super League και χρειάζεται να ανατρέξουμε πολλά χρόνια πίσω για να βρούμε ανάλογη αρνητική επίδοση.

Τριάντα-τέσσερα για την ακριβεία, καθώς η αμέσως προηγούμενη σεζόν που ο Ολυμπιακός δεν είχε νίκη σε ντέρμπι εντός έδρας ήταν η σεζόν 1988/89! Τότε είχε σημειώσει δύο ήττες και μία ισοπαλία στα τρία αυτά ματς, με σημαντική σημείωση ότι αυτά διεξήχθησαν όλα στο ΟΑΚΑ. Πρώτο χρονικά το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ (2/10/1988) όπου ηττήθηκε με σκορ 0-1, ενώ στο δεύτερο γύρο ακολούθησε το 1-1 με τον Παναθηναϊκό (5/3/1989) και η ήττα με 1-0 από την ΑΕΚ (7/5/1989).

Το εν λόγω σερί βέβαια είχε σημειωθεί άλλες τρεις φορές νωρίτερα. Πρώτα τη σεζόν 1959/60, στη συνέχεια το 1971/72 και τέλος το 1981/82. Ενδιαφέρον παράλληλα έχει το γεγονός ότι στα τέσσερα αυτά πρωταθλήματα που συνέβη το 0/3 σε ντέρμπι, ο Ολυμπιακός πανηγύρισε μόνο μία φορά τον τίτλο. Αυτόν της σεζόν 1981/82, όταν και επικράτησε σε μπαράζ του Παναθηναϊκού με 2-1.

Αξίζει φυσικά να σημειωθεί ότι ο Ολυμπιακός φέτος έχει να δώσει ακόμη ένα ντέρμπι στην κανονική διάρκεια της Super League. Αυτό με την ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια (12/3). Αν οι «ερυθρόλευκοι» ούτε εκεί δεν πάρουν νίκη, τότε θα πάνε στα πλέι-οφ χωρίς «τρίποντο» απέναντι σε έναν μεγάλο αντίπαλο. Προς το παρόν έχουν 0/5, το οποίο αν γίνει 0/6 θα φέρει ξανά μνήμες 1981/82, που όπως αναφέρθηκε παραπάνω όμως, ο Ολυμπιακός κατέκτησε το πρωτάθλημα!

Βασίλης Βασιλείου

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0