Football Talk

Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός 0-0: «Χ»αμένη ερυθρόλευκη ευκαιρία, σώθηκαν οι «πράσινοι» από το VAR!

Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός 0-0: «Χ»αμένη ερυθρόλευκη ευκαιρία, σώθηκαν οι «πράσινοι» από το VAR!

Χωρίς νικητή ολοκληρώθηκε το «αιώνιο» ντέρμπι στο «Γ. Καραϊσκάκης», με τον Ολυμπιακό να έχει περισσότερες ευκαιρίες από τον Παναθηναϊκό, με τον Μάριους Βρουσάι να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα, αλλά ο Πινέιρο, με την βοήθεια του VAR υπέδειξε παράβαση offside... μοίρασε από έναν βαθμό στις δύο ομάδες! 

Στην 24η αγωνιστική της Super League, όπως ήταν φυσιολογικό, τα βλέμματα στράφηκαν στο ντέρμπι των δύο «αιωνίων. Ο Ολυμπιακός υποδέχθηκε τον Παναθηναϊκό στο «Γ. Καραϊσκάκης» με τον Μίτσελ να επιλέγει τον Κώστα Φορτούνη στο αρχικό σχήμα αντί του Χάμες Ροντρίγκες. Από την άλλη ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς κράτησε την ίδια ενδεκάδα με αυτή του παιχνιδιού με τον Βόλο.

Ντέρμπι για... σκληρά νεύρα, με πολλή ένταση και πολλές μάχες. Ο Ολυμπιακός ήταν ανώτερος του Παναθηναϊκού, είχε περισσότερες ευκαιρίες, αλλά δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί τις ευκαιρίες που είχε και να πάρει το τρίποντο. Στο 90ο λεπτό, ο Μάριους Βρουσάι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα και το Γ. Καραϊσκάκης πήρε φωτιά. Ο Πινέιρο όμως, με την βοήθεια του VAR, ακύρωσε το γκολ και η αναμέτρηση ολοκληρώθηκε ισόπαλη!

1ο ημίχρονο

Οι δύο ομάδες μπήκανε δυναμικά στο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό να προσπαθεί να βρει χώρους, αλλά ο Ολυμπιακός ήταν αυτός που είχε την πρώτη καλή στιγμή στο παιχνίδι μετά το λάθος της πράσινης άμυνας, με τον Μπακαμπού να σημαδεύει το δοκάρι στο 4’.

Ο Ολυμπιακός είχε την κατοχή της μπάλας και ήταν πολύ πιεστικός στο τελευταίο αγωνιστικό τρίτο, με τον Παναθηναϊκό να μην μπορεί να δημιουργήσει κάτι στο πρώτο δεκάλεπτο.

Πρώτη καλή ευκαιρία για τους φιλοξενούμενους ήρθε στο 13ο λεπτό με τον Μαντσίνι να κάνει ωραία αλλαγή παιχνιδιού για τον Παλάσιος, με τον Αργεντινό να επιχειρεί ένα σουτ από τα αριστερά, όμως πέρασε άουτ.

Πέντε λεπτά αργότερα (18’) μετά από εκτελεσμένο κόρνερ από τον Μπερνάρντ, ο αρχηγός του Παναθηναϊκού, Δημήτρης Κουρμπέλης, δεν κατάφερε να πάρει την κεφαλιά και η μπάλα πέρασε από όλα τα σώματα.

Το παιχνίδι είχε πολύ υψηλό ρυθμό παρόλα αυτά, καμία από τις δύο ομάδες δεν κατάφερε να βρει κάποια αξιόλογη τελική μέχρι το 33ο λεπτό, όταν μετά από μια στατική φάση, ο Κανός βρέθηκε σε εξαιρετική θέση για να ανοίξει το σκορ, αλλά ο Ισπανός δεν σημάδεψε σωστά και η μπάλα κατέληξε άουτ.

Με μια ανάπτυξη από τον άξονα, ο Ρόντινεϊ, κέρδισε πολλά μέτρα στον αγωνιστικό χώρο, σούταρε, η μπάλα κόντραρε στον Σένκεφελντ και κατέληξε στον Μπιέλ, ο οποίος δεν εκμεταλλεύτηκε καλά την κατάσταση και έκανε ένα γύρισμα, το οποίο δεν είχε κανέναν αποδέκτη στο 38’.

Στο 45’ υπήρξε ακόμη μια φάση, διαρκείας, με τον Ρέαμπτσιουκ να γεμίζει στον Μπακαμπού, με τον Κονγκολέζο να σουτάρει, αλλά τον Σάρλια να τον σταματάει στο παρά… ένα. Ο Ρόντινέι μάζεψε το ριμπάουντ, σούταρε, αλλά ο Μπρινιόλι έλεγξε με άνεση.

5818786_2.jpg

2ο ημίχρονο

Το «τριφύλλι» μπήκε πολύ νωχελικό στο δεύτερο ημίχρονο, παίζοντας πολύ πίσω στον αγωνιστικό χώρο. Λίγο έλειψε στα πρώτα λεπτά να στοιχήσει στους παίκτες του Ιβάν Γιοβάνοβιτς.

Οι παίκτες του Μίτσελ αντίθετα μπήκαν πολύ δυναμικά στο δεύτερο μισό, πιέζοντας και η πρώτη φάση ήρθε από τον Κανός, ο οποίος επιχείρησε ένα σουτ από τα όρια της μεγάλης περιοχής, με την μπάλα να περνάει λίγο δεξιά από την εστία του Μπρινιόλι στο 50ο λεπτό.

Σε μια πανομοιότυπη φάση, δύο λεπτά αργότερα (52’) και αυτή τη φορά μέσα στην περιοχή, ο Κανός έκλεψε την μπάλα από τον Βαγιαννίδη, γύρισε μέτωπο στην εστία, επιχείρησε σουτ, αλλά η μπάλα κόντραρε και κατέληξε κόρνερ.

Με μια στημένη φάση, οι «πράσινοι» βρήκαν μια φάση στο 62’ με τον Σένκεφελντ να γίνεται αποδέκτης της μπαλιάς του Μαντσίνι, αλλά ο Ολλανδός σημάδεψε άουτ. Η φάση θεωρήθηκε ως μη γενόμενη όμως, με τον επόπτη να κρατάει το σημαιάκι του ψηλά.

Στο 68’ ο Κώστας Φορτούνης με πλάτη στο τέρμα σκέφτηκε μια έξυπνη μπαλιά, στην πλάτη της άμυνας του Παναθηναϊκού, με αποδέκτη τον Ροντινέι, ο οποίος όμως στο σουτ του σημάδεψε άουτ.

Ένα σουτ του Μασούρα στο 73ο λεπτό, ήταν αφορμή για νέα χτυποκάρδια στα μετόπισθεν με τον Έλληνα επιθετικό να στέλνει την μπάλα άουτ.

Σε μια αντεπίθεση για τον Παναθηναϊκό, ο Παλάσιος έτρεψε στο ανοιχτό γήπεδο, μοίρασε για τον Μαντσίνι, αλλά αυτός μετά από ένα κακό κοντρόλ, προσπάθησε να κρεμάσει τον Πασχαλάκη ανεπιτυχώς.

Στο 79' ο Σπόραρ, είχε τη δική του ευκαιρία και με ένα σουτ από τα όρια της μεγάλης περιοχής, έστειλε την μπάλα πραγματικά ξυστά με το δοκάρι.

Μετά από ένα λάθος του Σένκεφελντ στην άμυνα του Παναθηναϊκού, ο Ελ Αραμπί βγήκε ευνοημένος και ενώ βρισκόταν σε πολύ πλεονεκτική θέση προτίμησε να μοιράσει για τον Κανός, αλλά αυτός έκανε ένα απογοητευτικό σουτ στο 81’.

Ενώ το παιχνίδι βρισκόταν στην κόψη του «ξυραφιού», ο Χουάνγκ γέμισε στην περιοχή του Παναθηναϊκού, εκεί που ερχόταν ο Ελ Αραμπί, βρήκε την μπάλα με το μυτάκι του παπουτσιού οτυ, αλλά ο Μπρινιόλι μπλόκαρε.

5819148_1.jpg

H φάση του αγώνα

Δύο πανομοιότυπες φάσεις του Κανός στο 50’ και το 52’, θα μπορούσαν να έχουν δώσει το προβάδισμα στον Ολυμπιακό στο ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου, αλλά ο Ισπανός δεν στάθηκε τυχερός.

Ολυμπιακός (Μίτσελ): Πασχαλάκης, Ρόντινει, Παπασταθόπουλος, Μπα, Ρέαμπτσιουκ (81' Ραμόν) , Εβιλά, Χουάνγκ, Μπιέλ (68’Μασούρας), Κανός (88' Βρουσάι), Φορτούνης (81' Βαλμπουενά), Μπακαμπού (68’ Ελ Αραμπί).

Παναθηναϊκός (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Βαγιαννίδης (60’ Κώτσιρας), Σένκεφελντ, Σάρλια, Χουάνκαρ (72’ Πούχατς), Κουρμπέλης (72’ Τσέριν), Ρούμπεν, Μπερνάρντ (88' Τσοκάι), Μαντσίνι, Παλάσιος, Ιωαννίδης (60’ Σπόραρ).

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0