Box to Box

Η εξαγορά της Γιουνάιτεντ μοιάζει με πόκερ, ο Ράτκλιφ είναι το φαβορί, αλλά το παιχνίδι ορίζεται από τους Γκλέιζερ!

Η εξαγορά της Γιουνάιτεντ μοιάζει με πόκερ, ο Ράτκλιφ είναι το φαβορί, αλλά το παιχνίδι ορίζεται από τους Γκλέιζερ!

Η deadline day για την κατάθεση προσφορών για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ παρήλθε. Ουδείς γνωρίζει αν στην πραγματικότητα οι Γκλέιζερ θέλουν να πουλήσουν, αλλά οι προτάσεις που ήθελαν να έχουν στα χέρια τους, έχουν ήδη γίνει επίσημες. Ποια ωφελεί περισσότερο; Ίσως του Σερ Τζιμ Ράτκλιφ, ο οποίος έχει τη στήριξη των φίλων της ομάδας και θα δεν θα χρειαστεί επιπρόσθετο χρόνο για να ολοκληρωθεί η μεταβίβαση.

Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος.

Φτάσαμε στην τελευταία μέρα που είχαν ορίσει οι Γκλέιζερ για την κατάθεση προσφορών αναφορικά με την πώληση της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Είχαν αποφασίσει πως ως την Παρασκευή, 17 του μηνός, θα μπορεί ο οποιοσδήποτε θέλει να την αγοράσει, να τους προσεγγίσει με μία επίσημη πρόταση. Μετά η πόρτα κλείνει και ανεξάρτητα από την επιθυμία των οπαδών, οι ίδιοι θα συνέχιζαν να διαχειρίζονται τα δρώμενα του συλλόγου.

Η ώρα λοιπόν έφτασε και οι προσφορές που έχουν στο τραπέζι τους είναι τέσσερις. Η πρώτη προέρχεται από το Κατάρ, με τον Χαμάντ Αλ Θάνι να είναι ο γιος του προέδρου του Κατάρ, μέσω του οποίου αποφασίστηκε το Παγκόσμιο Κύπελλο να λάβει χώρα στην πατρίδα του.

Ο Σεΐχης λοιπόν φρόντισε να αναδείξει την πρόθεσή του να αγοράσει ολόκληρο το πλειοψηφικό πακέτο του συλλόγου, κάνοντας λόγο για ολική αναδόμηση, όχι μόνο στο ποδοσφαιρικό τμήμα, αλλά στο προπονητικό κέντρο, το «Ολντ Τράφορντ», την ομάδα γυναικών και κάθε τι που αφορά τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Η πρότασή του φημολογείται πως «αγγίζει» τα 5 δισεκατομμύρια λίρες και παρότι μοιάζει ως ιδανική ευκαιρία, ο φίλαθλος κόσμος της ομάδας, δεν έχει την ίδια άποψη. Ποιον προτιμά λοιπόν; Τον Σερ Τζιμ Ράτκλιφ, τον πιο πλούσιο Βρετανό στον πλανήτη, ο οποίος μάλιστα είναι και οπαδός του συλλόγου, έχοντας ενδιαφερθεί στον παρελθόν για την Τσέλσι.

Ο Ράτκλιφ επίσης κατέθεσε πρόταση αγοράς για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, έχοντας τη στήριξη του 66% του κοινού της ομάδας, χάρη σε δύο βασικά επιχειρήματα. Πλην του γεγονότος πως την υποστηρίζει, θα είναι και πολύ πιο εύκολη η μεταβίβαση του συλλόγου για αυτόν, δίχως να χρειάζεται να περάσει από πλήρη εξέταση η περιουσία του από την Premier League, όπως είχε συμβεί ένα χρόνο πριν με τους Σαουδάραβες της Νιούκαστλ.

Είναι Βρετανός, γνωρίζει την ψυχοσύνθεση του club, έχει να διαθέσει αμέτρητα χρήματα και η αγορά δεν θα καθυστερήσει, εν αντιθέσει με την τράπεζα του Κατάρ, η οποία ναι μεν έχει «καθαρή» περιουσία που υπολογίζεται στα 42 δις., πλην όμως θα χρειαστεί χρόνος για την έγκριση τους.

Από εκεί και πέρα, υπάρχει ένα fund Σαουαδαράβων, το οποίο επίσης έχει καταθέσει πρόταση για την αγορά της Γιουνάιτεντ, αλλά και επιχειρηματίες από τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, δίχως όμως να έχουν γίνει γνωστά τα οικονομικά δεδομένα.

Αυτά υπάρχουν στο τραπέζι. Γνωρίζουμε όμως ποια είναι πραγματικά η πρόθεση των Γκλέιζερ; Θέλουν απλώς να πουλήσουν ή όλο αυτό είναι ένα διπλωματικό παιχνίδι, το οποίο εν συνεχεία θα χρησιμοποιήσουν για να επισημάνουν πως ουδείς θέλει προς το παρόν να καλύψει τα τρέχοντα χρέη του συλλόγου;

Αυτό θα το μάθουμε σε λίγες μέρες, αλλά προσωπική μου αίσθηση είναι πως για να αποφασίσουν να αποχωρήσουν και να πάψουν να έχουν σχέσεις με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, πρέπει να ικανοποιηθούν ιδιαίτερα οικονομικά. Και αυτό δεν αποτελεί τόσο απλή υπόθεση όσο ακούγεται, πόσο μάλλον για τον Ράτκλιφ που γνωρίζει από πρώτο χέρι τι συμβαίνει και αναμένεται να είναι ιδιαίτερα προσεκτικός.

Μοιάζει με ένα σκληρό «πόκερ» που κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει την κατάληξή του. Φαβορί είναι ο Σερ Τζιμ Ράτκλιφ, αλλά αυτοί που διαχειρίζονται την κατάσταση είναι η οικογένεια των Γκλέιζερ. Και δεν είναι ποτέ εύκολο να τους έχεις απέναντί σου…

www.bnsports.gr

 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0