Face to Face

Ο Γιάννης Μασούρας στο BN Sports: «Όνειρο κάθε παιδιού να παίξει στον Ολυμπιακό – Στόχος μου να επιστρέψω» (video)

Ο Γιάννης Μασούρας στο BN Sports: «Όνειρο κάθε παιδιού να παίξει στον Ολυμπιακό – Στόχος μου να επιστρέψω» (video)

Ένας από τους ποδοσφαιριστές που έχουν εντυπωσιάσει στο εξωτερικό από τη χώρα μας, είναι αναμφίβολα ο Γιάννης Μασούρας. Ο Έλληνας μπακ μίλησε αποκλειστικά στο BN Sports και στον Νότη Χάλαρη για την ζωή στην Ολλανδία αλλά και το ενδεχόμενο να επιστρέψει στον Ολυμπιακό.

Πέρσι πραγματοποίησε την πρώτη του γεμάτη σεζόν σε ένα σύλλογο μετά από πολύ καιρό, αγωνιζόμενος στην Γκόρνικ Ζάμπρζε της Πολωνίας. Οι εμφανίσεις του εκεί, έκαναν την Σπάρτα Ρότερνταμ να ενδιαφερθεί έντονα για την περίπτωσή του και εν τέλει, να γίνει ακόμα μία ομάδα που τον παίρνει ως δανεικό από τον Ολυμπιακό.

Ο Γιάννης Μασούρας, ωστόσο, έχει αποδεχτεί πως πρέπει να «κερδίσει» μία θέση στο ρόστερ του ελληνικού συλλόγου και δείχνει τον καλύτερο του εαυτό στο πρωτάθλημα της Ολλανδίας. Ο ίδιος, μίλησε αποκλειστικά στο BN Sports και αναφέρθηκε στο πολύ καλό του ξεκίνημα, τις δυσκολίες που κρύβει το πρωτάθλημα αλλά και το ενδεχόμενο επιστροφής στον Ολυμπιακό.

Αναλυτικά είπε:

  • Πως είναι η ζωή για έναν Έλληνα ποδοσφαιριστή στο ολλανδικό πρωτάθλημα; Ταιριάζει και γιατί;

«Πιστεύω πως το ολλανδικό πρωτάθλημα είναι πολύ ανταγωνιστικό αν εξαιρέσουμε βέβαια τις πολύ δυνατές ομάδες, οι υπόλοιπες είναι πολύ ανταγωνίστηκες μεταξύ τους. Είναι πολλοί οι Έλληνες που έχουν περάσει από το ολλανδικό πρωτάθλημα και έχουν βελτιωθεί σε διαφορά κομμάτια στο αγωνιστικό κομμάτι. Πιστεύω πως είναι ο τρόπος που δουλεύουν εδώ και η εμπιστοσύνη που υπάρχει»

  • Τι διαφορά έχει με το ελληνικό πρωτάθλημα;

«Το ολλανδικό πρωτάθλημα έχει πολύ μεγαλύτερο ρυθμό (ποδοσφαιρικά) από ότι το ελληνικό και είναι πιο πολλές οι ομάδες που κάνουν πρωταθλητισμό, με αποτέλεσμα να υπάρχει ενδιαφέρον. Στην Ολλανδία υπάρχουν 3-4 ομάδες που πρωταγωνιστούν ενώ στην Ελλάδα κακά τα ψέματα ο Ολυμπιακός είναι η καλύτερη ομάδα!»

  • Τι εξέλιξη βλέπεις στον εαυτό σου;

«Εδώ και δύο χρόνια παίζω σε διαφορετικά πρωταθλήματα (πολωνικό-ολλανδικό) που έχουν μεγάλες διάφορες στο παιχνίδι τους. Στην Πολωνία ήταν πιο πολύ παιχνίδι δύναμης και μονομαχιών ενώ στην Ολλανδία είναι πιο πολύ τεχνικό τακτικό κομμάτι. Πιστεύω πως και από τις δυο αυτές ομάδες έχω κερδίσει πράγματα αλλά ένας ποδοσφαιριστής δεν σταματάει ποτέ να βελτιώνεται είτε σε ομαδικό είτε σε προσωπικό κομμάτι»

  • Προηγήθηκε μία πολύ καλή σεζόν στην Πολωνία. Πες μας λίγα πράγματα από την εμπειρία σου εκεί;

«Στην Πολωνία είχα μια γεμάτη χρόνια σε ένα πολύ σκληρό πρωτάθλημα όπως προανέφερα. Στην αρχή είχα δυσκολευτεί λίγο να βρω το ρυθμό αλλά στη συνέχεια όσο έπαιρνα χρόνο συμμετοχής έβρισκα τον εαυτό μου.»

  • Όσοι Έλληνες έχουν παίξει στην Πολωνία, πετυχαίνουν. Γιατί συμβαίνει αυτό;

«Δεν μπορώ να πω πως οι Έλληνες πετυχαίνουν μόνο στην Πολωνία ή σε κάποιο άλλο συγκεκριμένο πρωτάθλημα. Όπως βλέπουμε όσοι Έλληνες αγωνίζονται στο εξωτερικό σε διαφορά πρωταθλήματα είναι οι περισσότεροι βασικοί στις ομάδες και πρωταγωνιστούν.»

  • Έχεις παραχωρηθεί σε αρκετές ομάδες δανεικός από τον Ολυμπιακό. Θεωρείς πως η φετινή σου παρουσία, αποδεικνύει πως πρέπει να πάρεις μία δεύτερη ευκαιρία;

«Η αλήθεια είναι ότι έχω πάει σε πολλές ομάδες δανεικός μέσω του Ολυμπιακού. Έχω ακόμα συμβόλαιο δανεισμού μέχρι τον Ιούνιο στη Σπάρτα. Όταν τελειώσω και γυρίσω με το καλό στην Ελλάδα θα ήθελα να πάρω μια ευκαιρία και στον Ολυμπιακό αλλά αυτά θα τα δούμε στην ώρα τους. Τώρα αγωνίζομαι εκεί και σκέφτομαι μόνο να πετύχω με τον ολλανδικό σύλλογο»

  • Πως είχες νιώσεις όταν έμαθες πως θα συνεχίσεις στον Ολυμπιακό, το 2018 όταν σε απέκτησε από την ΑΕΛ;

«Το μόνο που μπορώ να απαντήσω σε αυτή την ερώτηση είναι πως είναι το όνειρο κάθε μικρού παιδιού και κάθε Έλληνα ποδοσφαιριστή να αγωνιστεί στον Ολυμπιακό. Όταν έχεις αυτή την ευκαιρία πρέπει να κάνεις τα πάντα για να την αρπάξεις και αυτό θέλω να κάνω εγώ μόλις επιστρέψω»

  • Με τι κριτήρια διάλεξες να συνεχίσεις στην Ολλανδία; Είχε κάποια επιρροή σε αυτό η πορεία του Κώστα Τσιμίκα που πέρασε από Βίλεμ πριν επιστρέψει στον Ολυμπιακό;

«Το ολλανδικό πρωτάθλημα είναι πολύ δυνατό και πολύ ανταγωνιστικό. Οπότε πιστεύω πως πολλοί θα διάλεγαν να παίξουν εκεί. Σίγουρα όταν έμαθα ότι θα πάω να παίξω εκεί σκέφτηκα την πορεία του Κώστα γιατί με ένα χρόνο δανεισμού στη Βίλεμ και μια γεμάτη σεζόν σε συμμετοχές, γύρισε στον Ολυμπιακό, καθιερώθηκε και μετά πήρε μεταγραφή σε μια από τις καλύτερες ομάδες του κόσμο. Νομίζω πως αυτό από μόνο του είναι κίνητρο»

  • Ποιοι είναι οι στόχοι σου για φέτος;

«Οι στόχοι μου για φέτος αρχικά είναι να μείνουμε στην κατηγορία με την ομάδα και από εκεί και πέρα θέλω να τελειώσει η χρονιά όσο πιο καλά γίνεται και να γυρίσω στον Ολυμπιακό το καλοκαίρι. Επίσης ένας στόχος-όνειρο μου είναι να παίξω με την Εθνική ανδρών.»

E-fkhSaX0AMKrcj.jpg

  • Θα ήθελα να επιστρέψεις στην Ελλάδα και τον Ολυμπιακό ή προτιμάς να παραμείνεις στο εξωτερικό με κανονική μεταγραφή και γιατί;

«Δεν έχω σκεφτεί ότι μπορεί να φύγω από τον Ολυμπιακό χωρίς να παίξω στην ομάδα. Οπότε θα ήθελα να γυρίσω στον Ολυμπιακό να παίξω και από εκεί πέρα μετά κάνεις δεν ξέρει τι γίνεται.»

  • Ποιο είναι το μυστικό και πως αισθάνεσαι που είσαι ανάμεσα στους ταχύτερους ποδοσφαιριστές στην Ευρώπη;

«Δεν υπάρχει κάποιο μυστικό σε αυτό. Κάθε μέρα κάνω προπόνηση σε ομαδικό κομμάτι όσο κι σε ατομικό μαζί με τον προσωπικό μου προπονητή και πάντα προσπαθώ να βελτιώνομαι. Δεν μπορώ να πως αισθάνομαι κάτι απλά πιστεύω πως όταν δουλεύεις ανταμείβεσαι για αυτό που κάνεις.»

Νότης Χάλαρης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0