Πρόσωπα

Ο Γιάννης Μασούρας ψάχνει την δεύτερη ευκαιρία του στον Ολυμπιακό ακολουθώντας τα χνάρια του... Τσιμίκα (video)

Ο Γιάννης Μασούρας ψάχνει την δεύτερη ευκαιρία του στον Ολυμπιακό ακολουθώντας τα χνάρια του... Τσιμίκα (video)

Κάποιοι μετέφρασαν τους συνεχόμενους δανεισμούς του από τον Ολυμπιακό, ως ακόμα έναν Έλληναποδοσφαιριστή που πάει… «χαμένος». Ο Γιάννης Μασούρας, όμως, αποδεικνύει πως μπορεί ακόμα να διεκδικήσει μία θέση στο «ερυθρόλευκο» ρόστερ μέσω… Ολλανδίας.

Καλοκαίρι του 2018. Ο Ολυμπιακός βγάζει από τα ταμεία του σχεδόν ένα εκατ. ευρώ για να αγοράσει τον Γιάννη Μασούρα από την ΑΕΛ. Ένα από τα μπακ που τράβηξαν τα βλέμματα των ανθρώπων του πειραϊκού συλλόγου, όμως η παρουσία του Ομάρ Ελαμπντελαουί σε πρώτη φάση, Ραφίνια σε δεύτερη και Κένι Λαλά σε τρίτη, έκανε την παρουσία του δύσκολη στην ομάδα του Πειραιά.

Έτσι, ο Γιάννης Μασούρας έχει κάνει το… «αγροτικό» του σε διάφορες ομάδες, με πολλούς να θεωρούν την κατάληξή του εν τέλει, μακριά από τον Πειραιά. Ωστόσο, το πρώτο εξάμηνο στην Ολλανδία, δείχνει πως μόνο αυτό δεν θα ισχύσει. Ο 25χρονος μπακ τα πάει εξαιρετικά, έχει τραβήξει τα βλέμματα πάνω του και μία νέα εκδοχή του… Κώστα Τσιμίκα, αναδεικνύεται.

EgLSZZmXYAUzFd5.jpeg

Μαγεία με την ΑΕΛ, η αρχή των δανεισμών και το… εξωτερικό!

Ήταν μόλις 19 ετών, όταν η ΑΕΛ έκανε επίσημη κρούση στον Γιάννη Μασούρα για να τον αποκτήσει ελεύθερο από την Παναχαϊκή. Το πλάνο ήταν να παίξει για λίγο στην Κ21 μέχρι να δείξει πως μπορεί να σταθεί στην πρώτη ομάδα. Όταν αυτό συνέβη, τότε ο Έλληνας μπακ έκανε… «θαύματα» στον αγωνιστικό χώρο.

Συμπλήρωσε 30 συμμετοχές (!) το 2017/18, μετρώντας τρεις ασίστ με τα βυσσινί. Ήταν αρκετό για να πείσει τους «μεγάλους» της χώρας να ασχοληθούν μαζί του. Βέβαια, η ομάδα της Θεσσαλίας δεν θα έχανε το ταλέντο της έτσι άπλα. Συγκεκριμένα, το ποσό που ζήτησε άγγιζε το εκατομμύριο. Ένα υψηλό ποσό για κάποιον που έπαιξε την παρθενική του σεζόν στη Superleague.

Ο Ολυμπιακός το δέχεται. Βλέπει στο πρόσωπο του Έλληνα μπακ το μέλλον της ομάδας. Βγάζει από τα ταμεία του το συγκεκριμένο ποσό, κερδίζει τους ανταγωνιστές του και κάνει δικό του τον διεθνή με την Κ21 αμυντικό. Έμεινε για έξι μήνες στο «ερυθρόλευκο» ρόστερ πριν αρχίσει ένα μεγάλο σερί δανεισμών. Ο Πανιώνιος ήταν η πρώτη ομάδα, τον Φλεβάρη του 2019.

Το καλοκαίρι, ο δανεισμός του ανανεώθηκε για ακόμα ένα εξάμηνο, μέχρι τον Γενάρη του 2020. Τότε, η ΑΕΛ επέλεξε να ενεργοποιηθεί και να επαναφέρει τον Έλληνα άσο στο ρόστερ της, ως δανεικό αυτή τη φορά. Ο Γιάννης Μασούρας το αποδέχεται και επιστρέφει στην ομάδα του κάμπου. Επίσης για έξι μήνες ωστόσο.

Έπειτα από το πέρασμά του στην Ελλάδα, ζητάει από τον Ολυμπιακό να τον στείλει στο εξωτερικό. Η επιτυχία των Ελλήνων ποδοσφαιριστών στην Πολωνία, κάνει τους «ερυθρόλευκους» να ψαχτούν εκεί. Η Γκόρνικ Ζάμπρζε του ανοίγει την πόρτα κατευθείαν αλλά χωρίς οψιόν αγοράς. Δείγμα της εμπιστοσύνης του Ολυμπιακού προς το πρόσωπό του. Εκεί έκλεισε, επιτέλους, και την πρώτη του κανονική σεζόν από το 2018 σε μία ομάδα, παίζοντας 25 παιχνίδια με τον πολωνικό σύλλογο.

Το επόμενο βήμα στην Ολλανδία και οι δεύτερες σκέψεις του Ολυμπιακού…

Μόλις ολοκλήρωσε την θητεία του στην Πολωνία, η Σπάρτα Ρότερνταμ από την Ολλανδία έδειξε αμέσως το ενδιαφέρον της για την απόκτησή του. Ο Πέδρο Μαρτίνς, με τους Κένι Λαλά και Θανάση Ανδρούτσο να είναι τα βασικά στελέχη του δεξί άκρου της άμυνας, δεν ήθελε να κρατήσει τον 25χρονο αμυντικό αλλά η εκτίμησή προς το πρόσωπό του, ήταν ακόμα μεγάλη.

Ο δανεισμός στην Ολλανδία, ήταν «κλειδί» για το επόμενο βήμα. Το παράδειγμα του Κώστα Τσιμίκαήταν το κατάλληλο για τον Έλληνα μπακ. Το αποτέλεσμα, με την συμπλήρωση του εξαμήνου, είναι φανερό. Με 12 παρουσίες στο ολλανδικό πρωτάθλημα, έχει μαγνητίσει τα βλέμματα όλων από τη χώρα αλλά και τον… Ολυμπιακό. Ταυτόχρονα, οριακά φτάνει η στιγμή που θα δει την παρθενική του κλήση στην Εθνική Ελλάδας.

3668242.jpg

Μπορεί να ακολουθήσει τα βήματα του… Τσιμίκα;

Ο Κώστας Τσιμίκας έκανε απίστευτα βήματα εξέλιξης. Μετά την παρουσία του στην πρώτη ομάδα του Ολυμπιακού, εκμεταλλεύτηκε τους δανεισμούς σε Δανία και Ολλανδία για να επιστρέψει στην Ελλάδα και να πάρει φανέλα βασικού. Εν τέλει, η Λίβερπουλ προχώρησε στην απόκτησή του έναντι 13 εκατ. ευρώ και πλέον, είναι από τους κορυφαίους μπακ στον κόσμο.

Φυσικά, μεγάλο ρόλο έπαιξε η παρουσία του για 1,5 χρόνο στη Βίλεμ της Ολλανδίας. Έτσι, ακολούθησε και ο Γιάννης Μασούρας το παράδειγμά του. Ίδια ηλικία αυτή τη στιγμή, όμως ο Τσιμίκας έχει κάνει νωρίτερα την συγκεκριμένη διαδρομή. Από την άλλη, ο Μασούρας έχει καταφέρει να κάνει την διαφορά και περιμένει την δεύτερη ευκαιρία του το ερχόμενο καλοκαίρι στον Ολυμπιακό.

Νότης Χάλαρης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0