Football Talk

ΠΑΟΚ: Έκανε βήματα… πίσω και τώρα «τρέχει» (video)

ΠΑΟΚ: Έκανε βήματα… πίσω και τώρα «τρέχει» (video)

Ο πρώτος γύρος ολοκληρώθηκε και στις τάξεις του ΠΑΟΚ επικρατεί σύγχυση. Τα αποτελέσματα δεν είναι τα αναμενόμενα με τους οπαδούς της ομάδας να μην βλέπουν τον σύλλογο που θαύμαζαν την τελευταία πενταετία.

Σχετικά Άρθρα

Ο Ολυμπιακός έχει επιστρέψει για τα καλά στην κορυφή του πρωταθλήματος, μετά την απουσία δύο χρόνων, στην οποία ο ΠΑΟΚ έχασε τον τίτλο τη μία και τον κέρδισε την άλλη. Το κύπελλο ήταν τα πάντα το δυνατό του σημείο και το νταμπλ, ήταν το καλύτερο που θα μπορούσε να συμβεί. Ειδικά με το αήττητο πρωτάθλημα. Ωστόσο, φέτος, τα πράγματα πάνε από το κακό στο χειρότερο.

Ο Δικέφαλος θυμίζει ομάδα δέκα χρόνων πριν, που έβγαινε εκτός τροχιάς πρωταθλήματος πριν καν καλά-καλά κλείσει ο πρώτος γύρος. Συγκεκριμένα, η ομάδα της Θεσσαλονίκης βρίσκεται το -13 από τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό και προσπαθεί να διατηρήσει μία θέση στην 4άδα της Ευρώπης, με τον φορμαρισμένο ΠΑΣ Γιάννινα και τον ανεβασμένο Άρη να απειλούν.

Στου δρόμου τα μισά: Ο απολογισμός έχει αρνητικό πρόσημο. Με μεγάλα γράμματα. Σχεδόν, όλα λάθος από την πλευρά του ΠΑΟΚ, ο οποίος το μόνο που κρατάει, είναι η πρόκριση στα νοκ-άουτ του Europa Conference League. Στο πρωτάθλημα είναι στο -13 και πλέον, φαντάζει εντελώς απίθανο να γίνει έστω… διεκδικητής του πρωταθλήματος. Ταυτόχρονα, απομακρύνεται από την 2η θέση και τον απειλούν τόσο ο ΠΑΣ Γιάννενα, όσο και ο Άρης για το «τρένο» της Ευρώπης.

Βέβαια, έχει και πράγματα να κρατήσει, όπως τα ντέρμπι. Μπορεί να έχασε από τον Ολυμπιακό στον Πειραιά με 2-1 αλλά κατάφερε να πάρει μεγάλες νίκες τόσο με τον ΑΕΚ, όσο και με τον Παναθηναϊκό (και μάλιστα στη Λεωφόρο). Μέσα στο ρόστερ, ο Λουτσέσκου έχει την ευλογία να έχει τον Γιασμίν Κούρτιτς, ο οποίος εξελίσσεται το βαρύ χαρτί της ομάδας από τον άξονα αλλά και στον Ντιέγκο Μπίσεσβαρ που βγάζει τα αποτελέσματα του «ξεζουμίσματος»

Μακριά και αγαπημένοι: Τι να πρωτοπείς εδώ; Ο Ραζβάν Λουτσέσκου έχει πολλά να «πετάξει» από το πρώτο μισό της σεζόν. Το κυριότερο είναι η αίγλη της Τούμπας που έχει χαθεί. Μπορεί να ήταν δύσκολο να φύγει μία ομάδα από εκεί αλλά φέτος, δεν ισχύει σε καμία περίπτωση. Εκτός από τον Άρη, με διπλό έφυγε και ο ΠΑΣ Γιάννενα ενώ με το τρομερό 4-4, απέσπασε τον βαθμό ο Βόλος. Γενικά, ο Δικέφαλος βγάζει μία κούραση, την οποία πρέπει να βελτιώσει σε πολλά σημεία ο Λουτσέσκου.

Το κυριότερο, είναι η εκμετάλλευση των νεαρών ποδοσφαιριστών. Ο Ρουμάνος τεχνικός δεν έδωσε καθόλου ευκαιρίες στους νέους παίκτες και οι μεγαλύτεροι σε ηλικία τράβηξαν όλο το… «λούκι». Φυσικά, άπαντες θέλουν να αφήσουν πίσω τους τραυματισμούς, που δεν επέτρεψαν έστω και ένα μικρό ροτέισον στον Ρουμάνο τεχνικός.

Η ελπίδα είναι εκεί: Να επιστρέψει η δυναμική της Τούμπας. Αν η ομάδα θέλει να επιστρέψει στις υψηλές θέσεις, πρέπει να μαζέψει όσο περισσότερους (αν όχι όλους) τους διαθέσιμους βαθμούς από εντός έδρας. Είναι βασική προϋπόθεση για να συζητάμε όλα τα υπόλοιπα. Από εκεί και πέρα, ο Ραζβάν Λουτσέσκου πρέπει να δώσει ταυτότητα και να βγάζει συγκεκριμένα πράγματα στον αγωνιστικό χώρο.

Ξεχωριστό κομμάτι, είναι και αυτό των ντέρμπι. Μπορεί στον πρώτο γύρο να μην είναι κάτι τόσο σημαντικό βαθμολογικά, αλλά τώρα είναι ζήτημα ζωής και θανάτου. Φυσικά, να μην ξεχνάμε και τα play off, στα οποία θα πρέπει να παρουσιαστεί έτοιμος για τις μεγάλες μάχες, κάτι που δεν φάνηκε από το πρώτο μισό του πρωταθλήματος

Οι μεταγραφές επουλώνουν τις πληγές: Σε όλες τις γραμμές χρειάζεται μία ποιοτική επιλογή. Μόνο στον άσο είναι καλυμμένος με τον Αλέξανδρο Πασχαλάκη, ωστόσο χρειάζεται ενίσχυση στη θέση των μπακ. Και στα δύο άκρα, και μάλιστα, φουλ μπακ. Έπειτα, στη μεσαία γραμμή, εκτός από τον Κούρτιτς, ο Εσίτι και ο Σβαμπ δεν έχουν σταθερές βάσεις, με αποτέλεσμα ένα χαφ να είναι απαραίτητο για εκείνη τη θέση. Ουσιαστικά, ένα καθαρόαιμο 6άρι που θα μπορούσε να καθαρίσει φάσεις και να φτιάξει παιχνίδι, όπως ο Γιαν Εμβιλά του Ολυμπιακού.

Τέλος, στην επίθεση. Υπάρχουν πολλά που πρέπει να φτιαχτούν, καθώς μόνο ο Μπίσεσβαρ και ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς συνεισφέρουν στο γκολ και στην ασίστ. Στο κομμάτι του φορ, ο Άκπομ είναι μακριά από τον καλό του εαυτό και ο Σφιντέρσκι είναι με τις «μέρες» του. Οπότε ένα εξτρέμ πρώτης γραμμής αλλά και ένας φορ που θα σκοράρει ασταμάτητά, είναι τα βασικά χαρτιά που χρειάζεται ο Λουτσέσκου. Είναι πολλά. Αλλά ο σχεδιασμός του καλοκαιριού, αυτά έφερε.

Νότης Χάλαρης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0