Box to Box

Καλή ή κακή δεν θα έχει σημασία αν Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ δεν βελτιωθούν σημαντικά μέχρι τον Φλεβάρη!

Καλή ή κακή δεν θα έχει σημασία αν Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ δεν βελτιωθούν σημαντικά μέχρι τον Φλεβάρη!

Οι αντίπαλοι των ελληνικών ομάδων είναι πλέον γνωστοί, με τον Ολυμπιακό να συναντά την Αταλάντα και τον ΠΑΟΚ να τίθεται αντιμέτωπος με την Μίντιλαντ, σε δύο αναμετρήσεις που μπορούν να έχουν διαφορετικές αναγνώσεις. Όπως και να έχει, ουδείς μπορεί να κάνει μία ξεκάθαρη πρόβλεψη, δεδομένου του χρονικού περιθωρίου που μεσολαβεί από σήμερα μέχρι και τις αναμετρήσεις.

Σχετικά Άρθρα

Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος

Η καρδιά των ελληνικών ομάδων χτυπούσε σήμερα στη Νιόν της Ελβετίας. Ο Ολυμπιακός πέτυχε άλλωστε τον βασικό του στόχο, με την πρόκριση στο Europa League, ο ΠΑΟΚ δεν επηρεάστηκε από τα αγωνιστικά του σκαμπανεβάσματα και κατέληξε στην 2η θέση του Europa Conference League και αμφότεροι συμπεριέλαβαν το όνομά τους σε διαφορετικές κληρωτίδες, με... κοινό σκοπό.

Την ευρωπαϊκή πορεία και την εξάντληση κάθε πιθανότητας για την συνέχεια στις δύο διοργανώσεις. Πλέον, ανέμεναν την απόφαση της... τύχης. Η Αταλάντα φανερώθηκε στον δρόμο του Ολυμπιακού και η Μίντιλαντ σε αυτόν του ΠΑΟΚ.

Ξεκινώντας από την μεγαλύτερη σε... κύρος διοργάνωση. Αυτή του Europa League. Εκεί που οι Ιταλοί εμφανίζονται στον δρόμο των ερυθρολεύκων, όντες φαβορί, αλλά σε καμία περίπτωση... άτρωτοι.

Ο Ολυμπιακός, άλλωστε, έχει αποδείξει πολλάκις πως σε ορισμένες περιπτώσεις, λειτουργεί καλύτερα υπό πίεση. Αντιλαμβάνεται το κίνητρο, βγάζει αντίδραση και δεδομένα δεν αποκλείεται από το όνομα του αντιπάλου.

Την ίδια ώρα, ο ΠΑΟΚ έχει θεωρητικά ευκολότερο έργο, αλλά κανείς δεν πρέπει να ξεχνά πως μιλάμε για τη Μίντιλαντ. Μία καλή και σκληρή ομάδα που επί της ουσίας είναι ένας από τους λόγους που δημιουργήθηκε το  Europa Conference League. Το απέδειξε η Μπόντο Γκλιμτ με τα έξι γκολ που πέτυχε κόντρα στην Ρόμα, μπορούν να το συνεχίσουν οι Θεσσαλονικείς αν αντιληφθούν πως δεν πρέπει να υποτιμήσουν τον θεσμό.

Και για τους δύο άλλωστε, οδηγό πρέπει να αποτελέσουν οι εμφανίσεις απέναντι στην Φενέρμπαχτσε στην Τουρκία αλλά και το βράδυ του ΠΑΟΚ στην Δανία κόντρα στην Κοπεγχάγη.

Συνολικά, κανένας από τους δύο δεν έθελξε με την απόδοσή του, αλλά τα δύο αυτά ματς έμοιαζαν εντυπωσιακά. Δύο μεγάλα διπλά και δύο σπουδαίες επικρατήσεις που έκαναν την Ελλάδα να αντλήσει ψυχολογία και... βαθμούς ενόψει της συνέχειας.

Για να κλείσουμε όμως, την συζήτηση, δίχως να βάζουμε σε αυτήν την κλήρωση και την σειρά των αγώνων, μιας και πλέον δεν παίζουν ρόλο τα εκτός έδρας γκολ, επισημαίνω σαφέστατα αυτό που υποστηρίζω κάθε φορά που έρχεται η ώρα να μιλήσουμε για πιθανότητες πρόκρισης.

Κανείς δεν ξέρει τι μας επιφυλάσσει το ποδόσφαιρο σε δύο μήνες από τώρα. Γιατί αυτό είναι το ποδόσφαιρο. Ένα απρόβλεπτο σπορ που δεν επιδέχεται προβλέψεις. Ας αναλύσουν οι ελληνικές ομάδες τους αντιπάλους τους και θα δούμε ξανά τα δεδομένα που θα έχουν προκύψει σε 60 ημέρες από τώρα...

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0