Football Talk

Ατλέτικο Μαδρίτης – Μίλαν – Πόρτο: Η ζωή μου, ο θάνατός σας (video)

Ατλέτικο Μαδρίτης – Μίλαν – Πόρτο: Η ζωή μου, ο θάνατός σας (video)

Μπορεί η Λίβερπουλ να έχει τσεκάρει το «εισιτήριο» για την επόμενη φάση του Champions League, όμως οι Πόρτο, Ατλέτικο Μαδρίτης και Μίλαν, επαλήθευσαν όσα περιμέναν όταν κληρώθηκαν στον ίδιο όμιλο.

Τέλη Αυγούστου. Η κληρωτίδα για τους ομίλους του Champions League δημιούργησε ένα άκρως ανταγωνιστικό γκρουπ που αποτελούνταν από τις Λίβερπουλ, Πόρτο, Ατλέτικο Μαδρίτης και Μίλαν. Η δυναμική των συγκεκριμένων ομάδων γνωστή και το γεγονός πως διεκδικούν στα ίσια την κατάκτηση του πρωταθλήματος στις χώρες τους, λέει πολλά. Ωστόσο, έπρεπε να φτάσουμε στην τελευταία στροφή για να το επαληθεύσουμε.

Η Λίβερπουλ «καθάρισε» νωρίς και έχει κλειδώσει μία θέση στους «16» της διοργάνωσης. Σε αντίθεση με τους άλλους τρεις, βέβαια. Αυτή την στιγμή, η Πόρτο είναι με πέντε βαθμούς στην 2η θέση και οι Ατλέτικο-Μίλαν, από κάτω με τέσσερις. Είναι εύκολα αντιληπτό, πως η τελευταία στροφή των ομίλων, είναι έτοιμη να φέρει μεγάλες συγκινήσεις.

Το πάνω χέρι η Πόρτο…

Αν κάποιος έχει το απόλυτο προβάδισμα από τους τρεις, αυτή είναι η Πόρτο. Ουσιαστικά, από το δικό της χέρι περνάει το θέμα της φάσης των «16». Ο πορτογαλικός σύλλογος έχει καταφέρει να κρατήσει απόσταση ενός βαθμούς, κάτι που σημαίνει πως άμα κερδίσει, τότε θα βρίσκεται αυτόματα στον επόμενο γύρο, ότι και να κάνει η Μίλαν με τη Λίβερπουλ. Γενικά, οι πρωτοπόροι του πρωταθλήματος έχουν κάνει σωστά την δουλειά τους απέναντι στους δύο αντιπάλους του.

Αρχικά, έμειναν αήττητοι κόντρα στη Μίλαν με μία ισοπαλία και μία νίκη ενώ έμειναν στην ισοπαλία και στην έδρα της Ατλέτικο Μαδρίτης. Αντίθετα, Ιταλοί και Ισπανοί αλληλοεξουδετερώθηκαν. Η ομάδα του Σιμέονε κέρδισε με ανατροπή στα τελευταία λεπτά στο Μιλάνο και η Μίλαν λυτρώθηκε από τον… Μεσσίας στο 88’ μέσα στην Μαδρίτη. Η Πόρτο άρπαξε την ευκαιρία και οι ήττες από τη Λίβερπουλ δεν την πλήγωσαν.

Όλοι μπορούν να πάνε «16», όλοι μπορούν να μείνουν εκτός Ευρώπης…

Μπρος γκρεμός και πίσω… ρεύμα. Ταιριάζει απόλυτα η παροιμία στους τρεις μονομάχους. Ουσιαστικά, η τελευταία Μίλαν μπορεί στο τέλος της βραδιάς να βρεθεί στους «16» και η 2η Πόρτο, να μείνει εκτός… Ευρώπης. Συγκεκριμένα, εκτός από την περίπτωση να κερδίσει η Πόρτο, εφόσον η Ατλέτικο Μαδρίτης πάρει το διπλό στην Πορτογαλία, τότε περιμένει να μην πάρει το τρίποντο η Μίλαν στο άλλο ματς.

Την ίδια στιγμή, η ομάδα του Πιόλι δεν έχει απλώς να κερδίσει την Λίβερπουλ αλλά και να περιμένει το αποτέλεσμα του άλλου αγώνα. Και εδώ, μπαίνει στην εξίσωση το Europa League. Η 3η θέση οδηγεί στα νοκ-άουτ της κατώτερης διοργάνωσης, και οι διαφορές είναι τέτοιες, που όλοι μπορούν να μείνουν ακόμα και εκτός Ευρώπης. Οπότε, ακόμα και η ισοπαλία ή νίκη, ή και τα γκολ, θα παίξουν τεράστιο ρόλο για την συνέχεια των ομάδων.

FF8jmraWUAg7SNF.jpg

Ελληνικοί... εφιάλτες για Μίλαν και Ατλέτικο Μαδρίτης - Μακριά από τέτοιο σενάριο η Πόρτο!

Όπως είπαμε, και οι τρεις ομάδες κινδυνεύουν να μείνουν εκτός… Ευρώπης από τον Δεκέμβρη. Αμφότερες, δεν είναι συνηθισμένες, βάση της ιστορίας τους, σε κάτι τέτοιο. Όμως η Μίλαν, έχει πιο… νωπά τραύματα από τους άλλους δύο. Συγκεκριμένα, τη σεζόν 2018/19, η ομάδα του Μιλάνου βρισκόταν σε όμιλο με Ολυμπιακό, Μπέτις και Ντουντελάνζ για το Europa League.

Οι «ερυθρόλευκοι» ήταν με την πλάτη στον τοίχο την τελευταία αγωνιστική αλλά μπορούσαν να διεκδικήσουν ένα αποτέλεσμα επί της Μίλαν στον Πειραιά. Μόνο νίκη και με δύο γκολ διαφορά. Άπαντες καταλαβαίνουν την δυσκολία της αποστολής αλλά το «Γ. Καραϊσκάκης» έπαιξε τον ρόλο του. Ένα αυτογκόλ του Ζαπάτα και ένα τέρμα από Σισέ και Φορτούνη, διαμόρφωσαν το τελικό 3-1 και άφησαν τον ιταλικό σύλλογο εκτός Ευρώπης.

Την επόμενη σεζόν δεν βγήκε Ευρώπη αλλά πέρσι, έφτασε μέχρι τους «16» όταν και έμεινε εκτός από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Από την άλλη, η Πόρτο έχει να μείνει εκτός Ευρώπης από τον Δεκέμβρη, από τη σεζόν 2005/06 (!). Συγκεκριμένα, στους ομίλους του Champions League, κληρώθηκε με τις Ίντερ, Ρέιντζερς και Αρτμέντια Μπρατισλάβας. Με μία μόλις νίκη επί των «νερατζούρι», οι Πορτογάλοι τερμάτισαν στην τελευταία θέση και έμειναν εκτός Ευρώπης.

Όσο για την Ατλέτικο Μαδρίτης, η τελευταία της φορά, είχε… ελληνικό χρώμα. Συγκεκριμένα, τη σεζόν 2010/11, ένα χρόνο μετά την κατάκτηση του Europa League, οι «ροχιμπλάνκος» ήταν σε όμιλο με Μπάγερ Λεβερκούζεν, Ρόζενμποργκ και… Άρη. Οι «κίτρινοι» μέτρησαν δύο ιστορικές νίκες σε Θεσσαλονίκη και Μαδρίτη και σε συνδυασμό με την δυνατή παρουσία της Λεβερκούζεν, ο ισπανικός σύλλογος έμεινε εκτός Ευρώπης από τον Δεκέμβρη.


Νότης Χάλαρης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0