Football Talk

Champions League: Έχουν προκριθεί Μάντσεστερ Σίτι και Λίβερπουλ, βράδυ-φωτιά για Πόρτο, Μίλαν και Ατλέτικο Μαδρίτης!

Champions League: Έχουν προκριθεί Μάντσεστερ Σίτι και Λίβερπουλ, βράδυ-φωτιά για Πόρτο, Μίλαν και Ατλέτικο Μαδρίτης!
Μπορεί οι 11 από της 16 ομάδες που θα βρεθούν στην επόμενη φάση του Champions  League  να έχουν ήδη «κλείσει» την θέση τους, όμως πέντε εισιτήρια παραμένουν «κενά» και αναζητούν τον κάτοχό τους. Μία ματιά στον όμιλο της Λίβερπουλ, αρκεί για να αντιληφθεί κανείς το «μπλέξιμο» που υπάρχει στα γκρουπ της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης!

Η τελευταία αγωνιστική του Champions  League  για την φετινή φάση των ομίλων είναι προ των πυλών και τα σενάρια πρόκρισης πλέον περιορίζονται και είναι συγκεκριμένα. Από τα 16 διαθέσιμα εισιτήρια άλλωστε για την εξασφάλιση μιας θέσης για τον επόμενο γύρο της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, τα πέντε έχουν απομείνει δίχως κάτοχο και όλα αναμένεται να ξεκαθαρίσουν στην 6η αγωνιστική του εκάστοτε γκρουπ.

Τουλάχιστον, όσον αφορά για τους τέσσερις πρώτους ομίλους, οι οποίοι δίνουν το έναυσμα για την λήξη της πρώτης φάσης του Champions  League  και την συνέχεια της διοργάνωσης.

Παίρνοντας τα πράγματα από την αρχή, να επισημάνουμε πως όσες ομάδες βρίσκονται στην 1η θέση των πρώτων τεσσάρων ομίλων την δεδομένη χρονική στιγμή, δεδομένα συνεχίζουν στον θεσμό.

Ο λόγος για τις Μάντσεστερ Σίτι, Λίβερπουλ, Άγιαξ και Ρεάλ Μαδρίτης, με την τελευταία να χρειάζεται έναν βαθμό για να εξασφαλίσει και την πρωτιά του 4ου ομίλου! Από την άλλη, οι προαναφερθείσες έχουν εξασφαλίσει και την κορυφή του ομίλου, έχοντας συγκεντρώσει από 12 και 15 βαθμούς αντίστοιχα (Λίβερπουλ και Άγιαξ είναι οι μοναδικές μαζί με την Μπάγερν που έχουν το απόλυτο μέχρι στιγμής)!

Ωστόσο, αν κάποιος παρατηρήσει τους βαθμολογικούς πίνακες πιο αναλυτικά θα διαπιστώσει πως παρακάτω… υπάρχει πρόβλημα. Στον 1ο όμιλο, οι «πολίτες» του Πεπ Γκουαρδιόλα είναι στη  κορυφή, με την Παρί Σεν Ζερμέν να είναι σίγουρα δεύτερη, αλλά Λειψία και Μπριζ «μάχονται» για μία θέση στο EuropaLeague. Αυτή την στιγμή, στην ισοβαθμία, η Λειψία υπερέχει της Μπριζ, έχοντας επικρατήσει με 5-0 στο Βέλγιο στην 5η αγωνιστική!

ilkay_gundogan_manchester_city_.webp

Στον 2ο όμιλο, συνοψίζεται όμως και το μεγαλύτερο ενδιαφέρον της βραδιάς. Εκεί που οι «κόκκινοι» του Γιούργκεν Κλοπ έχουν προκριθεί, αλλά πλέον γίνονται «ρυθμιστές» του  ομίλου.

Αντιμετωπίζουν τη Μίλαν στην Ιταλία και παίζουν μόνο για το… γόητρο. Αντιθέτως οι Ιταλοί που βρέθηκαν ανέλπιστα σε τροχιά πρόκρισης μετά το «διπλό» επί της Ατλέτικο Μαδρίτης, θέλουν τη νίκη, ενώ την ίδια ώρα Πόρτο και «ροχιμπλάνκος» κοντράρονται στην Πορτογαλία, για να εξασφαλίσουν τουλάχιστον το Europa  League.

Στην περίπτωση του 2ου ομίλου, όλα κρίνονται από το αποτέλεσμα της Πόρτο, που αυτή την στιγμή υπερέχει των άλλων δύο για έναν βαθμό. Αν κερδίσει περνά, ενώ το ίδιο συμβεί και αν φέρει καλύτερο αποτέλεσμα από Ιταλούς και Ισπανούς. Δεν υπάρχει περίπτωση τριπλής ισοβαθμίας!

Στον 3ο όμιλο, τα πράγματα έχουν ήδη ξεκαθαρίσει! Ο Άγιαξ είναι πρώτος, η Σπόρτινγκ Λισαβόνας δεύτερη, μετά τη νίκη της  επί της Ντόρτμουντ με τρία γκολ, οι Γερμανοί τρίτοι και η Μπεσίκτας η μοναδική ομάδα του Champions League  χωρίς βαθμό!

Τέλος, κάτι ανάλογο συμβαίνει και στον 4ο όμιλο, με τις θέσεις να έχουν ήδη καθοριστεί. Στην κορυφή του ομίλου η Ρεάλ Μαδρίτης, ακολουθεί η Ίντερ, στο Europa  League  η ελληνική Σέριφ Τίρασπολ των Κολοβού και Αθανασιάδη και «ουραγός» Σαχτάρ Ντόνετσκ, ούσα η χειρότερη επιθετικά ομάδα στο ChampionsLeague, μαζί με τις Ντιναμό Κιέβου και Μάλμε, με ένα γκολ υπέρ της!

thumbnail_Sheriff.jpg

Το πρόγραμμα και οι αναμετρήσεις της 6ης αγωνιστικής:

Λειψία – Μάντσεστερ Σίτι (19:45)

Παρί Σεν Ζερμέν – Μπριζ (19:45)

Άγιαξ – Σπόρτινγκ Λισαβόνας (22:00)

Μίλαν – Λίβερπουλ (22:00)

Ντόρτμουντ – Μπεσίκτας (22:00)

Πόρτο – Ατλέτικο Μαδρίτης (22:00)

Ρεάλ Μαδρίτης – Ίντερ (22:00)

Σαχτάρ Ντόνετσκ – Σέριφ Τίρασπολ (22:00)

Βαθμολογίες:

1ος όμιλος

1. Μάντσεστερ Σίτι 5 12 (17-8)

2. Παρί Σεν Ζερμέν 5 8 (9-7)

3. Λειψία 5 4 (13-13)

4. Μπριζ 5 4 (5-16)

2ος όμιλος

1. Λίβερπουλ 5 15 (15-5)

2. Πόρτο 5 5 (3-8)

3. Μίλαν 5 2 (5-7)

4. Ατλέτικο Μαδρίτης 5 5 (4-7)

3ος όμιλος

1.Άγιαξ 5 15 (16-3)

2.Σπόρτινγκ Λισαβόνας 5 9 (12-8)

3 Μπορούσια Ντόρτμουντ 5 6 (5-11)

4.Μπεσίκτας 5 0 (3-14)

4ος όμιλος

1.Ρεάλ Μαδρίτης 5 12 (12-3)

2.Ίντερ 5 10 (8-2)

3.Σέριφ Τίρασπολ 5 6 (5-10)

4.Σαχτάρ Ντόνετσκ 5 1 (1-11)

Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0