Football Talk

Super League 2 - Νότιος όμιλος: «Αίγλη» από το παρελθόν, νέες δυνάμεις, αλλά και ξεκάθαρο φαβορί!

Super League 2 - Νότιος όμιλος: «Αίγλη» από το παρελθόν, νέες δυνάμεις, αλλά και ξεκάθαρο φαβορί!
Μετά από πολλά επεισόδια το... σίριαλ της έναρξης της Super League 2 φτάνει στο τέλος του! Λίγο πριν τη σέντρα στη δεύτερη τη τάξει κατηγορία του ελληνικού ποδοσφαίρου, το BN Sports σας παρουσιάζει έναν πλήρη οδηγό του νοτίου ομίλου, με όλα όσα πρέπει να ξέρετε!
Σχετικά Άρθρα
Η Super League 2, το πρωτάθλημα που ολημερίς το χτίζανε, αλλά το βράδυ... γκρεμιζόταν, πλέον μετρά αντίστροφα για την έναρξή του και η αλήθεια είναι πως τόσο στον βόρειο, όσο και στον νότιο όμιλό του, υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον!

Στον Β' όμιλο, όπως αλλιώς ονομάζεται, βρίσκει κανείς συγκεντρωμένες ομάδες που άλλοτε θεωρούνταν δεδομένη η παρουσία τους στην πρώτη κατηγορία. Χαρακτηριστικότερο παράδειγμα; Το Αιγάλεω, που φέτος συμπληρώνονται 17 χρόνια από την παρουσία του στους ομίλους του Κυπέλλου UEFA, ενώ τώρα μάχεται να επιστρέψει στην πρώτη κατηγορία. Ωστόσο, δεν θα είναι εύκολο. 
 
Στην ίδια θέση βρίσκονται και άλλες ομάδες που θέλουν να επιστρέψουν εκεί που ιστορικά ανήκουν, όπως η Καλλιθέα, ο Εργοτέλης, ο Λεβαδειακός, η Καλαμάτα, αλλά έχει γίνει φανερό, πλέον, σε όλες τους, πως τα μεγαλεία του παρελθόντος δεν αρκούν για να εξασφαλίσουν την επιστροφή τους στα μεγάλα σαλόνια! Άλλωστε, δεν παίζουν... μόνες τους!
 
Στους υπολογίσιμους αντιπάλους εντός των Αθηνών, έχουν ενταχθεί σαφώς η Β' ομάδες Παναθηναϊκού και ΑΕΚ, αλλά και η Κηφισιά, η οποία απέδειξε με περίτρανα αποκλείοντας τον Απόλλωνα Σμύρνης (03/11, 1-0) από το Κύπελλο Ελλάδας, πόσο επικίνδυνη είναι ως ομάδα. Αρκετά νοτιότερα, τα Χανιά έδωσαν εξαιρετικά δείγματα γραφής κατά την περσινή σεζόν και στο... νήμα κατάφεραν να μπουν στα play-offs ανόδου της περσινής σεζόν, κάτι που έπραξε και ο Διαγόρας, αλλά η φετινή μεγάλη δύναμη της Ρόδου, μοιάζει να είναι άλλη!
 
Ο ΑΣ Ρόδος φρόντισε να ενισχυθεί αρκετά τη φετινή σεζόν με πολύπειρους παίκτες -όπως ο Μαρσελίνιο- αλλά και ταλαντούχους -όπως ο Εντιαγέ- σχηματίζοντας ένα ρόστερ που ξεπερνά τα 4 εκατ. ευρώ σε χρηματιστηριακή αξία, κάτι που δεν κατάφεραν σε μεγάλο βαθμό ο Αστέρας Βλαχιώτη, ο Καραϊσκάκης Άρτας και η Ζάκυνθος, με τη χαμηλή ποιότητα του ρόστερ να αντικατοπτρίζεται και στη χαμηλή χρηματιστηριακή αξία του συλλόγου!

Το μεγάλο φαβορί

Ο Λεβαδειακός. Μεγαλύτερη απόδειξη από τον αποκλεισμό του Αστέρα Τρίπολης (26/10, 1-0) μιας από τις ποιοτικότερες ομάδες της πρώτης κατηγορίας, δεν υπάρχει. Η ομάδα της Λειβαδιάς διαθέτει ένα τρομερά ποιοτικό ρόστερ, γεμάτο ταλέντο και εμπειρία, με καμία από τις ομάδες του δευτέρου ομίλου να μην μοιάζει ικανή να την πλησιάσει. Η συνύπαρξη των ΤζιμόπουλουΑραβίδηΝίκαΒλάχου, αλλά και του ακριβότερου παίκτη της κατηγορίας, του Σαμασά, δείχνουν πως το υλικό του Λεβαδειακού είναι ένα σκαλί πάνω από των υπολοίπων. 

Οι πιθανές εκπλήξεις

Σε αυτήν τη λίστα διεκδηκούν την πρωτιά δύο ομάδες: ο Εργοτέλης και η Καλαμάτα. Οι Κρητικοί απέδειξαν με την περσινή τους πορεία πως έχουν διάθεση να παίξουν καλό ποδόσφαιρο, κάτι που κατάφεραν να συνδυασούν με μία αξιόλογη πορεία έως τα play-offs. Από την άλλη η Καλαμάτα υπό τις οδηγίες του Νίκου Αναστόπουλου, έχει ένα πολύ έμπειρο ρόστερ, με παίκτες όπως ο Τάτος, ο Παυλίδης και ο Λουκίνας, που εφόσον δεθούν, κανείς δεν μπορεί να θέσει όριο σε όσα μπορούν να πετύχουν.

Ο σταρ

Αναμφισβήτητα ο Μαμαντού Σαμασά. Ο τερματοφύλακας του Λεβαδειακού αποκτήθηκε το φετινό καλοκαίρι από τη Σίβασπορ, είναι 14 φορές διεθνής με το Μάλι, ενώ έχει παραστάσεις από το γαλλικό πρωτάθλημα και συγκεκριμένα τη Γκινγκάμπ και την Τρουά. Παράλληλα, είναι ο παίκτης με τη μεγαλύτερη χρηματιστηριακή αξία στη Super League 2 και η απόκτησή του αποτελεί παράσημο για τους ανθρώπους του Λεβαδειακού που συνέβαλαν στην πραγματοποίηση της μεταγραφής.
D9QykIJUcAA6gH_.jpg

Το ανερχόμενο αστέρι

Νικητής σε αυτήν την κατηγορία και πάλι παίκτης του Λεβαδειακού! Τα «φώτα» πέφτουν πάνω στον Γιώργο Νίκα, ο οποίος εντυπωσίασε την περσινή σεζόν και στη φετινή αναμένεται να συνεχίσει με τον ίδιο τρόπο, αν κρίνουμε από την πρώτη επίσημη φετινή αναμέτρηση με τον Αστέρα Τρίπολης (26/10, 1-0), που έκρινε με δικό του γκολ στο έβδομο λεπτό των καθυστερήσεων!

Αναλυτικά το πρόγραμμα ΕΔΩ.

Φάνης Τσοκανάς

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0