Πρόσωπα

Γιώργος Νίκας: Ο Φελαϊνί του Λεβαδειακού, ωρίμασε και είναι έτοιμος να τον οδηγήσει στα μεγάλα σαλόνια (video)

Γιώργος Νίκας: Ο Φελαϊνί του Λεβαδειακού, ωρίμασε και είναι έτοιμος να τον οδηγήσει στα μεγάλα σαλόνια (video)
Πρόκειται για έναν από τους κορυφαίους ποδοσφαιριστές του Λεβαδειακού στην περασμένη σεζόν. Προτάσεις, φήμες και ένας Παναθηναϊκός που έδειχνε έντονο ενδιαφέρον. Ο Γιώργος Νίκας δεν γύρισε ποτέ στην πλάτη στην ομάδα που τον ανέδειξε.

«Τουλάχιστον πλέον, δεν περνάω απαρατήρητος» ανέφερε ο Γιώργος Νίκας λίγο μετά την παρουσία του στους αγωνιστικούς χώρους, έπειτα από την τελευταία καραντίνα ελέω κορωνοϊού. Η αλήθεια είναι, πως το νέο λουκ του 21χρονου χαφ, μόνο ασχολίαστο δεν πέρασε.

Ο Έλληνας άσος εμφανίστηκε με μία κόμμωση αλά… Φελαϊνί, με αποτέλεσμα να πάρει γρήγορα το συγκεκριμένο παρατσούκλι. Παράλληλα, ήταν έτοιμος να οδηγήσει μόνος του, τον Λεβαδειακό στην άνοδο, κάτι που φέτος, θέλει να βγάλει εις πέρας. Το γκολ κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης ήταν μόνο η αρχή.

Αλλαγή θέσης, καταξίωση και το ντεμπούτο με γκολ!

Ο Λεβαδειακός δεν φημίζεται για τα ταλέντα που βγάζουν οι ακαδημίες του, όμως η περίπτωση του Γιώργου Νίκα ήταν διαφορετική. Γεννημένος στις 17 Σεπτεμβρίου 1999, ο παππούς του μικρού Γιώργου ήταν ποδοσφαιριστής στη Θήβα, μεταφέροντας το γονίδιο και τον εγγονό. Ο Λεβαδειακός εντόπισε το ταλέντο του και έτσι από μικρή ηλικία, τον ενέταξε στις ακαδημίες του.

Ο ίδιος δούλεψε, ξεκίνησε ως φορ, μετατοπίστηκε ως δεκάρι, γύρισε σαν στόπερ και κατέληξε 8άρι. Αρκετές θέσεις αλλά το αποτέλεσμα ένα. Να μπει στην πρώτη ομάδα. Αυτό ήταν το όνειρο του. Στην Κ20, ως 10άρι, έκανε τρομερά πράγματα. Συνεχώς σκόραρε, μοίραζε ασίστ και ήταν το καμάρι της ομάδας της Λειβαδιάς.

24 Οκτωβρίου 2017. Η μέρα που ο Ανιγκό βλέπει στον πάγκο του, τον Γιώργο Νίκα. Τα φώτα πάνω στον Φώτη Ιωαννίδη, αλλά ο, τότε 18χρονος χαφ, ήταν που έκλεψε την παράσταση. Μπήκε στο 74ο λεπτό στον αγώνα κυπέλλου Ελλάδας κόντρα στον Αιγινιακό και στο 76’ βρήκε το παρθενικό του τέρμα (!). Μπορεί η ομάδα να κέρδισε εύκολα με 5-0 αλλά ο Έλληνας μέσος έκανε την διαφορά.

Από εκεί και πέρα, χρησιμοποιήθηκε σε ορισμένα παιχνίδια στη Superleague 1, κυρίως ως αλλαγή, όπως και την επόμενη χρονιά. Ο ρόλος του στην Κ20 ήταν βασικός, οπότε είχε διπλό ρόλο στην καθημερινότητά του. Μόλις έπεσε ο Λεβαδειακός, ήταν η «ασίστ» που ήθελε για να ξεδιπλώσει το ταλέντο του.

Ο κορωνοϊός και η επιστροφή στα γήπεδα που τον έκανε… MVP

Στη Superleague 2, ο Νίκας έδειξε πως όλο το μέλλον του ανήκει. Η εξέλιξή του ήταν εντυπωσιακή και έπαιξε σχεδόν σε όλα τα ματς μέχρι να έρθει η πανδημία ελέω κορωνοϊού. Οι 14 συμμετοχές ήταν οι βάσεις για να επιστρέψει ακόμα πιο δυνατός και έτοιμος. Με το μαλλί να είναι ένας… συνδυασμός Βίτσελ με Φελαϊνί, ο Γιώργος Νίκας σύντομα τράβηξε τα βλέμματα από το πως… αγωνιζόταν και όχι την ιδιαίτερη κόμμωση.

Έχοντας σημαντικό ρόλο και εξαιρετικά παιχνίδια, ο Έλληνας χαφ έμοιαζε έτοιμος να οδηγήσει την ομάδα στην άνοδο για τα μεγάλα σαλόνια. Η ανωτερότητα του Ιωνικού δεν το επέτρεψε και η Ξάνθη πήρε θέση στα μπαράζ. Εκείνος, όμως, είχε ήδη αναδειχθεί MVP. Ο απολογισμός ήταν ένα γκολ και τέσσερις ασίστ.

Ενδιαφέρον Παναθηναϊκού, το γκολ-πρόκρισης και η φετινή σεζόν!

Όπως ήταν λογικό, το όνομα του νεαρού χαφ τράβηξε τα βλέμματα αρκετών ομάδων της Superleague 1. Μεταξύ αυτών, ήταν και του Παναθηναϊκού. Το «τριφύλλι» έδειξε αρκετά ζωηρό ενδιαφέρον για να αποκτήσει τον ταλαντούχο μέσο, και υπήρξαν φήμες πως κατέθεσε μέχρι και επίσημη πρόταση. Παράλληλα, η δημιουργία και Β’ ομάδας, έκανε πιο εύκολη την περίπτωση να αγωνίζεται ο Νίκας.

Ταυτόχρονα, και ο ΠΑΟΚ είχε βάλει στη λίστα του το όνομα του 22χρονου άσου, όμως η ανακοίνωση του Λεβαδειακού μέσα στο καλοκαίρι, έκλεισε όλες τις θεωρίες. «Η ΠΑΕ Λεβαδειακός ανακοινώνει την επέκταση του συμβολαίου του Γιώργου Νίκα. Ο ποδοσφαιριστής μας υπέγραψε σήμερα το νέο του συμβόλαιο, το οποίο έχει ισχύ έως τις 30 Ιουνίου 2024».

Αυτές οι λέξεις, επισημοποίησαν την παραμονή του Γιώργου Νίκα και έβαλε στο συρτάρι κάθε πιθανότητα να αποχωρήσει για άλλο σύλλογο. Και καταλήγουμε στο πρώτο ματς σημαντικό ματς της χρονιάς. Μετά από δύο προκρίσεις επί του Ποσειδώνα Μηχανιώνας και της Καλαμάτας, ο νεαρός χαφ ήταν εκεί που έπρεπε για να χαρίσει ακόμη μία.

Αυτή κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης. Στην πρεμιέρα της 5ης φάσης του Κυπέλλου Ελλάδας, ο Λεβαδειακός έκανε το «μπαμ» και απέκλεισε τους Αρκάδες, χάρη στο τέρμα του Νίκα στο τελευταίο δευτερόλεπτο του ματς. Ουσιαστικά, ήταν ένα δείγμα στο τι θα ακολουθήσει για τον υπερταλαντούχο χαφ.

Το πρωτάθλημα της Superleague 2 έχει καθυστερήσει να ξεκινήσει, όμως ο Γιώργος Νίκας έχει ήδη αποδείξει πως φέτος δεν θα μας απασχολήσει απλά. Θα το πάει ένα βήμα παρακάτω.

Νότης Χάλαρης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0