Football Talk

ΠΑΟΚ: Οι σκέψεις, τα «πρέπει» και οι… πληγές του ενόψει Κοπεγχάγης! (video)

ΠΑΟΚ: Οι σκέψεις, τα «πρέπει» και οι… πληγές του ενόψει Κοπεγχάγης! (video)

Ο ΠΑΟΚ πήρε το πρώτο ματς κόντρα στην Κοπεγχάγη και πλέον προετοιμάζεται για το επόμενο, με τα δεδομένα, όμως, να έχουν πλέον αλλάξει.

Σχετικά Άρθρα

Αν το παιχνίδι στη Δανία πριν δύο εβδομάδες θεωρούταν τελικός, τότε αυτό της Πέμπτης (4/11, 22:00) μάλλον θα είναι η… ρεβάνς του! Ο ΠΑΟΚ υποδέχεται, λοιπόν, την Κοπεγχάγη στην Τούμπα και στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής των ομίλων του Conference League. Η μονομαχία αναμένεται να είναι δυνατή, το κίνητρο μεγάλο και το ενδιαφέρον ακλόνητο ωστόσο ο «δικέφαλος» έχει διαφορετικό mindset!

Αρχικά οι Θεσσαλονικείς προέρχονται από μία νίκη. Εύκολη ή δύσκολη, παραμένει νίκη. Ο Απόλλων πάλεψε, έφτασε στην ισοφάριση, αλλά ξέμεινε από δυνάμεις και ήρθε εν τέλει αντιμέτωπος με το βαρύ 4-1. Καθοριστικός για την αναμέτρηση απεδείχθη ο Ομάρ Ελ Καντουρί ο οποίος κάλυψε όλους τους κενούς χώρους, κάνοντας αισθητή και ταυτόχρονα αναγκαία την επιστροφή του.

Αυτοί που ξεχώρισαν επίσης από την αναμέτρηση είναι οι Κάρολ Σφιντέρσκι, Γιάννης Μιχαηλίδης και Ντιέγκο Μπίσεσβαρ. Οι δύο πρώτοι «λύτρωσαν» την ομάδα με τα ισάριθμα γκολ που βρήκαν σε διάρκεια έξι λεπτών (66’ – 72’), ενώ ο τρίτος έκανε για ακόμη μία φορά ένα πολύ καλό επιθετικά ματς. Με αυτόν τον τρόπο ξεχάστηκε και η «σφαλιάρα» από τον Ολυμπιακό στο Φάληρο (24/10, 2-1), μία αγωνιστική νωρίτερα.

Το «στοπ» στα αμυντικά λάθη και η πίστη στον Τέιλορ

«Πρέπει να έρθει ένα σημείο όπου θα πούμε "φτάνει, ως εδώ". Να μην ανεχτούμε άλλα τέτοια λάθη. Στο ποδόσφαιρο, αν θέλεις να νικάς, πρέπει πρώτα απ' όλα να μη δέχεσαι γκολ», ήταν τα λόγια του Ραζβάν Λουτσέσκου έπειτα από τη λήξη της αναμέτρησης με τον Απόλλωνα.

Πράγματι η αμυντική λειτουργία της ομάδας είναι κάτι που έχει απασχολήσει ανελλιπώς τον Ρουμάνο κόουτς, γεγονός όμως που φαντάζει αναμενόμενο. Με τους Κρέσπο και Ίνγκασον να έχουν τεθεί νοκ άουτ εδώ και μήνες, η καθιέρωση του διδύμου Μιχαηλίδη – Βαρέλα είναι κάτι δεδομένο.

Παράλληλα η απουσία του Σίντκλεϊ φέρεται να δυσκολεύει τα πράγματα, ωστόσο οι επιλογές στα άκρα είναι περισσότερες. Ροντρίγκο, Βιεϊρίνια και Τέιλορ είναι σε θέση να καλύψουν το κενό, με  τον τελευταίο ειδικά να έχει την απόλυτη υποστήριξη του Λουτσέσκου. Η «τρέλα του» – στην οποία αναφέρθηκε ο Ρουμάνος – τον θέτει πρώτο υποψήφιο για φανέλα βασικού στην αναμέτρηση της Πέμπτης.

5406211.jpg

Η απουσία του Μιτρίτσα και τα «θέλω» των Θεσσαλονικιών

Απών από το παιχνίδι θα είναι και ο Αλεξάντρου Μιτρίτσα. Ο Ρουμάνος υπέστη κι εκείνος θλάση, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να βοηθήσει την ομάδα του και να προβληματίζει τον συμπατριώτη προπονητή του. Το ζήτημα ωστόσο δεν είναι μεγάλο, καθώς ο προαναφερθείς Μπίσεσβαρ – όσο ακόμα έχει δυνάμεις – είναι σε θέση να καλύψει την απουσία του και με το παραπάνω!

Έτσι λοιπόν ο ΠΑΟΚ προετοιμάζεται για μια μεγάλη αναμέτρηση, στην οποία η νίκη είναι μονόδρομος για τον «δικέφαλο» προκειμένου να κάνει ένα σημαντικό βήμα για την κατάκτηση της πρώτης θέσης του ομίλου. Το έργο του δεν είναι καθόλου εύκολο, αλλά ούτε ακατόρθωτο και αν η ομάδα δείξει την ωριμότητα που απαιτείται, τότε ο δρόμος για εκείνη θα είναι στρωμένος με ροδοπέταλα.

Ξανθίππη Δασκαλάκη

www.bnsports.gr  

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0